Androidworld
Androidworld
21 februari 2012 08:38 uur
Samsung blijft maar doorgaan met het uitbrengen van opvolgers van haar Galaxy-smartphones. We kwamen de Galaxy mini 2 al even tegen, maar een Galaxy Ace 2 hadden we zo snel na de introductie van de Galaxy Ace Plus niet verwacht. Beide toestellen vallen in de budgetcategorie, maar de Ace 2 heeft wel een bijzondere eigenschap voor een telefoon uit het lagere segment: een dual-core processor.    

Weer nieuwe toestellen

Zo net voor de Mobile World Congress gooit Samsung er toch nog een paar aankondigingen uit. Naast de Samsung Galaxy Tab 2 en de Galaxy S Advance die begin van deze maand werd aangekondigd, zullen er in ieder geval op korte termijn twee compacte smartphones die in het lagere segment vallen op de markt komen. Op deze website bespeuren we regelmatig een soort van 'nieuw toestel-moeheid'. Samsung is koploper in het uitbrengen van nieuwe toestellen, die lang niet altijd significant verschillen van de toestellen die al op de markt zijn. Dit past echter in de strategie van Samsung. De grote baast van Samsung Mobility, JK Shin, zegt daarover:
 Ons doel blijft hetzelfde, om een nieuwe en verbeterde mobiele ervaring te kunnen blijven creëren die iets passends oplevert voor iedereen. Dit is het speerpunt van de Samsung Galaxy-lijn en dat is ook de reden waarom het Galaxy-merk zo'n grote hit is bij consumenten over de hele wereld.

Galaxy mini 2

De Galaxy mini 2 kwamen we twee weken geleden ook al eens tegen. Het toestel heeft een 3,27 inch scherm met een resolutie van 320x480. Deze resolutie is hoger dan die van zijn voorganger en zorgt er voor dat het toestel toegang krijgt tot meer applicaties. Dit komt omdat applicatie-ontwikkelaars het nog wel eens willen nalaten om toestellen met een nog lagere resolutie te ondersteunen. Verder zijn de specificaties niet erg bijzonder, maar dat past natuurlijk in het straatje van een low-budget mini-smartphone. De processor heeft in ieder geval een kloksnelheid van 800 MHz. De Galaxy mini 2 heeft wel de beschikking over GPS en bij de specificaties wordt ook gemeld dat het toestel optioneel beschikt over NFC. Dat houdt waarschijnlijk in dat de mini 2 op bepaalde markten wel en op andere niet zal beschikken over een NFC-chip. In Nederland zal het toestel wel beschikken over een NFC-chip. Met deze chip wordt het in de toekomst mogelijk om bijvoorbeeld mobiel te betalen of bestanden en foto's uit te wisselen. De afmetingen verschillen lichtelijk voor toestellen met en zonder die NFC-chip: 58,6 x 109,4 x 11,9 millimeter en een gewicht van 106,8 gram voor de versie mét NFC en 58,6 x 109,4 x 11,6 millimeter en 105,3 gram voor de versie zónder NFC-chip. Het toestel heeft een 3 megapixel-camera en een opslagcapaciteit van 4 GB. Deze is nog uit te breiden met een SD-geheugenkaart. De batterij heeft een capaciteit van 1300 mAh, wat ruim voldoende zou moeten zijn voor een toestel met deze specificaties. De mini 2 wordt geleverd met Android 2.3 (Gingerbread) en in het persbericht van Samsung wordt met geen woord gerept over een mogelijke upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Foto's

[galleryold id="110339" link="file" columns="3" include="110343,110344,110345"]

Galaxy Ace 2

Dat de opvolger van de Galaxy Ace zo snel zou komen, werd door ons niet echt verwacht.  Op 3 januari van dit jaar kwam namelijk nog een geüpdatete versie van de Galaxy Ace uit, de Galaxy Ace Plus. Het toestel heeft een dual-core processor met een kloksnelheid van 800 MHz en heeft 768 MB RAM-geheugen. Als opslaggeheugen heeft het toestel, net als de mini 2, de beschikking over 4 GB en ook bij dit toestel kan dit worden uitgebreid met een SD-kaart. Vanwege de processor wordt de Ace 2 op de markt gezet als een soort high-end-toestel in de budgetcategorie. De grootte van dit toestel is 62,2 x 118,3 x 10,5 mm en de Ace 2 weegt 122 gram. Het scherm is 3,8 inch groot en heeft een TFT-scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels. De Samsung Galaxy Ace 2 heeft aan de achterkant een 5 megapixel-camera en aan de voorkant een VGA-camera om mee te videobellen. Ook bij de Galaxy Ace 2 zal Android 2.3 (Gingerbread) het besturingssysteem zijn en ook bij dit toestel wordt er niet gesproken over een mogelijke upgrade.

Foto's

[galleryold id="110339" link="file" columns="3" include="110340,110341,110342"]

Beschikbaarheid

De Galaxy Ace 2 zal vanaf april in het Verenigd Koninkrijk te koop zijn en de Galaxy mini 2 is vanaf maart in Frankrijk te koop. Hierna zullen de toestellen ook wereldwijd aan te schaffen zijn. We gaan er dan ook maar vanuit dat de toestellen na april en maart in Nederland verkrijgbaar zullen zijn. De Nederlandse adviesprijs van de Galaxy Ace 2 is €349,- en de adviesprijs van de Galaxy mini 2 is €199,-. Bron: Persbericht Samsung via Android Police  
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • Sander

  die galaxy ace 2 heeft erg mooie specs voor een low-budget telefoon!

  • Amboe

   Allemaal leuk en prachtig, maar ik ben toch meer benieuwd naar de Galaxy S3 ;)

  • remco

   uitmelken .... ace , ace plus, ace 2 .....

   • Matthew

    Misschien ook handig om te weten dat het scherm geen gewone TFT is. Maar een PLS-paneel. Dat is een beetje een tegenhanger van een IPS paneel. Met andere woorden: een stuk betere kijkhoeken.

  • Sillz

   Die gele achterkant is past echt. Niet

   • nick

    Damn, Samsung schijt zowat elke 2 weken nieuwe toestellen uit. Vind je het gek dat ze zo'n groot marktaandeel hebben? Ik zie kinderen van 10 op straat lopen met die goedkope plastic prepaid troep! De high end toestellen zijn niet veel beter. Betere specs, maar het blijft goedkoop, krakend, plastic zooi.
    Waarom geilt iedereen zo op Samsung hier? Touchwiz is ook echt verschrikkelijk....

   • ilovespam

    Adviesverkoopprijs voor de Ace 2 wordt € 349,- incl. BTW
    Adviesverkoopprijs voor de Mini 2 wordt € 199,- incl. BTW

    Zie hier het officiele persbericht van Samsung nederland:

    http://www.hvdmpersberichten.nl/samsung/ted/210212.html

    • Vincent

     Binnenkort zeker ook nog de gio 2

     • clemens

      wel slim dat Samsung de naamgeving vasthoudt. HTC gaat het de consumenten nodeloos ingewikkeld maken, door de naamgeving ingrijpend te veranderen. De door Samsung gekozen methodiek van benadering van de markt - op alle terreinen zichtbaar bij dit bedrijf - degradeert de Samrtphone tot een simpel gebruiksartikel. Net nog geen weggooi kwaliteit. Als daar service en ondersteuning bij geleverd moet worden lachen die Aziaten je vierkant uit. Reden voor mij - na een wel zeer schofferende miskleun van deze firma - hoe goed hun toestellen ook scoren nooit voor een Samsung te kiezen. Met een beroep op garantievoorwaarden ben ik via de wederverkoper na 8 maanden strijd in het gelijk gesteld. De firma Samsung probeerde mij te doen laten geloven, dat ik een Laptop via de parallel import had aangeschaft, waardoor zij geen ondersteuning konden verlenen. Die boeven nemen 14 maanden na aanschaf van deze Samsung Laptop door mij , het model doodleuk in de officiële Samsung line op. Veel bonter kunnen die rommelaars het in mijn ogen niet maken. Overigens de updates van Samsung zijde verschijnen niet en de helft van de functionaliteien werkt gewoonweg niet. Een restore functie - toch heel belangrijk voor gebruikers die niet veel verstand van computers hebben - kun je echt vergeten. Voor een laptop van 700 euro koop je bij Samsung regelrechte bagger.

      • Leanne

       Nou, ik wilde eigenlijk een Ace plus kopen eind deze maand, ik snap het verschil niet echt tussen de Specs. De Ace plus heeft 1 Ghz en nu de Ace 2 weer 800 maar wel een dual core.. Welke is dan sneller?