Androidworld
Androidworld
29 augustus 2011 09:29 uur
Samsung heeft bekend gemaakt een WhatsApp-alternatief te gaan aanbieden voor haar smartphones en tablets. Deze gratis dienst laat gebruikers met smartphones van verschillende platformen met elkaar communiceren en zal vooraf geïnstalleerd worden op meerdere nieuwe Samsungtoestellen maar ook beschikbaar komen voor andere platformen. 

ChatON-messenger

Deze messenger laat je berichten, foto's, contactpersonen, afspraken maar ook notities en video's delen. Er is een mogelijkheid om te chatten (in groepen) en er zal een web client komen die de mogelijkheid geeft om vanaf je PC of laptop te communiceren met een ChatON-client op een smartphone.

Geavanceerde opties

Er zullen ook wat geavanceerde opties worden geïntegreerd die je extra informatie bieden. Bijvoorbeeld de Interaction Rank-optie waarmee je kunt zien hoe vaak je communiceert met vrienden. Gebruikers kunnen ook een 'animation message' oftewel een geanimeerd bericht creëren door teksten, audio en achtergrondfoto's toe te voegen. Dan is er nog de 'Trunk' waar je alle foto's en video's uit elk gesprek kunt bekijken als een soort van 'timeline'.

Video

http://www.youtube.com/watch?v=EMPEm147BPo&hd=1

Beschikbaarheid

Zowel telefoons als smartphones zullen worden ondersteund en nieuwere toestellen zoals degene die worden geïntroduceerd op de IFA in Berlijn zullen ChatON meegeleverd krijgen. Deze messenger werkt cross-platform dus niet alleen Androidtoestellen maar ook BlackBerry's en iPhones zullen worden ondersteund. De applicatie zal begin oktober beschikbaar zijn.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

 • gjb29

  Mooie concurrent voor whatsapp, hopelijk wordt deze ook zo populair.

  • Silla.::.desire

   Is die ok voor htc bestemd??/??/

   • jesse

    htc draait op Android -.- omgwtfbbqappelgebak

   • Arjen

    Niet nog een... Ik hou het voorlopig wel bij WhatsApp, ondanks de traagheid af en toe. Waarom? Iedereen heeft het.
    PS. Reclame lijkt meer gericht op twintigers / young professionals... Weet niet of dat de doelgroep is waar ze zich op moeten richten (lees: het snelst marktaandeel in kunnen winnen). Hopelijk - voor Samsung - wordt dit beter opgepikt dan P!ng.

    • Dedeksoldaat

     Dit wordt niks. Iedereen gebruikt whatssapp dus waarom overstappen¿¿ Zo moet je iedereen die je kent maar overtuigen om overtestappen naar iets nieuws, wat eigenlijk precies hetzelfde doet als whatssapp. Vindt het ook jammer dat ie al pre-installed wordt..

     • Apieschapie

      Maar whatsapp heeft niet een al te server, als dit bij samsung een stuk beter is zie ik hier wel wat in. Zeker omdat het ook crossplatform is.

     • h4run_

      Niet vergeten dat whatsapp op den duur geld gaat kosten, het blijft niet eeuwig gratis.
      Bij ChatOn wordt echt geadverteerd dat het gratis is en waarschijnlijk dus ook gratis blijft.

    • Xander

     Lijkt mij een prima alternatief voor whatsapp, aangezien ik me toestel bijna een jaar heb en dan moet gaan betalen,... xd

     • Anton

      Ik heb anders vandaag bericht gekregen van WhatsAp dat deze een jaar verlengd is zonder kosten. Hoezo betalen?

     • Xander

      Als je op de site van whatsapp kijkt, staat daar:"Please download the latest version of WhatsApp Messenger and enjoy our service free for 1 year! During, or after free trial period you can purchase service for $1.99 USD/year." oftewel betalen na een jaar

    • iAndries

     Heeft wel wat meer mogelijkheden dan whatsapp ,vooral ook vanaf pc zie ik wel als een toegevoegde waarde........zover ik weet heeft whatsapp dat niet

     • Brian

      Voor het gebruik van Whatsapp moet men na een proeftijd van een aantal jaar betalen. Ik moet al in begin 2012 gaan betalen! Google talk lijkt mij ook een goed alternatief!

      • JCompagner

       De vraag is hoe connect je naar al je vrienden? Gaat dit ook via het mobiele nummer zoals by whatsapp?

       Want ja een chat client die dat alles ook kan, ook een browser versie heeft, ook een windows client heeft (meerdere) en ook op de telefoon draait is er al lang: Google Talk ..

       Maar ja iedereen gebruikt whatsapp omdat dat zo makkelijk via je adresboek al je connecties linked, zonder invites en te moeten wachten op een accept..
       (en het moeten weten van de gmail adres van die persoon)

       • Aneaunym

        Als deze tool betrouwbaarder en sneller werkt dan de bestaande alternatieven, dan zullen mensen wel over stappen, Ik vind 't goed nieuws; als die tool aanslaat is 't voor whatsapp etc. alleen maar een extra impuls om te innoveren.

        • TeleCaster

         Als al die "aanbieders" nu eens connecten naar één centrale dienst en er wellicht een eigen look en feel aan geven.
         We gaan toch niet voor iedereen bepalen wat ie gebruikt? O ja, Mientje doet whatsapp, Klaas nog gewoon sms, Piet Ch@tON, Hendrik Google Talk, etc etc..

         Moe van.

         • Weirdo

          Wanneer wordt er eens een protocol ontworpen waardoor IM software onafhankelijk wordt?
          met email kan het ook dus het moet mogelijk zijn. tot die tijd blijven alle IM programma's leuke maar onvolwassen alternatieven voor sms.

         • Drop

          Jullie weten dat dit alleen voor samsung telefoons is met android en bada? dus geen htc met android, of lg...

          • Steven

           Als het op iphone en blackberry mag, waarom zou het dan niet op een htc met android gaan? Volgens mij is het de bedoeling dat hij overal draait.

           • Martijn

            Denk niet dat het gaat werken. Iedereen heeft Whatsapp. Ik zal niet zomaar overstappen, omdat iedereen dan weer naar een andere app over moet stappen.

            • Ed

             Alles wat gratis is proberen nederlanders lol

             • Sam

              Heb net mn whatsApp moeten verlengen.. Aan de Dagoberts onder ons, het kost € 1,40 :'-)

              • Stefan

               Volgens mij test Samsung gewoon of Apple wel lief genoeg is de app toe te laten :)

               • William

                Ch@ton is de client waar alle samsung wave gebruikers op hebben gewacht (waaronder ik). De samsung wave draait namelijk op het bada besturingssysteem wat is ontworpen door samsung en alleen maar draait op de samsung wave serie. Omdat de samsung wave niet in de Verenigde Staten wordt verkocht hebben bedrijven als whatsapp en pingchat geen interesse om een client te maken voor bada, hierdoor zijn veel bada gebruikers wanhopig gaan emailen e.d. naar bedrijven als whatsapp om alsje alsje alsjeblieft een client te maken voor bada, telkens was het antwoord NEE. Er is ook een groepje gaan kijken of zij android konden flashes naar de samsung wave wat al aardig is gelukt alleen het modem werkt nog niet dus als telefoon heb je er niets aan..

                En nu is er dan dus eindelijk een client genaamd Ch@ton die alle zorgen van de bada gebruikers wegneemt, deze client zal bada van de afgrond weg helpen omdat veel bada gebruikers de hoop al hebben opgegeven. Bada is verreweg beter dan android het is namelijk veel stabieler en veel sneller, met deze service zullen er ook meer ontwikkelaars gaan ontwikkelen voor bada waardoor het besturingssysteem alleen maar zal gaan groeien.

                Ik als bada gebruiker hou elke dag bij of er nieuwe versie's van het besturingssysteem uitkomen via www.samfirmware.com, ik loop nu al een tijdje rond met bada 2.0 het nieuwe nog niet gelanceerde besturingssysteem. Hierop staat ch@ton al geïnstalleerd, het ziet er erg hoopvol uit; contacten synchroniseren via telefoonboek, groepsgesprekken enz. Het enige probleem wat ik ondervindt momenteel is dat ik nog niemand heb gevonden waarmee ik deze service kan uitproberen, dus als er iemand is met bada 2.0 inclusief ch@ton laat het weten zodat wij het kunnen testen en de eerste reviews geven op het internet om zo iedereen warm te stomen om ch@ton te gaan gebruiken!

                • Han

                 Ik ben ook sinds de bekendmaking elke dag aan het checken of er al iets bekend is over de release date. Kan echter nog niets vinden waar ik de app kan binnen halen. Zal ook eens kijken of ik bada 2.0 kan installeren. Het klinkt in elk geval hoopvol. (als maar niet de abb prijzen fors omhoog gaan!!)

                 • Elles

                  Jammer! ChatON kan niet op de HTC Wildfire :-(
                  De Market "zecht":
                  Deze app is niet compatibel met uw HTC Wildfire.

                  Ik heb Android versie 2.2.1

                 • Peter

                  Ontvang geen verificatiecode. Nieuwe poging over 5 minuten. (?!)

                  • Elles

                   Dan ben je helaas niet de eerste..ik lees bij reviews van ChatON allemaal verificatie problemen...(misschien door drukte........of toch nog een grote bug)

                 • Ciny

                  Wanneer is het voor Blackberry beschikbaar?

                 • annie

                  alles dat leuk is