Androidworld
Androidworld
12 september 2012 10:03 uur
Jaja, daar is hij weer, de Jelly Bean-update voor de Samsung Galaxy S III. Schreven we deze week nog over een gelekte versie van Jelly Bean voor de Samsung Galaxy S III, heeft CNET bevestiging dat deze begeerde update in oktober verspreid zal worden.

Samsung Galaxy S III

De Samsung Galaxy S III is inmiddels een aantal maanden op de markt en heeft al flinke verkoopaantallen weten te bereiken. Hiermee is dit een erg populair toestel en is het voor Samsung zaak om deze zo snel mogelijk te updaten naar Android 4.1 oftewel Jelly Bean. We hebben de afgelopen weken al regelmatig gelekte versies van Jelly Bean voorbij zien komen, dus we wisten al dat deze niet meer ver weg kon zijn. Nu heeft Samsung tegenover CNET aangegeven dat Android 4.1 in oktober beschikbaar zal komen voor de Samsung Galaxy S III.

Beschikbaarheid

Buiten het feit dat je het natuurlijk direct op Androidworld leest dat de update beschikbaar is, kun je dit ook zelf controleren via de instelling van je toestel, de update wordt namelijk Over The Air (OTA) aangeboden. Deze is dan rechtstreeks op je toestel te downloaden via WiFi en er zou vanzelf een update-melding moeten verschijnen. Daarnaast wordt deze ook verspreid via KIES, het softwareprogramma voor PC of Mac van Samsung. Wanneer in oktober deze precies beschikbaar zal zijn, is niet bekend. Voor nu, nog even geduld aub... Via CNET
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • ron67

  jammer dat het vandaag niet simultaan gebeurt tijdens dat andere grote pers event want het wordt hoog tijd dat Samsung zwaar terugslaat na hun onheuse en subjectieve veroordeling in de USA.

  • Rick

   Ik verwacht eerder dat Intel terug slaat. Ik zag gisteren reclame voor een samsung wasmachine en daar zat aan het einde een klingelmelodietje die precies op het Intel inside klingelmelodietje leek. Genant gewoon.

 • piet

  hopelijk ook snel voor de note want huidige versie is bar slecht

  • Mark

   Nu de SGS2 nog !

  • marcodehaas1987

   Las zojuist op Sammobile dat in ieder geval dat de Samsung Galaxy Ace 2 gebruikers en de Samsung Galaxy S Advance gebruikers geen update krijgen naar ICS, maar wel Jelly Bean gaan krijgen.

   Dus naast de Galaxy S3, S2 & Note zijn er weer 2 toestellen bij gekomen die in de toekomst ge-updated gaan worden naar Jelly Bean.

   • patbreda

    jammer. eerst was het gerucht 29 augustus. toen september en nu weer oktober. flashback...zelfde soort beloftes zijn ooit gedaan door SE toen met de xperia x10. wat 'n drama was dat. lijkt toch iedere keer weer een uitdaging zo'n update. vergeet niet dat een update nog eerst goedgekeurd moet worden door een onafhankelijk certificeringsorgaan. dus zolang er test versies blijven uitlekken duurt het nog wel even. test versies zijn nml. nog niet aangeboden ter goedkeuring. dit duurt ook minimaal 2 weken.

   • Luc

    Sorry, even offtopic, maar denken jullie dat de Tab 2 10.1 ooit JB zal krijgen?

   • patbreda

    sg1? ga niet meer gebeuren. jammer ook. maar er zijn stabiele custom roms met JB 4.1.1 ik heb deze op de oude sg1 draaien. werkt als een zonnetje. deze versie heet c-rom bean van c-rom team. zie xdadevs. eerst goed lezen!!

    • Nol

     Ik heb liever dat JB goed in de markt wordt gezet, dan een halfbakken product, wat vol zit met bugs en storingen. Ik reken maar op december, dan kan het altijd nog meevallen ;)

     • Cris

      Als Samsung daadwerkelijk levert in oktober, is dat 3 maanden na de officiële release van jb. Gezien het reeds lekken van stabiele updates lijkt het me ook haalbaar en ongeacht eerdere berichten over augustus is oktober dan nog steeds razendsnel. Ik heb het gevoel dat ze het serieuzer nemen als voorheen. En ja het betreft voorlopig alleen nog het huidige topmodel... De rest zal waarschijnlijk wel onderaan de prio lijst van sammy staan...

      • Ruurd

       Op 29 augustus kwam er wel spontaan een update binnen, maar dat was dan blijkbaar nog niet jellybean.... Bij mij staat er nu versie 4.04 op.