Naar content

Samsung Galaxy Tab 10.1: update naar Android 4.0 begonnen, nog niet in Nederland

· 31 juli 2012

Het is lang stil geweest rondom de update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) voor de Samsung Galaxy Tab 10.1. Het lijkt er nu echter op dat het niet lang meer duurt voordat we in Nederland kunnen genieten van een update van Android 3.2 naar Android 4.0.4. De update naar Ice Cream Sandwich is inmiddels in Italië en het Verenigd Koninkrijk begonnen en zal waarschijnlijk binnen enkele weken ook Nederland aandoen.

Ice Cream Sandwich

Android 4.0, ook wel Ice Cream Sandwich genoemd, bevat een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies van het besturingssysteem. Met Android 4.0 is het bijvoorbeeld mogelijk om Google Chrome te gebruiken. Daarnaast zijn er stabiliteits- en snelheidsverbeteringen doorgevoerd bij Ice Cream Sandwich. De Galaxy Tab 7.7, 7.0 plus en 8.9 zullen ook een update naar Ice Cream Sandwich krijgen, of hebben deze reeds gekregen. De WiFi-uitvoering van de Galaxy Tab 10.1 krijgt momenteel in het Verenigd Koninkrijk de update, de 3G-variant in Italië. De eerste Androidtablet van Samsung, de ‘gewone’ Galaxy Tab, zal geen update naar Android 4.0 gaan krijgen. Daarnaast lijkt het er op dat de Galaxy Tab 10v, de Vodafone-uitvoering van de Galaxy Tab 10, ook geen update zal gaan krijgen.

Beschikbaarheid

Het uitrollen van dit soort updates geschiedt altijd in fasen. Vaak verschilt de update per land en zelfs provider en moeten alle updates goed worden gekeurd door onder andere Google. De update is in ieder geval vandaag begonnen in Italië en naar verwachting zal binnen een aantal weken de update ook in Nederland beschikbaar zijn. Om te controleren of de update voor jou beschikbaar is, kun je op je toestel naar 'instellingen'-->'Over deze tablet'--> 'Software-update' gaan. Ook kun je door middel van Samsung Kies, de beheersoftware voor PC en Mac van Samsung, controleren of de update beschikbaar is. Bron: SamMobile, Tip: Joram

T-Mobile Unlimited: unlimited data, bellen, alles!

Why limit de dingen die je leuk vindt? Bij T-mobile krijg je Unlimited internet, bellen en sms’en in Nederland en 60 dagen in buitenland!

Go Unlimited

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S7

Update naar Android 4.0 voor Galaxy Tab-tablets vanaf volgende maand

Samsung Galaxy Tab 7.7 ontvangt update naar Android 4.0

Reacties (115)
Bezig met laden van reacties...