Androidworld
Androidworld
05 oktober 2012 17:11 uur
Bijna elk bedrijf heeft wel een PC- of Macprogramma waarmee het mogelijk is om vanaf de PC je toestel te beheren of eventueel updates te doen. Samsung gebruikt hier al tijden Kies voor, een programma waar de meningen over verdeeld zijn en niet iedereen enthousiast van kan worden. Met Kies 2.5.x is er wederom een nieuwe versie beschikbaar die onder andere over een nieuw uiterlijk beschikt.

Samsung Kies 2.5

Met Samsung Kies is het mogelijk om bijvoorbeeld je bestanden te beheren of foto's op je PC te zetten vanaf je Androidtoestel. Ook is het mogelijk om via deze tool backups te maken, muziek over te zetten en allerlei andere zaken te beheren. Het was in het verleden niet altijd even makkelijk om verbinding te krijgen met Kies en je Androidtoestel. Of dat in deze versie makkelijker is, is niet bekend, maar wel hebben we gezien dat Kies een volledig nieuw uiterlijk heeft gekregen en wat dat betreft weer even mee kan.

Beschikbaarheid

De nieuwste versie van Kies is rechtstreeks van de website van Samsung te downloaden. Kies is overigens niet vereist om je toestel te laten functioneren, maar is een (soms) handige tool en heeft de mogelijkheid om firmware-updates uit te voeren op je toestel. Samsung Kies is hier te downloaden met een uitgebreide beschrijving ervan.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • bertis501

  Met deze versie van Kies lukte het me voor het eerst om kontakt te maken met mijn Galaxy S Plus.

 • Hans Brunssum

  Had hem vanmiddag ook al erop gezet, ik kreeg een melding er is een update beschikbaar, zijn nu meer mogelijkheden, en kies start nu ook sneller op

  • Leonnn

   Wie kan mij helpen?: als ik mijn note in de de recovery doe staat er dat androidpoppetje met een rood driehoekje met uitroepteken in?? Wie kan mij helpen

  • Gertwan

   Op drie machines ( 2x XP 1x Vista) herkend de PC wel de Tablet 10.1 maar dat elendige Kies programma blijf contact zoeken maar koppeld het NIET!! Het is en blijft het aller slechtste programma's ooit geschreven. Ik ben Samsung aanhanger, meer vervloek al jaren dat stomme Kies programma. De kans dat het werk is net zo groot als dat je de hoofdprijs wint in de loterrij. Wordt er depressief van. Nu wachten op de volgende update en hopen dat hij op een van de drie wel de Tablet 10.1 wil koppelen. Met de SII gat het slechts op een van de XP machines goed. :-((

   • domi1

    zet je toestel dan ook in Kies mode he..

   • TheDutchDuke

    Dom1: ?????? Is dit humor?

   • Sjaak

    Voordat je anderen begint te vervloeken, leer zelf eens fatsoenlijk Nederlands te schrijven. Je hebt nu bijna overal waar een t moest staan een d geschreven en ik wordt ? Dat moest met d, schrijf je het met dt. Ongelooflijk.

   • TheDutchDuke

    @Sjaak: Niets beters te doen dan mierenneuken? Rot op man, als je niets constructiefs hebt te melden over dit probleem!

   • Duiv

    @SJAAK...Je bent wel een hele grote zielepiet. Die jongen heeft problemen met Kies software,en heeft frustraties. jij zeikt hem af over zijn spelling i.p.v. inhoudelijk te reageren. Mensen zoals jij zijn procentueel vaker slachtoffer van zinloos geweld,en dan begrijpen ze er niks van :-[

   • Daniel B

    Haha indd ik wordttt ook zo moe van die spjellinsfraeks nied normael seg. Nee wordtt er zelfs agresjief van! Get a life man en val ons niet lastig med die onzin of iets goet gespeld is!! Grrrrrrrrrom!!!

   • rvb

    Ik heb mijn tablet aangesloten met de usb kabel, windows7 kwam met het bekende venster over het automatische afspelen en het openen in verkenner en dergelijke.
    Dat heb ik weggeklikt, daarna Kies opgestart en het verbinden geannuleerd toen heb ik de tablet opnieuw opgestart en toen de tab opnieuw opgestart was begon Kies opnieuw met het verbinding maken en bij mij werkt het nu.

  • bertis501

   Kom terug op mijn vorige post. Kies doet het dus toch niet met mijn S Plus!
   Te vroeg gejuichd dus!

   • Kepie

    Ik heb een simpel trucje gevonden waarbij kies gelijk je telefoon vind. Open kies, sluit je telefoon aan en wacht tot hij gaat zoeken. Dan open je al bijv. de foto map op kies. Zodra die open staat maakt hij na enkele ogenblikken verbinding. Het werkt bij mij.

    • Rudie

     Ik vind mijn Galaxy S2 geweldig. Heb er nu 4.04 op staan en hoop dat we eind dit jaar 4.1 krijgen. Echter, Kies is net zo waardeloos als iTunes, eigenlijk nog waardelozer. Mijn oude 3GS kreeg altijd contact met iTunes maar sinds de update naar 4.04 en ondanks herinstallatie en de nieuwste Kies blijft het bijna onmogelijk om mijn S2 contact te laten maken. Windows ID niet herkend blijft het credo als ik de S2 aan de PC hang.
     Samsung doe eens je werk goed. Je maakt genoeg winst heb ik vandaag te horen gekregen dus spendeer eens wat van je Wons aan goede programmeurs zodat het naar behoren werkt.

     • Brian

      Bij mij werkte het maken van een verbinding via het kabeltje ook niet altijd, erg wisselvallig. Maar met de Kies Air app gaat het bij mij nu prima, hebben jullie dat al geprobeerd? Als je de app download op je telefoon/tablet en start geeft ie een IP-adres waarmee je direct verbinding krijgt met je pc en bestanden kunt overzetten.

      • TheDutchDuke

       @Kepie: Je idee werktbij mij niet. Het isen blijft het allerslechtste programma ooit.

       • Jaap

        Op mijn note 1 werkt hij nu fantastisch.

        • Huh?

         Ik ga het niet eens meer proberen. Helaas ondersteunt mijn sgs+ geen ota updates, maar samsung brengt toch geen updates uit voor de sgs+ dus daar mis ik niets.
         En ik blijf van mening dat hoe minder samsung software hoe beter.

         • bertis501

          volgens mij kun je wel kontroleren op updates op de SGS+ Bij mij werkt dat!

         • Rick

          @bertis501. Het is mij ook wel eens gelukt. Meestal is de procedure Kies volledig van je computer verwijderen (inclusief de drivers). Computer herstarten. Kies weer installeren. Computer herstarten. Kies opstarten. Hopen dat ie geen updates vindt want dan kan je van voor af aan beginnen. Telefoon via usb aansluiten. Als je merkt dat Kies je telefoon niet kan vinden, begin dan van vooraf aan. Heb je het geluk, na 3 of 4 herinstallaties, dan kan het wel eens gebeuren dan Kies je telefoon herkent en dan kan je inderdaad controleren op updates. Wil je een paar maanden daarna weer controleren op updates, dan begin je weer van vooraf aan.
          Ik heb dit niet met 1 computer en ook niet met 1 samsung model. Ook collega's en vrienden met samsung hebben dit. De meeste samsungsoftware zit niet goed in elkaar en Kies is daar een goed voorbeeld van.

        • TheDutchDuke

         @Brian: Kies Air werkt, klopt. Maar daar is geen optie te vinden voor firmware update. Op het apparaar zelf werkt Samsung ook niet mee met het updaten via Wifi! Dus Kies is tot mijn grote spijt noodzakelijk in bijna de meeste firmware updates. Triest :-))

         • Branch

          Gebruik ipv kies gewoon odin & download je officiële firmware bij sammobile.con

          • off-topic

           Durf ik niet. Mijn versie heeft die eemc bug. En al zou het kunnen, hoe maak ik zonder KIES dan een volledige backup?
           Ik moet helaas wachten op ICS 4.0.4......

         • Jerry

          Als Kies niet werkt. Probeer het dan eens met de Firewall uit.

          • off-topic

           En ook deze versie van KIES herkent mijn Samsung Galaxy Note GT-N7000 niet.

           Wat een grafprogramma is dit zeg!
           Samsung, wederom ha(r)telijk bedankt.

           • off-topic

            Weet iemand hier toevallig wanneer de 4.0.4 update voor de Note naar Nederland komt?
            Misschien dat ik daarna eindelijk van alle problemen af ben.

            • bartjuhhh

             wat een kut programma is het al een half uur drivers aan het installeren en nog geen stap verder ik hou het bij 2.3

             • bo

              Vink usb-foutopsporing uit, start daarna je phone of tablet opnieuw op. Start niets op je phone maar probeer te verbinden met usb kabel, kan tot 3min duren.

              • Niels

               nou geüpdatet en toen dachten wij
               we verbinden de tel maar mooi niet is er iemand die weet of je toestemming moet geven op de tel s3
               kies zegt kan apparaat gegevens niet ophalen

               • bartjuhhh

                ook kies 2.3 pakt mn laptop nu niet eens meer als ik hem opnieuw heb geïnstalleerd krijg gelijk een error wat een gedrocht is dat programma wilde voor een klant van me een SGS updaten naar 2.3.3 en dat lukt zelfs niet met Odin

                • Sammy

                 Heb echt nog nooit problemen gehad met Kies......

                 • Hans

                  Kies werkt bij mij altijd goed onder xp.
                  Na de nieuwste update ook geen problemen ondervonden.

                  • Ad

                   Kies 2.5 is niet beschikbaar via de link in het artikel. Je komt dan gewoon in 2.3 terecht.
                   Of zie ik het fout?

                   • Auke

                    Ik deed mijn samsung tab 10.1 aan en kreeg een melding om de update te dowloaden en te installeren. Heb dat zondagavond gedaan en de tab stond daarna op zwart. Van alles geprobeerd maar niets krijgt hem aan de praat.
                    Vanmorgen weer geprobeert aan te zetten, in de stroom te zetten en koppelen aan mijn pc.
                    Hij blijft op zwart.
                    Wat moet ik doen, wie kan mij helpen?

                    • TheDutchDuke

                     @Auke, welk type heb je ?
                     Ik heb een Tab 10.1 GT-P7501.

                     Heb, helaas, nog geen upgrade melding ontvangen.
                     Ik kan hem ook zelf niet ophalen.
                     Groet.