Androidworld
Androidworld
Het is lang stil geweest rondom de update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) voor de Samsung Galaxy Tab 10.1. Het lijkt er nu echter op dat het niet lang meer duurt voordat we in Nederland kunnen genieten van een update van Android 3.2 naar Android 4.0.4. De update naar Ice Cream Sandwich is inmiddels in Italië en het Verenigd Koninkrijk begonnen en zal waarschijnlijk binnen enkele weken ook Nederland aandoen.

Ice Cream Sandwich

Android 4.0, ook wel Ice Cream Sandwich genoemd, bevat een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies van het besturingssysteem. Met Android 4.0 is het bijvoorbeeld mogelijk om Google Chrome te gebruiken. Daarnaast zijn er stabiliteits- en snelheidsverbeteringen doorgevoerd bij Ice Cream Sandwich. De Galaxy Tab 7.7, 7.0 plus en 8.9 zullen ook een update naar Ice Cream Sandwich krijgen, of hebben deze reeds gekregen. De WiFi-uitvoering van de Galaxy Tab 10.1 krijgt momenteel in het Verenigd Koninkrijk de update, de 3G-variant in Italië. De eerste Androidtablet van Samsung, de ‘gewone’ Galaxy Tab, zal geen update naar Android 4.0 gaan krijgen. Daarnaast lijkt het er op dat de Galaxy Tab 10v, de Vodafone-uitvoering van de Galaxy Tab 10, ook geen update zal gaan krijgen.

Beschikbaarheid

Het uitrollen van dit soort updates geschiedt altijd in fasen. Vaak verschilt de update per land en zelfs provider en moeten alle updates goed worden gekeurd door onder andere Google. De update is in ieder geval vandaag begonnen in Italië en naar verwachting zal binnen een aantal weken de update ook in Nederland beschikbaar zijn. Om te controleren of de update voor jou beschikbaar is, kun je op je toestel naar 'instellingen'-->'Over deze tablet'--> 'Software-update' gaan. Ook kun je door middel van Samsung Kies, de beheersoftware voor PC en Mac van Samsung, controleren of de update beschikbaar is. Bron: SamMobile, Tip: Joram
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties