Androidworld
Androidworld
Het lijkt nog niet zo hard te gaan met Google TV, het op Android gebaseerde TV-besturingssysteem van Google. Aan het begin van dit jaar hoorden we nog van Google dat er verschillende fabrikanten zijn die apparaten voor Google TV uit zullen gaan brengen, voorlopig hebben we alleen de Sony Internet Player in Nederland. Samsung heeft in ieder geval vandaag weer bevestigd met een Smart TV te komen waar Google TV op draait. De TV is op dit moment te zien op de elektronicabeurs IFA in Berlijn.

Samsung Smart TV met Google TV

Al in januari liet Samsung een televisie zien met Google TV. Op de IFA laat Samsung zien nog steeds van plan te zijn een Google TV-toestel op de markt te brengen. De vraag is echter of dat het toestel gaat zijn dat gedemonstreerd wordt, of dat dit slechts bedoeld is om de software te laten zien. Samsung geeft in ieder geval in een persbericht aan nog 'dit jaar' een Google TV te introduceren, maar verdere details ontbreken volledig. Het bedrijf lijkt er echter wel op te hinten dat Google TV naast de andere Samsung Smart TV-apps zal draaien. De introductie van Google TV-apparaten door Samsung, maar ook door Sony en het in de Verenigde Staten grote Vizio, zou Google TV wel eens het duwtje in de rug kunnen geven dat het nodig is. Momenteel lezen we in de eerste reviews van de Sony Internet Player dat het product erg veel potentie heeft, maar dat deze niet waar wordt gemaakt, onder meer door dat er erg weinig apps zijn die geschikt zijn gemaakt voor Google TV. Ondanks dat je toegang hebt tot apps (en games) in de Play Store, zijn deze vaak erg lelijk of onbruikbaar op het grote scherm van de televisie. Dit hebben we wel eerder gezien: voor Androidtablets waren er lange tijd ook weinig geschikte apps beschikbaar, maar door de groei die de verkoop van Androidtablets mee heeft gemaakt, verandert dat nog steeds snel. Ook een mogelijke introductie van Google Play Movies en Play Music in Nederland en de rest van Europa zou de verkoop van Google TV kunnen stimuleren.

Beschikbaarheid

De Smart TV met Google TV zou nog dit jaar op de markt moeten komen. Er is echter nog niet bekend gemaakt of het toestel wereldwijd te koop zal zijn en wat de prijs van het toestel zal gaan worden. Daarnaast is het goed mogelijk dat het uiterlijk van het apparaat nog aangepast gaat worden. Bron: Engadget, persbericht Samsung, Google TV Blog
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015)

Bekijk alle aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015).

Reacties

Bezig met laden van reacties