Androidworld
Androidworld
11 april 2013 12:58 uur
De nieuwe Samsung Galaxy Mega-toestellen kwamen al een tijdje voorbij in het geruchten-circuit, maar daar zul je ze niet meer vinden. Samsung heeft vandaag aan de pers laten weten dat de Samsung Galaxy Mega 5.8 en Samsung Galaxy Mega 6.3 binnenkort te verkrijgen zullen zijn in de winkels.

Samsung Galaxy Mega

De Galaxy Mega is een nieuwe lijn voor Samsung die het beste van twee werelden moet bieden. Deze serie zal het mobiele gemak van een Androidtelefoon moeten bieden met de kracht en de mogelijkheden van een (kleine) tablet. Vooral op de Samsung Galaxy Mega 6.3 zul je heel fijn kunnen internetten, gamen en video's bekijken. Door de aanwezigheid van een splitscreen-mogelijkheid zul je zelfs twee applicaties naast elkaar kunnen draaien zodat je ultra-productief zou kunnen zijn. Natuurlijk zullen de toestellen in deze serie ook voorzien van nieuwe functies die met de Galaxy S4 zijn aangekondigd in New York. Zo vinden we Group Play, Watch On, Link, S Translator en ChatOn op Galaxy Mega, het enige wat we missen tot zover is S Health.

Samsung Galaxy Mega 5.8

De kleinste Galaxy Mega is voorzien van een 5,8 inch qHD (960 x 540) beeldscherm met een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en een 1,9 megapixel-camera aan de voorzijde. Er ligt een 1,4 GHz dual-core-processor met 1,5 GB RAM in dit toestel en het toestel beschikt onder andere over Bluetooth 4.0. Zo'n groot beeldscherm heeft natuurlijk een grote accu nodig (2600 mAh) en het toestel zal draaien op Android 4.2. Het interne geheugen is 8GB groot maar kan worden uitgebreid met een microSD-kaart. De afmetingen zijn 162,6 x 82,4 x 9,0 mm, en hij weegt 182 gram.  

GALAXY Mega 5.8 Product Image (1)

Samsung Galaxy Mega 6.3

Voor wie 5,8 inch nog een beetje aan de kleine kant is, heeft Samsung de Galaxy Mega 6.3 gemaakt. Dit toestel heeft een 6,3 inch PLS HD-beeldscherm met een dual-core 1,7 GHz-processor en 1,5 GB RAM-geheugen. Aan de achterzijde zit een 8 megapixel-camera en aan de voorkant kun je videobellen of een 'selfie' maken met een 1,9 megapixel-camera. Een groter beeldscherm heeft meer stroom nodig dus ligt er in dit toestel een 3200 mAh-accu om te zorgen dat je een dag lang plezier kunt hebben van dit toestel. De afmetingen van dit toestel zijn 167,6 x 88 x 8,0 mm en het gewicht is 199 gram. De Androidversie zal 4.2 zijn en voor het interne geheugen kun je bij de Galaxy Mega 6.3 kiezen tussen een 8 of 16 GB-versie en dat is ook weer uit te breiden tot 64 GB.

GALAXY-Mega-6.3-Product-Image-1

Beschikbaarheid

Van de beide toestellen zal alleen de Samsung Galaxy Mega 6.3 (die overigens gewoon als Samsung Galaxy Mega aangeduid zal worden) in juni in Nederland uitkomen voor een prijs van €599 incl BTW. Of de 5.8 versie van de Samsung Galaxy Mega ook naar Nederland zal komen weten we (nog) niet. Bron: Persbericht
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Gebruikert

  Verrassend design van Samsung, wat een spuuglelijke dingen weer.
  Specs zijn totaal niet boeiend en er zal vast wel weer de hoofdprijs voor gevraagd worden.
  Sansung het Apple van android uitmelken totdat het helemaal kapot gemaakt is

  • Mark

   Ik zie niet hoe Samsung met het uitbreiden van haar assortiment Android kapot maakt. Kun je die eventueel even uitleggen?

  • Huh?

   @Mark. Vrij simpel. Samsung is Android en Android is Samsung. De rest van de spelers doet mee in de marge. Als mensen moe worden van Samsung nieuws worden ze moe van Android nieuws en zoeken ze wat anders. Hoogst waarschijnlijk een Nokia met windows phone.

  • Mark

   Mochten mensen moe zijn van Samsung maar wel tevreden zijn met Android OS, dan zie ik niet waarom ze per sé zouden overstappen naar Nokia ipv naar HTC, LG of Sony. Maar wellicht ben ik niet simpel genoeg om dat te begrijpen.

  • Huh?

   @Mark, De kwaliteit dat je niet simpel genoeg bent wil ik je graag toerekenen ;)

   Ik denk persoonlijk dat veel meer mensen een samsung galaxy kopen dan bewust voor een android telefoon kiezen. Op die manier stappen ze ook sneller over van een samsung galaxy naar een nokia. Ze zouden ook over kunnen stappen naar een HTC, maar niet omdat het een android telefoon is. Ik krijg in mijn omgeving niet echt de indruk dat mensen echt met android bezig zijn. De groep androidfans is ook weer niet zo groot. De meeste mensen zoeken toch gewoon een telefoon waarmee ze kunnen whatsappen, wordfeuten en facebooken. Eerlijk gezegd kan je dan elke willekeurige smartphone pakken. Nu kiezen ze voor een galaxy omdat ze die naam op elke straathoek zien. Tot nog toe heeft de enorme reclame campagne van samsung goed gewerkt, maar het kan ook tegen ze keren.

  • bertis501

   Er wordt hier dus vanuit gegaan dat Samsung gebruikers te dom zouden zijn om te snappen dat er ook andere androidtoestellen zijn!

  • mark

   er is maar 1 echt Android toestel en dat id NEXUS korken Samsung is Android haha kneus

  • Rl010

   Huh? de Samsung hater is ook weer wakker.

   Alsof mensen alleen denken dat Samsung op Android draait ?!?!

   Daarom is de Xperia Z op het moment ook een aardige verkoop hit !

  • Gebruikert

   Ik hoop dat Sony een hoop goed gaat maken ja, voor een Samsung moet je geld toe krijgen om het te gebruiken, wat een troep zeg

  • bertis501

   Mag ik gewoon blij zijn met mijn Samsung knul?

  • Rl010

   @gebruikert

   Omdat ze troep produceren zijn ook marktleider ???

   ik was altijd heel tevreden met mijn Galaxy S en ben nog steeds heel tevreden met mijn Galaxy Tab 2 10.1

  • Rl010

   owja daarnaast heb ik ook nog een Samsung Smart TV. Perfect beeld voor weinig geld.

  • bertis501

   Die toestellen van Sony zien er niet uit trouwens!

  • Huh?

   Er zijn nou eenmaal 2 soorten mensen in deze. De eerste groep (meestal jongeren) hangen op androidblogs rond, lezen alle techsites, worden blij als hun volgende telefoon wat gigahertzen meer heeft en verdiepen zich in alles wat met android te maken heeft. Niets mis mee, met deze groep.
   Er is ook een andere groep die gewoon naar de telefoonwinkel loopt en daar een galaxy haalt. Want daar hebben ze wel van gehoord. Die weten echt niet alle technische ins en outs en alle mogelijkheden. Tegen die mensen moet ik zeggen dat internetten op hun telefoon ook gewoon mogelijk is (er zijn er zelfs die een smartphone kopen zonder data abonnement, die willen gewoon een telefoon met touchbediening) Ook met deze groep is niets mis. Maar die tweede groep is niet op zoek naar een android telefoon.
   De tweede groep is overigens veel groter dan de eerst groep en de tweede groep is ook de groep waar samsung zijn winst vandaan haalt.
   Die eerste groep komt alleen op techsites en denkt vervolgens dat iedereen dat doet en zich heel erg verdiept in de techniek van hun telefoon.

   Dit staat allemaal los van mijn teleurstelling in samsung wat mijn eigen telefoon betreft. Dat andere mensen dat als haat betitelen is niet mijn probleem.

  • pintoil

   @gebruikert Android is inderdaad in verval...er is geen top specs toestellen van 4'3 meer te vinden.

 • Mark

  Ik verwacht veel negatieve reacties over het te grote scherm en de niet high-end specs, maar ik denk dat er toch een aardige markt is voor deze toestellen! Vooral de 6.3" versie is voor mij zeker een potentiële opvolger voor mijn sgs2, die overigens met veel mindere specs nog steeds snel is en niet of nauwelijks lag vetoont... De grootste zorg is denk ik de ppi, die aan de lage kant lijkt. Volgens PhoneArena 233, maar dat lijkt me niet te kloppen met 720p op een 6.3" scherm...

  • django

   ik twijfel over formaat. moet ik hem in handen hebben. maar die specs?? zijn goed. maar te hoge prijs ervoor

  • pintoil

   @Mark ik heb wel positief nieuws te melden. Kim dotcom heeft 100 bestelt ...hij wil een wc bril van maken, om normaal te kunnen kakken.

  • Rl010

   ik vind voornamelijk de scherm resolutie erg tegen vallen. Formaat is ook verder niet mijn formaat.

   Daarnaast ben ik van Samsung op Sony over gestapt omdat Samsung niet echt mee werkt met het vrijgeven van Source codes (ben nog wel blij met mijn galaxy tab 2 10.1 draaiend op cm10.1)

 • Herman

  Zijn deze nieuwe toestellen niet in feite grotere Galaxy Notes zonder styluspen?

  • Ro

   Dat Samsung Android aan het uitmelken is ben ik het niet helemaal mee eens. Ze maken zichzelf eerder kapot dan Android. Ik vind wel dat Samsung te veel verschillende modellen uitbrengen. Ik zou een lijn van 5 telefoons/tablets aanhouden: Galaxy S mini, Galaxy S, Galaxy Note, Samsung Galaxy tab 7 inch en Samsung Note 10 inch.

   Dan zouden ze zich ook beter kunnen focussen op updates. Als je zo veel verschillende toestellen uitbrengt maak je mij niet wijs dat ze deze allemaal jaren zullen blijven updaten.

  • Dennis

   Ik vond de note 2 al aan de grote kant maar dit gaat wel erg ver, je hoeft er 0,7 inch bij te doen en je heb een tablet samsung kom met iets anders eens.

   Maar ja er zal wel markt voor zijn uit eindelijk.

   • Marcus

    Toestellen zijn erg groot maar ik weet zeker dat daar markt voor is. De 6.3 is qua uiterlijk wel erg mooi bijna geen behuizing en een mooi groot scherm!

    • Lars

     Samsung doet is iets wat anders, de menu en terug-toets aan de andere kant :o

     • Yin Chu Rijnaard

      Waarom geen quad core?

      • Elias

       Als de 6.3 quad core was, had 'ie een plekje in mijn broekzak verdient...

      • Jeroen

       Te duur
       Te groot
       Te "slappe" spec's

       Al moet ik wel zeggen; een 6.3" scherm???? Like wtf?

       • willian40

        In een normale broekzak past de galaxy mega 6.3 niet, maar zelf heb ik omdat ik een groot scherm belangrijk vind, extra grote broekzakken waar deze prima inpast, m.a.w. het hangt er vanaf welke broek je kiest. (of jas)

        • Gebruikert

         Typisch Samsung, lekker de markt kapot maken met slechte toestellen en goedkope software. Flikker op met je teletubby touchwizz en telefoons die je niet eens meer normaal vast kunt houden. Ik hoop dat Samsung dit jaar geen fluit verkooopt

        • RickD

         Dualcore werkt prima en denk dat deze telefoons voor de juiste gebruikers een zekere aanvulling zal zijn.