Androidworld
Androidworld
10 september 2012 12:11 uur
Het gaat binnenkort toch echt gebeuren, de officiële Jelly Bean-update voor de Samsung Galaxy S III komt er toch echt aan. Dit weekend is er wederom een testbuild uitgelekt die weer een aantal bugs uit de vorige versies verhelpt en heeft nummer I9300XXDLI5 meegekregen.

Samsung Galaxy S III

De Samsung Galaxy S III is één van de eerste toestellen die de officiële update naar Jelly Bean zal ontvangen. Dit weekend is er een nieuwe versie van Jelly Bean voor de Samsung Galaxy S III uitgelekt. Deze is, indien je enige technische kennis bezit, op je toestel te installeren zodat jij alvast kunt genieten van de Jelly Bean-ervaring. Deze testversie van Jelly Bean kun je via ODIN installeren op toestel, maar begin hier niet aan als je niet weet wat je doet, je kunt je toestel blijvend beschadigen.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer de officiële versie van Jelly Bean beschikbaar zal komen voor de Samsung Galaxy S III, maar dit zal niet meer lang op zich laten wachten. Deze zal Over The Air (OTA) aangeboden worden, maar is ook te downloaden via het softwareprogramma KIES van Samsung. Via: Sammobile
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Niels

  lekker vol verwachting klopt mijn hartje

  • john

   Heerlijk het vlaggenschip van Samsung en ze krijgen het maar niet voor elkaar om de laatste versie van Android, snel werkend te krijgen. Geeft weinig hoop voor de andere upgrades die zijn aangekondigd voor Samsung toestellen.

   • Cas

    Hier ben ik het niet mee eens. Samsung is met de S3 juist een van de eersten die een update aanbiedt. Dat er testversies uitlekken die nog niet af zijn wil niet zeggen dat de uiteindelijke ROM niet stabiel is. Ontwikkelaars op XDA hebben het ook nog niet voor elkaar om een volledig stabiele JB rom te bakken.
    Dat Google de update voor haar Nexus toestellen direct beschikbaar heeft is omdat zij de software al af hebben op de dag van de 'keynote'.
    Na Google, en enkele andere fabrikanten die een vanilla Android ervaring bieden (zoals Asus) is er nog geen grote fabrikant die updates klaar heeft. Zowel HTC, Sony als LG heeft niks uitgebracht, daardoor zal Samsung met de S3 een van de eersten zijn.

   • Arnold

    @Cas +1

    Al denk ik zelf dat die ROMs niet per ongeluk uitlekken :-P

   • Rick

    @Cas Bij welk samsung toestel ging de update naar android 4.0 in 1 keer goed? Ik geef toe dat de kwaliteit van deze uitgelekte beta's niets zegt over de uiteindelijke versie maar bij de update van zowel de s2 als de note hadden ze toch problemen met android 4.0

   • berendjan23

    Helemaal mee eens, alle andere fabrikanten hebben al lang en breed Jelly Bean uitgerold. En samsung zit nog steeds te kloten, pfffff.

   • john

    Gaat ook niet om de test versies @Cas gewoon het feit dat tussen aankondigen en daadwerkelijk iets uitbrengen ook nu weer een aardige tijd zit. Ze moeten gewoon hun mond dicht houden totdat het helemaal werkend is en dan meteen aanbieden. Hoe het nu gaat, geeft alleen maar ontevredenheid (lees mensen zijn ongeduldig van aard). En als de uiteindelijke versie dan kleine bugs bevat dan geeft dat nog meer ontevredenheid.

  • RL010

   Het eerste wat ik doe zodra ik de s3 heb is samsung rom er af flikkeren en cm10 er op zetten

  • Ronald

   Is hier nog wel sprake van lekken? Iedere dag is er wel een verse variant online, lijkt er meer op dat Samsung op een slimme manier beta's online zet ....

   • Arnold

    Dat dacht ik nou ook. En ze bereiken de juiste doelgroep, de powerusers. Hoeven ze alleen nog een paar Android communities in de gaten houden om achter de bugs te kopen.

  • Hans

   Er is echt bar weinig mis met de Samsung ROM. Ik ben op mijn Asus tablet helemaal niet kapot van CM10. Dus bij mij blijft de Samsung ROM lekker op mijn S3 staan!

  • scavo

   Ik wacht ff af totdat JB klaar is en geupload...liever een goede rom dan een halve rom.....zouden ze bij Facebook ook eens moeten doen....een update die wel verbetering brengt....Nu draait me s3 mooi op stockrom met een customkernel!

   • @RLO10 @mark

    Helemaal mee eens of in ieder geval de keuze geven ze weg te halen, maar zelfs die krijg je niet...

    • Martin

     Ik hoop dat met deze update ook de WIFI issues opgelost zijn met de S3.
     Google maar eens op "S3 WIFI connection issues" en je weet niet wat je allemaal tegenkomt.
     Ook ik heb het probleem dat mijn S3 niet meer automatisch met mijn WIFI netwerk verbind, ik moet eerst WIFI uitzetten, aanzetten en binnen 2 seconden ben ik weer verbonden.
     Gebruik ik de telefoon een aantal minuten niet, dan moet ik het hele riedeltje weer herhalen als hij uit de sleep mode komt.
     Ik heb alles al geprobeerd, router andere security, ander kanaal, S3 WIFI power save mode via servicemenu (*#0011#) uitgezet etc. etc.
     Dit terwijl ik deze problemen nooit eerder gehad, voor mijn gevoel is deze shit begonnen na de laatste OTA update een 3-4 weken terug.
     Ik heb hier thuis ook een iPad en Galaxy Gio en die zijn meteen met de WiFi verbonden zogauw het apparaat uit slaapstand komt.
     Maar als je Google lees je dat ik niet de enige ben.
     Ik ben benieuwd of anderen dezelfde problemen hebben.

    • Nol

     Inderdaad vervelend. Ik heb het niet altijd, maar soms moet ik de wifi ook weer aan en uit zetten om verbinding te maken, als de telefoon uit de sleepmode komt. Opzich een simpele handeling, maar het zou gewoon automatisch moeten gaan. Grootste nadeel is dat moeder de vrouw er niet oplet en in de veronderstelling is dat er verbinding met wifi is gemaakt, omdat deze aanstaat. Kan in sommige gevallen eind van de maand best vervelend zijn;)

     • Henk

      oh wat spannend weer een update!!!!
      als die net zo lekker gaat als ICS, nou dan kun je de lol nog op.half gebakken test updates.testen doen wij dan wel weer.

      • Rob

       update 4.1 voor Google galaxy nexus vandaag om 8.30uur binnen gekomen,werkt perfect

      • ron67

       ik denk dat de uitrol begint op het moment dat Apple het lint doorknipt op de presentatie van de iPhone 5.

       • Cris

        Het lijkt er in ieder geval op dat de update vele, vele malen sneller komt dan ics.... Dat is al heel wat :)

        • Ronald

         CNET UK: Samsung Galaxy S3 Jelly Bean update confirmed for October.
         Samsung has confirmed its flagship phone the Galaxy S3 will receive the update to the latest version of Android, known as Jelly Bean, as soon as October. If you can't wait that long then the 4G version will be available with Jelly Bean as standard.

         http://crave.cnet.co.uk/mobiles/samsung-galaxy-s3-jelly-bean-update-confirmed-for-october-50009150/

         • Dmr'

          ik heb sind 2 dagen de galaxy s3 wat ben ik er blij mee. overgestapt van iphone 4.