Androidworld
Androidworld
27 juli 2012 12:11 uur
Eergisteren hadden we al een lijst met bedrijven die hun kwartaalresultaten bekend hadden gemaakt. Er waren er weinig die echt klinkende resultaten hadden behaald over het hele productlijn. LG had bijvoorbeeld een goed resultaat maar niet in de smartphone verkopen. Vannacht heeft Samsung zijn cijfers bekend gemaakt en daar gingen de champagne kurken wel door het plafond.

Record

Samsung heeft het voor elkaar gekregen om de winst met bijna 80% te laten stijgen ten opzichte van het zelfde kwartaal in 2011. In totaal schreven de boekhouders van Samung 5.9 miljard dollar bij op de lokale bank. Van dat bedrag is 3.65 miljard uit de verkoop van smartphones gekomen. Samsung bevestigt hiermee nog maar eens dat ze bij de absolute top van de wereld horen. Niet alleen met de smartphones ging het goed maar ook de verkoop van LED en 3D televisies werd flink geld verdiend. Het enige dat iets achterbleef waren de chip en processor verkopen.

Tweede half jaar

Voor het tweede half jaar verwacht Samsung niet al teveel problemen. Natuurlijk werkt de onzekere economie in vooral Europa niet mee, maar men heeft vertrouwen in goede cijfers voor kwartaal 3 en 4. De Galaxy S II is nog lang niet op zijn retour en vliegt nog steeds over de toonbank, daarnaast zal de Samsung Galaxy Note 2 in het vierde kwartaal ook nog voor wat extra omzet gaan zorgen.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • yazar

  allez vooruit dan, nu maar hopen dat ze dat terug een beetje in R&D steken en dat batterijduur eens verlengen, aanzienlijk dan. ?k mis de tijd dat ik met mijn Nokia een week niet moest opladen. Mijn S3 doet met intens gebruik amper een dag. Dat mogen ze wel eens tenminste verdubbelen hoor.

  • HBP

   Voor een smartphone zijn dat -met intensief gebruik- toch nette waarden. Stop nu maar met klagen, tenzij je terug wil naar het hightech mobieltje van weleer met WAP en dat piepkleine schermpje, waar Snake nog grotere spelersaantallen kende dan bv. Angry Birds.

 • Hans

  Dan hebben ze dus geld genoeg om ook modellen die vorig jaar op de markt gekomen zijn van een update van android te voorzien. Waar blijft de 18 maanden update support die samsung met google heeft afgesproken?

 • Barry132

  Groot succes (lees:dikke winst) zorgt vaak voor hoogmoed, kijk maar naar Apple. Innovatie zal bij blijvend succes ook bij Samsung op een lager pitje komen te staan zodra vertrouwen overslaat in arrogantie. Android=Samsung. Toch zal ik niet meer voor Samsung kiezen.
  Het blijft natuurlijk wel een bedrijfsresultaat om je vingers bij af te likken.

  • Spot-the-dog

   Verkopen beter dan ios (apple iphone)

   • pintoil

    Van iPhone begrijp ik het nog, Als je 2 linkerarm heb is 't nogsteeds te doen. en een Premium look ook, maar samsung?

    • domi1k

     heb op mn Galaxy S en Note elke versie van Android gedraaid. Bende onwetende zuurpruimen hier verwachten dat low budget toestellen dezelfde upgrade circle krijgen als de premium modellen. Well guess what? You get what you pay for!

     • FerryM

      Ach,er zijn ook mensen op onze wereld die niets hebben!