Androidworld
Androidworld
21 september 2012 08:55 uur
We kunnen er wel van uitgaan dat de (koude?) oorlog tussen Apple en Samsung voorlopig nog niet over is. In de laatste twee keynotes van Apple was het overduidelijk hoe men over Samsung dacht. Op zijn beurt is Samsung momenteel erg actief met het bedenken van reclame-uitingen waarin Apple te kijk wordt gezet.

Video

Eerder schrevenwe al over de advertentie die Samsung geplaatst had waarin de specificaties van de iPhone 5 en de Samsung Galaxy S III tegenover elkaar gezet waren. Blijkbaar was dit nog niet genoeg voor Samsung, want het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft net als vorig jaar een video gemaakt waarin de kopers van de iPhone 5 belachelijk worden gemaakt. In deze nieuwe video zien we wederom de kopers van een iPhone in de rij staan terwijl de Samsung-gebruikers commentaar leveren. De rode draad door deze commercial is dat men met de iPhone 5 mogelijkheden krijgt die op de Samsung Galaxy S III allang aanwezig zijn. Met de  introductie van een ouder echtpaar die in de wachtrij plaatsneemt, wil Samsung zeggen dat de iPhone 5 voor de oudere generatie is.

Video

http://www.youtube.com/watch?v=nf5-Prx19ZM

Afgezien van het feit dat deze reclame grappig bedoeld is, denk ik dat je wel moet uitkijken met dit soort activiteiten, het komt als snel kinderachtig over. Beide systemen hebben hun charmes, voordelen en nadelen. Wat denken onze lezers van deze manier van adverteren? Geoorloofd, of moeten de bedrijven zich toch meer richten op hun eigen producten?

Let op: houd het netjes en inhoudelijk. We krijgen de laatste tijd regelmatig reacties die niet door de beugel kunnen. Wij zullen kwetsende opmerkingen verwijderen. 

Bron: The Verge

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • bartjuhhh

  beetje laat dit artikel.... was gister al uitgebreid op diverse tech forums en andere media

 • Erik

  Ik vind zulke dingen wel kunnen, maar dit hele filmpje is opgebouwd om een sneer te geven naar Iphone gebruikers. Ik zou liever een gewone reclame zien met en leuke onverwachte afsluiting die net zo hard aan komt als dit hele filmpje.

 • Melvin

  Mooi dit, Apple flikt hetzelfde als samsung met zijn rechtzaken, nu is het een keer de kans om samsung flink uit te halen en terecht ook

  • Jip

   Het is zeker een grappige reklame. Beide systemen hebben hun goede / slechte kant..
   Prima om dat een keer zo neer te zetten.
   De apple gebruikers doen nogal uit de hoogte ...daar mag je best de spot mee drijven.

   • Corné

    haha leuke reclame! ze vertellen wel de waarheid, dus ik vind het wel kunnen.
    maar toch zou Samsung iets kunnen leren van de bouwkwaliteit van de iPhone. met een hoesje voelt te s3 wel stevig aan gelukkig.

   • Klwinkel

    Gewoon humor, dan mag (bijna) alles.
    behalve als je zwaar op de hand bent, dan kan je er niet tegen, zoals ook sommige geloofsovertuigingen...

   • crazyericske

    spot drijven met elkaar moet kunnen. goed voor ontwikkeling en verkoop voor zowel tegenpartij als wederpartij

     • Vallinny

      ik zie de humor wel in. Alleen weer de samsung vs appelsap wordt ik wel ziek hier op aw. Dit is toch een site voor Android en toch niet voor ios? of wordt het binnenkort Android en Ios site?

     • Huh?

      Een meer van het zelfde spotje. Daar heeft samsung er al zoveel van laten maken, ze beginnen nou ook al zichzelf te kopiëren ;)

      En daarbij, zelfs samsungfans zullen toch wel inzien dat samsung maar wat graag zelf zulke rijen voor hun winkels zouden willen hebben. De jaloezie druipt er gewoon vanaf.

      (en ja, ik heb een samsungtelefoon)

      • zx12richard

       Raar maar waar. Ik kan je vertellen dat ik liever een sgs3 of note2 dan een iphone. Als ik zon figuur zie lopen met zon iphone, denk ik altijd, daar heb je weer zo'n stumpert die denkt dat z'n phone superieur is. Mijn neef ook op facebook zat hij ook hoe geweldig de foto's van iphone zijn, vind ze van mijn sgs2 beter.

      • Huh?

       @zx12richard. Ik geloof best dat jij liever een sgs3 hebt dan een iPhone. Ik geloof ook iemand die liever een iPhone heeft dan een sgs3. Daar is niets mis mee. Ik wil ze beiden niet. Alle twee boven mijn budget en de sgs3 vind ik ook te groot.
       Maar ik blijf er bij dat die lange rijen die samsung probeert belachelijk te maken ze zelf maar al te graag zouden willen hebben voor hun winkel.

     • bertis501

      Best leuk weer eigenlijk. Net als de vorige!

      • zx12richard

       Is androidworld vergeten hoe de samsung tab werd afgekraakt bij the new ipad? Dit soort commercials waar bedrijven elkaar bashen is volgens mij dagelijkse kost in amerika, alleen in Nederland willen we altijd de moraalridder zijn en vertellen hoe het wel of niet moet. Maar persoonlijk vind ik de commercial subliem.

       • Jeffrey

        Zolang men enkel feiten gebruikt in zo'n filmpje is het leuk en dan mag alles. Als consumenten worden misleid met overdrijven, dan kunnen ze beter heel snel stoppen! In dit geval is het dus een erg leuk filmpje :)

        • Flip

         Oh yeah, meteen ff op mijn facebook gezet :)

         • Dennis

          Haha echt leuk filmpje :P

          • vliet

           grappig hoor, mogen ze vaker doen (met mate).
           in de politiek doen ze niet anders en je ziet iets dergelijks ook vaker terug in bv reclame van andere sectoren. (brand new day die een woekerpolis overneemt van unive bv)

           alleen wel jammer dat het zover moet komen tussen bedrijven.
           het staat volgens mij veel andere dingen die veeelll belangrijker zijn voor de consument in de weg.
           globaal gezien is er volgens mij maar een kleine groep mensen die aan de hand van een (koude oorlog) smartphone zal kiezen.
           ik kies mijn toestel op toegankelijkheid stijl prijs en eigen ervaringen, en ben daar vast de enige niet in.

           • vliet

            off topic.
            een dergelijke escalatie tussen bedrijven zoals deze kunnen ze volgens mij heel gemakkelijk voorkomen door een houdbaarheid datum te zetten op een patent van bv een jaar of twee.
            dan moet het gewoon vrij en gratis zijn voor iedereen.
            ben je gelijk ook van die uitzuigers af die na 10 jaar nog eens denken geld te halen uit een goed lopend bedrijf

          • Arnold

           Kinderachtig of niet, het is een grappig filmpje. Ik begrijp zelf ook niet precies waarom mensen zich zo blind kunnen staren op een merk als Apple. Fanboys uit mijn omgeving draaien het altijd weer zo dat Apple beter is. Bijvoorbeeld met NFC zeggen ze weer dat de markt er nog niet klaar voor is bla bla bla. Maar ja ik kies uiteindelijk het merk dat het beste qua hardware en software levert en ben met de S2 en S3 erg blij. Vreemd genoeg als iemand iets op zijn iPhone wil laten zien is dat ding opeens traag en hapert hij.. Zal wel aan mij liggen?

           • Huh?

            samsungfans doen ondertussen niet anders hoor. Als ik commentaar heb op mijn eigen telefoon dan rollen de samsungfans ook over elkaar heen om de boel te bagatelliseren of er op te wijzen hoe slecht apple is.
            Dat NFC is wel een leuk voorbeeld in het filmpje. Als je een foto wilt overbeamen moet je een app starten, die foto selecteren, op send drukken, de andere partij moet ook een app starten op receive drukken en daarna moet je je telefoons bij elkaar houden. Ik whatsapp het wel. gaat net wat makkelijker.

            Je hebt wel gelijk dat je een device kiest wat voldoet aan je wensen en binnen je budget is. Daarom heb ik een sgs+ en een iPad. Beiden, voldoen. Beiden zijn zeker niet perfect (als ik eerlijk bent is mijn sgs+ minder perfect dan mijn iPad). Ook op android is het een en ander aan te merken, en op samsung helemaal (slecht update beleid, slechte software zoals kies en het veel te zware touchwizz, en die klote samsung apps zoals daily news, die wel op de achtergrond draaien ook al gebruik je ze niet. Dus je moet je toestel wel rooten om het een beetje bruikbaar te maken (rustig maar Huh?, het is maar een telefoon)

           • Spot-the-dog eat a apple!

            Dat is een lange reactie!

           • bertis501

            Je hebt hier een punt vind ik!

           • Frederik

            Even over een foto whatsappen, deze wordt dan volgens mij verkleind doorgezet, niet de complete bron toch? En je hebt internet nodig?

          • KoalaBear

           Er is niets gelogen in het filmpje. Maar vindt niet dat ze zich moeten verlagen naar dit soort praktijken, daar heeft de grote concurrent misschien wel patent op..

          • patbreda

           das 'n zure appel dan! effe doorheen bijten. ;-)

          • patbreda

           ach er zijn ergere dingen in de wereld. men houdt elkaar op deze manier scherp! en dat werkt weer in ons voordeel, technisch of prijs technisch gezien. van mij mag het.

           • TRD

            Geweldige reclame!

            • Fabian1988

             Haha fantastisch filmpje.

             • HBP

              Aardig, maar te langdradig.

              • Dirk

               Zeer leuk filmpje!!

               • Marvin

                Grappig filmpje weer, met als top-sneer: "We'll get that for sure - maybe not this time but next time, right?" :-D. Zo van "wie aapt nou wie na?"... LOL.