Androidworld
Androidworld
Iedereen die een LG G2 gebruikt zal het met me eens zijn, Knock Code is briljant en verslavend. Eindelijk kun je die onvindbare powerknop met rust laten en via het scherm je toestel activeren. Samsung heeft een patent laten registreren dat ongeveer hetzelfde doet.

Patent

Het systeem dat Samsung heeft gepatenteerd werkt niet met een klop-systeem maar met een gesture-systeem. Om je toestel te unlocken zul je een tekening op het scherm moeten maken.

Samsung patent

Op de bovenstaande tekening zien we dat er wel wat eisen verbinden zijn aan de patroon dat je op het scherm maakt om het toestel te unlocken. Je moet bij het patroon dat je maakt zorgen dat er een kruising van lijnen is, op basis daarvan herkent je toestel het patroon.
Dus wanneer je vriendin Maria heet en je gebruikt de 'M' als teken om te unlocken dan zal dat niet werken. Waarschijnlijk zul je ook verschillende patronen in kunnen stellen die je bij het unlocken direct naar een bepaalde app brengen.

Beschikbaarheid

Wanneer en of Samsung dit zal gaan gebruiken in zijn toestellen is nog niet te zeggen. Wanneer iets gepatenteerd wordt wil niet zeggen dat het ook ooit in werkelijkheid uitgevoerd zal worden. Bedrijven leggen elk goed idee vast om zich zelf zo te beschermen tegen andere bedrijven die hetzelfde idee hebben of krijgen.

Wat mij betreft maakt Samsung wel haast met het implementeren van deze functie, het werkt zoveel beter dan elke keer naar de vervelende powerknop te zoeken.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties