Androidworld
Androidworld
09 mei 2012 12:30 uur
Afgelopen donderdag was het zo ver: de officiële lancering van de Samsung Galaxy S III. Samsung heeft erg zijn best gedaan om een hype te creëren rondom de lancering van het toestel en dat is het bedrijf aardig gelukt. Omdat Samsung de kaken stijf op elkaar hield, deden de meeste fantastische geruchten de ronde. We hoorden onder meer dat het toestel een full HD-scherm zou krijgen en dat het toestel draadloos op een afstand van anderhalve meter van een laadpunt op te laden zou zijn. De vraag is natuurlijk: heeft de Galaxy S III de hype waar weten te maken? Het antwoord daarop is: nee, helaas niet. Dat wil echter niet zeggen dat de Galaxy S III een slecht toestel is, helemaal niet juist.

Aankondiging

Speciaal voor de aankondiging van het nieuwe vlaggenschip van Samsung werden we naar Londen gevlogen. Samsung had flink uitgepakt: in het totaal waren er meer dan 800 journalisten op het lanceringsevenement aanwezig. Daarnaast waren er ook meer dan 1000 partners en medewerkers van Samsung aanwezig. Het evenement vond plaats in de Earls Court Exhibition Centre, een groot hallencomplex en conferentiecentrum dat speciaal voor Samsung was aangekleed. De aankondiging zelf was in een enorme hal met voldoende zitplaatsen voor iedereen en een enorm videoscherm. Helaas was er, zoals we inmiddels gewend zijn bij persaankondigingen, niet voldoende WiFi-capaciteit om een nuttige bijdrage te leveren aan onze liveblog, die afgelopen donderdag bijzonder goed bezocht werd. De muziek met de bekende Samsung-riedeltjes tijdens de aankondiging kwam niet van een 'bandje', maar werd live gespeeld door de London Metropolitan Orchestra, een ensemble dat onder andere veel filmmuziek inspeelt. De aankondiging focuste zich voornamelijk op de software van het toestel. Samsung heeft duidelijk veel werk gestoken in de software. Het is dan ook interessant om op te merken dat het woord 'Android niet viel tijdens de aankondiging: Samsung wil zich duidelijk onderscheiden met de nieuwe uitbreidingen van Android.

Foto's aankondiging

Eerste indrukken

De hype rondom de Galaxy S III deed ons een toestel verwachten dat de huidige generatie smartphones zou ontstijgen. Samsung maakte als hardwarefabrikant indruk met de Exynos-chipset in de Samsung Galaxy S II en het is algemeen bekend dat Samsung schermen en chipsets fabriceert voor de nieuwe iPad, een apparaat met goede hardwareprestaties. De verwachting was dan ook dat op het gebied van hardware het nieuwe toestel superieur zou zijn aan de toestellen van de concurrentie. De nieuwe Exynos-chipset die in de Galaxy S III zit, lijkt echter tegen te vallen. We wisten al een tijdje dat het toestel een chipset zou krijgen met een quad-core ARM Cortex A9-processor, in plaats van de nieuwere A15-processor. Deze eerste processor-kernen worden ook gebruikt in het voornaamste toestel van de concurrentie, de HTC One X.  Op de foto hiernaast zie je de benchmarkresultaten van de AnTuTu-benchmark die ik in Londen gedraaid heb. Volgens onze volgers op Twitter zit de HTC One X zeker boven de 10.000, ten opzichte van de 9.700 die de Galaxy S III haalt.

Software

Uiteraard zeggen de benchmarkresultaten niet alles. Het toestel voelde namelijk behoorlijk snel aan in de paar minuten dat ik het toestel heb kunnen proberen na de aankondiging. Samsung heeft inderdaad werk gemaakt van de software van het toestel. Een interessante toevoeging die ik helaas niet heb kunnen uitproberen is de nieuwe lock-functie. Samsung heeft namelijk oog-detectie toegevoegd aan het toestel. Wanneer deze functie aanstaat en je kijkt naar het toestel, zal het toestel niet in de slaapstand gaan. Handig voor wanneer je bijvoorbeeld een interessant artikel op Androidworld aan het lezen bent. Samsung zet ook in op de nieuwe camerafunctionaliteit. Zo is het nu mogelijk om heel snel een twintigtal foto's achter elkaar te nemen. Handig voor bij een portretfoto: je kunt dan eenvoudig de beste foto uitkiezen. Je kunt ook het toestel de beste foto uit laten kiezen. In de praktijk bleek dat tijdens de aankondiging zeker niet de beste foto op te leveren. Naast deze zogenaamde burstmodus is er ook de mogelijkheid om, net als bij de HTC One-serie, een foto te maken terwijl je aan het filmen bent. Nadat Apple kwam met Siri, de intelligente virtuele assistent, hoorden we veel uit het 'Androidkamp' dat er al verschillende van dit soort oplossingen voor Android beschikbaar waren. Eén van deze oplossingen werd door Samsung al gebundeld met de Samsung Galaxy S II: Vlingo. Het lijkt er op dat de virtuele assistent die Samsung meelevert met de Galaxy S III een update is voor Vlingo die de applicatie wat meer laat lijken op Siri. Overigens heeft deze assistent, net als Siri, helaas geen ondersteuning voor Nederlands. De interface is zoals we gewend zijn van Samsung voorzien van een eigen laag: TouchWiz. De nieuwste versie van TouchWiz is voorzien van natuurelementen, net als de buitenkant van het toestel die is geïnspireerd op natuurelementen als golven en steentjes. De interface is duidelijk herkenbaar als TouchWiz, maar de launcher (waarmee je applicaties opstart) komt meer in de buurt van de standaardlauncher van Android 4.0. Wanneer je je toestel ontgrendelt, hoor je een 'druppel-geluid'. Hopelijk zorgt dat er niet voor dat je elke keer als je je telefoon ontgrendelt, je ineens naar de WC moet. Deze natuurgeluiden zijn ook terug te vinden bij bijvoorbeeld de notificatiegeluiden.

Bouwkwaliteit

Ook het het uiterlijk van het toestel is niet helemaal wat we er van verwacht hadden. Eerder zagen we geruchten over een keramiek-achtige afwerking die het toestel zou krijgen, vergelijkbaar met die van de HTC One S. Dit bleek (helaas) niet waar te zijn. Er is wederom gekozen voor een buitenkant van hoogwaardig plastic. Ik moet eerlijk zeggen dat dit mij nooit gestoord heeft bij de Galaxy S II of Galaxy Nexus, maar ik kan mij voorstellen dat men liever een toestel met een metaal-achtige uitstraling heeft. Dat er is gekozen voor plastic merk je ook in het gewicht. Het toestel is erg licht (133 gram). Het plastic geeft je misschien op het eerste oog de indruk dat het toestel niet stevig is. De ervaring leert echter dat de toestellen met plastic buitenkant behoorlijk stevig zijn en dan ook goed tegen een stootje kunnen. Samsung heeft er voor gekozen om de Galaxy S III in een tweetal kleuren op de markt te brengen: wit en... blauw. Die laatste had ik, ondanks dat de originele Samsung Galaxy ook die kleur had, niet aan zien komen. In de slecht verlichte demonstratiezaal bij de lancering kon ik echter amper zien dat het toestel niet zwart was, maar blauw. Verder heeft de Galaxy S III hardwareknoppen onder het scherm. Dit is bij Android 4.0 niet meer nodig, aangezien daar gebruik kan worden gemaakt van software-toetsen die worden weergeven onderaan het scherm. De keuze voor hardwaretoetsen is de uitkomst van, volgens de geruchten, lang intern overleg. Blijkbaar is er uit onderzoek gekomen dat gebruikers toch graag hardwaretoetsen hebben. Persoonlijk zie ik van beide wel de voordelen. Bij softwaretoetsen is het makkelijk om de toetsen te verplaatsen wanneer je het toestel in landschapsmodus gebruikt en de hardwaretoetsen nemen geen schermruimte in.

Accu

Bij de meeste smartphones spant het er om of het toestel het einde van de dag haalt op één keer laden. Samsung zegt zelf dat de chipset van de Galaxy S III er weinig stroom verbruikt. Daarnaast is er besloten een accu met hogere capaciteit te gebruiken, namelijk 2100 mAh (ten opzichte van 1800 mAh bij de HTC One X). Uiteraard heb ik in de korte tijd met het toestel niet kunnen testen of deze capaciteit voldoende is om de quad-core-chipset aan te drijven. Wat vooral erg handig is, is dat de accu (in tegenstelling tot bij de HTC One X) verwisselbaar is. Wanneer je op vakantie bent, kan het zijn dat er een tijdje geen oplaadpunten in de buurt zijn. Een tweede (of misschien zelfs derde) accu kan dan een uitkomst zijn. Het is ook waarschijnlijk dat er een nog grotere accu (in capaciteit én grootte) in combinatie met een andere achterklepje op de markt zal komen.

Scherm

Zelf ben ik erg teleurgesteld in het scherm. Het 4,8 inch-scherm is groot en helder, maar is geen upgrade ten opzichte van de Samsung Galaxy Nexus. De techniek achter het scherm, Super AMOLED HD, maakt namelijk gebruik van zogenaamde PenTile-pixels. Meer over deze pixels kun je lezen in dit vergelijkingsartikel, waar het overigens over schermen met een lagere resolutie gaat. Het komt er in ieder geval op neer dat het scherm van de Galaxy S III minder subpixels heeft dan het scherm van de HTC One X of de Sony Xperia S. Het AMOLED-scherm heeft een hoge kleurverzadiging waar je van moet houden. Het scherm heeft een aantal handige eigenschappen. Zo is het mogelijk om individuele pixels aan en uit te zetten waardoor zwart écht zwart is. Er wordt dan ook minder stroom gebruikt door het scherm als er veel zwart in beeld is.

Conclusie

Nee, de Galaxy S III is niet helemaal wat we er van hadden verwacht, maar wat wil je ook als de wildste geruchten de ronde doen? De Galaxy S III is een stap, maar geen sprong, vooruit. De HTC One X lijkt prima mee te kunnen komen met Samsung Galaxy S III. De strijd om beste Androidtoestel van (in ieder geval de eerste helft van) 2012 is een stuk interessanter geworden dan ik in eerste instantie verwacht had. Welk toestel mijn voorkeur geniet, kan ik pas bepalen als ik beide toestellen wat langer heb kunnen testen. Samsung zet met de Galaxy S III duidelijk in op software en de differentiatie van standaard Android. In de korte tijd die ik heb gehad om het toestel te testen, kwam de software een stuk gelikter en gebruiksvriendelijker dan voorgaande versies van TouchWiz op mij over.

Introductievideo

Om een wat beter beeld te geven van het toestel hebben we een korte introductievideo opgenomen. Inmiddels ben ik niet meer zo overtuigd van dat het toestel op hardwaregebied superieur is aan de concurrentie als dat ik was tijdens de opname van het filmpje.

Foto's toestel

Interview

Ook Geert Mol van Samsung wilde wel even het toestel aanprijzen voor onze camera.

 Interview Geert Mol over Samsung Galaxy S III

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S III zal in 145 landen leverbaar zijn. De verkoop start als eerste in Europa en wel vanaf 29 mei. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in de kleuren Pebble Blue en Marble White, oftewel blauw en wit. Samsung heeft laten weten dat de adviesprijs van de 16 GB-versie van het toestel €699 zal zijn. Zoals je hieronder kunt zien, wordt het toestel echter ook al voor lagere prijzen aangeboden. {tab=Abonnement} [cfr#co#14076] {tab=Los toestel} [cfr#po#14076] {/tabs}
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • Rinus

  Ik wacht nog even af,wat mij vooral tegenstaat is Samsung Kies,een update geeft altijd problemen.

  • EricNL

   Mooi toestelletje maar geen match voor mijn HTC One X dus!

  • Dennis

   Ik word toch echt niet warm van dit toestel is weer geen top toestel, Dat je scherm aan blijft terwijl je bijv iets leest leuk maar je front camera moet blijven functioneren dus dus dit vreet extra accu geen wonder dat er een grotere accu al.
   Blijkt dus hij kan wel draadloos opladen wel 1,5 meter van de mat nou dat is wel ver zeg, Oke het is een begin maar hij zal eigen zo goed als altijd als nog op de mat moeten liggen want 1,5 meter is niks misschien net nacht kastje naar je bed.
   Verder ziet die er wel iets mooier uit eindelijk zal wel door de kleuren komen hoe die erop zit, Maar toch weer dat goedkope plastic aan wat dus niet professioneel aan voelt en lijkt of je een speelgoed ding van de bartsmit in je handen heb.

   • Sander

    Oh, nee, voor zover ik weet moet het toestel wel écht op die mat liggen om 'm op te laden. Volgens mij was die 1,5 meter alleen maar een gerucht.

   • Dennis

    Oke dus je heb er echt helemaal niks aan dus alleen een extra mat die meer ruimte op je nacht kastje of iets in neemt, Want er blijft dus gewoon een kabel in zitten in die mat dus echt vernieuwend vind ik het niet aangezien die er al was voor iphone/ blackberry google maar voor wie wil powermat bestaat al voor deze toestellen zelfs voor nog meer dingen.

   • Frank

    Het opnieuw aanzetten van het scherm kost waarschijnlijk veel meer batterij dan dat de front camera loopt, daarnaast vreet een camera echt niet zo veel batterij en is er vast wel de optie om dit ui te kunnen zetten.

    Daarnaast staat er in de tekst dat er hoogwaardig kunststof wordt gebruikt en niet zoals jij aangeeft "goedkoop plastic". Ondanks dat ik het met je een ben dat het goedkoper over komt, is juist het tegenovergestelde waar. Ik verwacht dat de SIII net zoals de SII ook echt tegen een stootje en zelfs hardere stoten kan.

    Ieder zijn eigen smaak, de ene vindt de Samsung goedkoop aanvoelen, weer een ander vindt de HTC juist aanvoelen als een baksteen.

   • Dennis

    Zoals in de video ook word gezegd dat het gewoon weer goedkoop aan voelt zoals altijd bij samsung is, Dus vind ik het nog steeds goedkoop plastic al had ik op tweakers volgens mij gezien in video dat het nog steeds plastic is.

  • Daniel B

   Gek genoeg is het htc wel gelukt om de hype na te leven :-)

  • Th0mas

   Ik denk dat Samsung een verkeerde strategie heeft gebruikt, ze wilden iedereen doen geloven dat er een wonderbaarlijk toptoestel op de markt zou gaan komen, waardoor de aandacht groter werd en de geruchten zich ophoopten tot er een verwachtingspatroon ontstond dat eigenlijk geeneens waargemaakt kon worden. Het toestel kon onmogelijk aan iedereen zijn verwachtingen voldoen, 12MP camera, keramieke behuizing, full-hd scherm, allernieuwste generatie quadcore processor, en weet ik veel wat nog meer. Het moest een soort van mythisch toestel worden, maar het blijkt uiteindelijk een gewoon toptoestel te zijn, dat is dan voor veel mensen even slikken.

   • Sander

    Inderdaad. Dat is ook precies mijn mening.

   • Desotho

    Samsung gebruikte een Apple strategie.. Alles zo stil mogelijk houden tot de werkelijke aankondiging van het toestel. Hierdoor lopen de geruchten vaak de spuigaten uit, waardoor een toestel eigenlijk alleen maar kan tegenvallen.

    Apple kan hierbij nog terugvallen op de enorme schare hersenloze fans, die een nieuw speeltje toch wel kopen, alleen maar omdat het iets nieuws is. Ik heb gemerkt dat Android gebruikers VELE male kritischer kijken naar nieuwe producten, juist omdat wij een keuze hebben tussen Samsung, Sony, HTC, noem het maar op.

    Desalniettemin, ik vind het een mooi toestel!

   • pintoil

    Als Samsung gewoon degelijke materiaal hebben gekozen inplaats van alwéér plastic afval waren ze een heel eind gekomen. Nerds en fanboys gaan toch alléén voor specs.

   • Required: Enter your name

    @Desotho: Nu overschat je de android gebruikers toch wel heel erg hoor. Er zijn er zat die blindelings de nieuwe samsung willen hebben omdat het een samsung is. Er is werkelijk geen enkel verschil tussen androidfans en applefans. Ook willen beide kampen niets negatiefs horen over hun geliefde speeltje.

  • Ed

   Ik heb lang gewacht om specs galaxy3 te weten,toen htc One x al lang uit was
   Live blog bekeken en ik was echt teleurgesteld ....
   Altijd al htc mannetje geweest maar wilde dit keer voor Samsung gaan
   Veel bombarie en uiteindelijk zit het meeste in de software.
   Dacht steek die 32 gb plus sd 32 gb maar in jullie......gebruik toch niet zoveel.
   Wat een lelijk ding,ik heb volgende dag One x gehaald bij pda shop en nu voel ik me tenminste weer jippie..

   Maar ja gelukkig is het zo "smaken verschillen" volgende keer beter ...

   • Angelus230

    Goede review, maar 700 EUR ??? Menen die dat nu ? Ik denk dat ze die prijs zwaar zullen moeten laten zakken. Want de Xperia en de One X zijn beter qua specs en goedkoper. Zelfs de overgeprijsde iPhone 4S kost minder. Ik wacht nog wel een jaartje op de nieuwe HTC, Xperia of Google phone met een hexacore, een 14MP camera en een 4,8" FHD.

    • Herman

     Tja, als de hardware niet super goed is, en het uit de software moet komen, dan valt hij voor mij af. Ik zou voor de SGS3 gaan icm CM9. Dan kan ik beter een Galaxy nexus halen........

    • Clemens

     Klaarblijkelijk heeft een Samsung consument geen behoefte aan een robuuste bouwkwaliteit en zijn prijs, looks en functionaliteit belangrijker. Geen reden om je beleid bij te stellen. Hun voorsprong raken ze ook een twee drie niet kwijt, hoeveel één slecht product dit beeld op zijn kop kan zetten. Dat gedoe dat benchmarks niet zeggen en dat gezeur van anderen dat dit wel belangrijk is, is voor 90% van de consumenten niet belangrijk. Apple en Samsung zullen om die reden niet of nauwelijks bedreigd worden. Het moet allemaal goed functioneren en goed smoelen om te scoren. HTC en Sony zijn wakker geworden en zullen hun handel vol hebben de 2 giganten naar de kroon te steken. Android loopt op onderdelen hopeloos achter als het om bruikbare accessoires gaat. Erger me groen en geel dat je fragmentarisch iets kunt vinden. Als een van de Androiden hierover had nagedacht zouden ze misschien een verschil hebben kunnen maken. kennelijk zitten er niet alleen wijzen in het oosten. Neen met DLNA en andere technieken zijn hardware matige aansluitingen straks helemaal niet meer nodig. Kan niet wachten dat dit wordt geëffectueerd. In d

     • Sander

      Bouwkwaliteit is prima. Het is alleen geen metaal of keramiek. Dat wil niet zeggen dat het toestel minder goed in elkaar steekt of sneller beschadigt.

     • Ed

      Ik snap je geëffectueerde berichtje niet ...
      Dlna zat al op mijn htc Desire 2 jaar geleden ...
      Bluetooth speakerset is er ook al ,airplay ,via WiFi je tv bedienen noem maar op .
      Ik denk dat je teveel (moeilijke) woordenboeken leest....

     • pintoil

      Dus, géén premium toestel.

    • Igor

     Wat een happy kleurtjes op het beeldscherm het lijkt wel een teletubbie phone

     • DingieM

      Juist bij de live uitzending was ik mijn originele SGS aan het rooten met Cyanogenmod 9. En wat een verademing.
      Deze S3 is ook voor mij een meeeeh upgrade. Beter is een S2 met Cyanogenmod 9 of soortgelijke ROMs.

      Petje af voor HTC met z'n One X/S alhoewel ik nog altijd voorkeur geef aan de Amoled kleuren.

      Er schijnt ook een GT-i9800 rond te zingen, en als de S3 de interne naam heeft van GT-i9300 zou de 9800 wellicht een vernieuwde Note zijn?

      Over half jaar als mijn contract is afgelopen dan is er meer keus!

      • Apieschapie

       leuk van Samsung dat ze er een grotere batterij in stoppen maar waren ze dit ook niet verplicht? Het scherm is namelijk van 4.3 naar 4.8inch gegaan dus zoveel langer zal de telefoon niet mee gaan t.o.v. sgs2.

       • Dennis

        precies zijn ze wel verplicht door het grotere scherm plus die functie dat je toestel ziet of je nog na het scherm kijkt, Hier door moe de front camera als het scherm aan is ook dus constant blijven functioneren wat dus ook extra batterij vreet.
        Mensen kunnen wel zeggen kijk samsung doet er tenminste grotere batterij in vergeleken met htc, Maar kijk eens wat voor functies die batterij allemaal extra gaat belasten al weer.

      • 87Vortex87

       Samsung heeft gewoon weer een toptoestel afgeleverd dat in de voorhoede zal vechten met de HTC One X en Sony Xperia S. Het probleem is inderdaad dat al die geruchten de verwachtingen een beetje te hoog heeft doen oplopen. Hierdoor zijn mensen teleurgesteld (omdat de verwachtingen niet zijn ingelost), maar het is en blijft één van de beste toestellen van 2012. Ik was zelfs bang voor het voortbestaan van HTC als ik al die geruchten moest geloven. Gelukkig blijkt HTC een zeer concurrerend toestel op de markt te hebben gezet nu bekend is hoe de SGS III eruit komt te zien. Afgezien van een paar teleurgestelde fans links en rechts is dit een mooie evolutionaire stap, maar zeker geen revolutionaire.

       • joris

        17 mei mag ik bij Vodafone een nieuw toestel kiezen. 2 jaar geleden heb ik destijds voor de HTC Legend gekozen, en had ik niet het geduld op de Galaxy S1 te wachten, altijd spijt van gehad.

        Heb altijd Samsung gehad en dat is me ook altijd beter bevallen dan deze HTC. Ok, de legend is geen high-end toestel, maar ook qua behuizing vind ik hem erg tegenvallen (loslatende delen/coating, slechte verbinding met oplader). Ik ga nu dus sowieso wachten tot de S3 in de winkel ligt en maak dan mijn keuze: one X of galaxy s3.. wordt nog moeilijk vrees ik, voornamelijk de prijs staat me niet aan, al zie ik dat je hem los voor 588 kan bestellen op gsmweb.nl. Beide toestellen vind ik erg fraai vormgegeven.

        Dit weekend stond ik trouwens op een feestje en iemand had daar een one X. Probleem waar ik achter kwam bij de HTC one X is het ontbreken van een 'menu' knop, daarvoor in de plaats heeft HTC een multitask knop gebruikt? Dat levert vervolgens een zwart balkje op in verschillende apps (oa in whatsapp) waar een menu knop gevraagd wordt. Weet iemand hier iets meer van?

        • Dennis

         Dit is sinds android 4.0 geen menu knop meer nodig heeft google wil dat mensen snel kunnen multi tasken, Persoonlijk heb ik dus een one x en vind ik het verschrikkelijk irritant die multitask knop en die balk onderin helemaal.

         Ik had aan het begin problemen dat constant moest laden collega ook, Is door updates allemaal opgelost ik had het geduld alleen niet meer werd gek van het laden en die multitask knop en heb hem geroot + custom rom wat een verbetering was dat toen.
         Wat ik dus nu door het rooten enzo ook heb kunnen doen een patch gedownload, Deze veranderd de multitask knop in de menu knop weer en de balk onderaan is weg en me scherm word gewoon weer gevuld met de hele app en geen irritante zwarte balk :D.

        • joris

         voor mij een rede die telefoon dus niet te nemen, ik wil inderdaad ook niet zo'n balk... Sam G S3 heeft wel gewoon menu knop toch..

        • Mafiatounes

         Opzich voldoet de One X perfect aan de eisen van ICS, maar de apps zijn nog niet geupdatet sommige hebben geen balk en sommige weer wel. Hoop dat er meer telefoons komen zonder menu knop zodat ontwikkelaars hun app eens updaten naar de nieuwe richtlijnen, want erger me hier ook aan zeker in veelgebruikte apps zoals Whatsapp, Facebook, Tapatalk en ja Androidworld ook...

        • Joris

         Ok dus kortom: Nog meer fragmentatie in android telefoons door wijzigingen in de knoppen waardoor apps niet meer up to date zijn.. Valt me erg tegen. Er moet dus een app komen voor phones mét en zonder menu knop, of die met menu knop gaan die knop in de toekomst niet nodig hebben.. In dat tweede geval: dan heb je straks een nutteloze knop op je samsung galaxy 3.. Multitask knop lijkt me trouwens zinloos, gebruik ik nu ook al niet

        • Mafiatounes

         Volgens Google moet de hardware menu knop weg in ICS Samsung heeft zich hier niet aan gehouden, apps kunnen op beide goed werken zoals Skype die doet het gewoon goed op de One X en op andere smartphones met hardware knop ook.

        • Dennis

         @Mafiatounes
         Je moet je apps dan maar eens updaten want androidworld maakt al gebruik van die irritante zwarte balk, Ik vind de menu knop op het toestel zelf naast de home knop juist goed aangezien zo een heel stuk van het scherm meer gebruikt kan worden door de app.
         Dus bij facebook zie je veel meer als die balk er zoals nu niet is, Die balk neemt alleen maar een irritant stuk van je scherm weg.
         Dus gewoon elk toestel net als samsung geen multi taskknop en een menu knop, Zo kan je veel meer van je scherm gebruik maken zonder een irritante balk onderin.

        • Mafiatounes

         Snap je niet zo goed ik zei in mijn vorige post wel degelijk dat Androidworld de menubalk nog heeft en nog niet de ICS menu knop rechts bovenin gebruikt, heb voor de zekerheid de 3 AW apps geinstalleerd en alle hebben ze de balk. Zou het zoals je zegt wel fijner vinden als alle apps gewoon geupdate worden met de ICS knop daar erger ik me aan bij dit toestel voor de rest niets als lof!

        • Dennis

         Oke ik snapte het verkeerd ik vind idd die zwarte balk irritant, Maar ik heb me one x geroot en een patch er over heen gegooid resultaat is.
         Zwarte balk weg en de stomme multi tasknop werkt als menu knop weer net als bij de sensation bijv die er nog een knop voor had.
         Ik moet je zeggen wat een verbetering geen zwarte balk + onderin menu knop.
         Voor eerst dat ik rotten nodig vond en custom rom nooit gedaan hebben al aardig wat toestellen gehad, Maar moet zeggen bevalt me echt prima nu.

        • Dennis

         Ik bedoelde rooten

       • nick

        Waarom worden Apple fans altijd afgeschreven als hersenloos? iPhone-gebruikers kunnen toch ook gewoon heel blij zijn met hun iPhone!?!?!? De iPhone heeft een mooi design, is snel, betrouwbaar, veel kwalitatief goede apps, veel mooie accessoires, goede camera, superieur notificatiesysteem... wat is hier mis mee? Niet iedereen heeft 20.000 launchers of skins nodig! Het werkt gewoon altijd. Kortom, Apple producten zijn gewoon zwaar ok...

        • joris

         eens, laat iedereen lekker zijn eigen product kiezen..

        • Dennis

         Ze zijn wel ok alleen te duur voor wat je er voor krijgt.

        • Tim

         Dat vind ik ook. Iedereen heeft zijn of haar voorkeur. De een klooit graag wat met snelkoppelingen of met andere launchers en voor de ander hoeft dat niet, en is ios zeer geschikt. Dit zal altijd blijven, of je nu de iPhone 9 hebt of de Galaxy S 13 over 10 jaar, over smaakt valt niet te twisten. Het is wat vind je mooi, functioneel en niet geheel onbelangrijk. Wat wil je uitgeven in een keer of 2 jaar lang per maand. Ik zal jullie zeggen, ik ben na een dik jaar nog steeds dik tevreden met mijn HTC Desire HD, en zolang hij nog de dingen kan en blijft doen, zoals nu dan wacht ik wel 1 seconden langer om een foto te kunnen maken,en tja, heb helaas nog een lader met stekker, en hij gaat wel uit als ik niet naar het scherm kijk. Maar mij hebben ze vroeger geleerd, je kan niet alles hebben, en men moet tevreden zijn met wat je hebt ;)

        • Igor

         @Nick het enigste waar ik het niet mee eens ben dat je het woord "superieur" gebruikt

        • Angelus230

         Het punt is, de meeste iPhonegebruikers kopen direct de opvolger i.p.v. een generatie of 3 over te slaan. Androidgebruikers doen dit in de meeste gevallen wel. En hersenloos ? Tja, wat wil je. Er zijn maar 2 kleine verschillen tussen de 4 en de 4S. En voor 2 verschilletjes 710 EUR neertellen voor hetzelfde design, Siri, dualcore en een 8MP camera...

       • ewa

        Ik zou als ik dit zo lees toch liever voor de HTC One X gaan, dan voor de SGS3, omdat het scherm van de One X beter is (tenminste wel in vergelijking met de galaxy nexus) en ik vind de One X beter qua uiterlijk en bouwkwaliteit. Verder staat Sense me meer aan dan Touchwiz. Wat wel een pluspunt is van de SGS3, is dat de GPU beter is. Maar op telefoons met Tegra-SoC's heb je Tegrazone, dus zijn de games beter geoptimaliseerd.

        • nick

         @Igor
         Misschien is superieur niet helemaal het goede woord, voor mij persoonlijk wel. Ik had beter 'goed' kunnen gebruiken. Ik heb zakelijk een galaxy nexus en privé een iPhone 4S. Wat ik vervelend vind bij de nexus/android is dat notificaties niet overzichtelijk weergegeven worden op het lockscreen. Op de iPhone worden alle gemiste meldingen netjes op volgorde en per meldingsbron weergegeven. Je kan zien wie, wat, waar, hoe laat er wat binnen gekomen is en daar direct op reageren. Bijv een gemist smsje, staat netjes van wie en wanneer, en je kan kiezen voor een preview. Zo werkt het voor bijna alle apps en je kan kiezen of en wat je laat weergeven. Bij m'n nexus staat er alleen een icoontje in de notificatiebalk en zal ik moeten unlocken om te kijken wat er precies binnen gekomen is... bij whatsapp bijv staat er alleen dat ik een aantal berichten heb binnen gekregen maar niet wie of wat. Ik zal echt de app moeten openen om te zien hoe of wat. Bij iOS hoeft dat niet.
         Het zijn voor mij die kleine subtiele dingen in iOS die mijn voorkeur toch uit laat gaan naar de iPhone.

         • Dennis

          Voor notificatie dingen dat lijkt op ios zijn apps voor, Maar goed jij vind dat bijv fijn mij boeit het niet dat ik het zie moet toestel toch unlocken om alles te zien en reageren.

        • Ritse Jager

         Ben ook aan het twijfelen geslagen. Ik heb de aankondiging gevolgd via de live stream en inderdaad na zoveel bombarie en tamtam eromheen kon het toestel alleen maar tegenvallen, althans niet beantwoorden aan de (te) hoog gespannen. Eigenlijk zoek ik een toestel met een voldoende groot en vooral zeer helder scherm, dat ook zonder rooten goed functioneert, er strak uitziet (geen modieuze kleurtjes) en snel genoeg is om zonder ergenernis te kunnen gebruiken. De prijs is ook niet onbelangrijk, al heb ik begrepen dat de S3 met 16GB een adviesprijs van 599 heeft en de zwaarste uitvoering met 64 GB 699 gaat kosten. De S3 valt dus wat tegen en ik begrijp dat de HTC One X of de Sony Xperia S net zo goed of zelfs een betere keuze zijn, zeker als het gaat om het scherm. Zelfs de Nexus zou een optie kunnen zijn, begrijp ik. Kan iemand mij adviseren? Ik heb zelf geen ervaring met HTC, heb eigenlijk alleen maar slechte geluiden van ze gehoord, maar dat is al weer een tijdje geleden. Sony (Ericsson) ken ik wel, ik heb daar goede ervaring mee, voor wat het waard is.

         • Frank

          Om te beginnen over een groot en helder scherm, de S3 heeft het grootste scherm 4,8 inch, de One X 4,7 inch en de Xperia S. Als je dus voor een groot scherm gaat wint de S3 het. Wat je onder helder verstaat is een beetje persoonlijke smaak, de een vindt het scherm van de Samsung fijner, de ander van de HTC of Sony. Wat betreft de modieuze kleurtje, je kan altijd custom launchers installeren en aanpassen, hier zou ik je keuze dus niet op baseren.

          Wat betreft de prijzen is het nog niet met zekerheid te zeggen, ik het vermoeden is dat de 16GB versie inderdaad 599 gaat kosten, dezelfde prijs als de HTC One X met 32GB. Nadeel van de HTC is dan weer dat deze niet uit te breiden is met een SD kaart. De Xperia S is met 499 euro het goedkoopste en heeft ook 32GB. Dus in dit geval is de Xperia S de beste keuze.

          Verder zijn er heel veel persoonlijke smaken waarop je je keuze moet baseren:
          - Design van de telefoon
          - Materiaal van de telefoon

          Het zijn gewoon alle drie toptoestellen, waarvan de SIII en One X toch echt de beste zijn qua specs en elkaar weinig ontlopen. Toch geven al verschenen benchmarks tests aan dat de SIII qua snelheid een ruime voorsprong heeft op de One X, maar de vraag is of je hier als gebruiker veel van merkt.

          Op basis van specs en persoonlijke smaken heb ik besloten toch voor de SIII te gaan. Al zullen er genoeg mensen fanboys van HTC zijn die zeggen dat de SIII flut is, van goedkoop plastc, dat die tegenvalt etc. Laat je hierdoor niet te veel beïnvloeden.

         • Wietse

          @Frank hoe kom je eraan dat de SIII qua snelheid een ruime voorsprong op de One X? Heb beide telefoons niet, Maar dacht dat met de antutu benchmark testen de One X over de 11000 ging en dat de SIII daar ruim onder bleef? Dus vraag me af waar je dat op gebaseerd hebt?

        • Carel

         Ik snap die discussie over het scherm met pentile techniek eigenlijk niet. Mijn Galaxy note heeft hetzelfde type scherm. Tekst is heerlijk scherp. In een blinde vergelijking, beide schermen bekijken door een passepartout zonder dat je welk toestel er op dat moment onder ligt, kan ik het verschil niet zien. Pas als je er op gewezen wordt en nog 'ns een keertje kijkt denk je een verschil te zien. Het woord Pentile gaat een beetje een eigen leven leiden en lijkt een synoniem te worden voor een "slecht" of "slechter" scherm, wat in mijn ogen geheel onterecht is.

         • Carel

          De kleurverzadiging is op 3 niveaus in te stellen. Stand dynamisch is inderdaad wat aan de verzadigde kant. Op Standaard is het gewoon prima en voor wie dat nog te veel kleur is kan nog een stap verder met de stand "film"....menigeen zal dat "flets" noemen.

          • Bram,

           ik vind het maar een lelijk ding...

           • Ben

            LELIJK!!!!!

            • JohanC

             En weer veel van die mensen die zo zitten te zeiken over plastic.. Mensen er is niks mis met plastic, sterker nog het is veel beter bestand tegen vallen en andere dingen!

             Daarnaast ook nog lekker licht, als ik mijn broertjes HTC Sensation vergelijk met mijn sgs2 dan ben ik heel blij dat ik de SGS2 heb!

             Andere hebben het weer over dat HTC X nu gewoon echt ook sneller is, dan zeg ik dat is maar welke benchmark je bekijkt.. Ga maar eens naar Anand site toe..

             Maar tegenwoordig zijn de telefoons gewoon snel zat (voor nu wat je er nu mee doet) ik heb ook geen haast om mijn SGS2 te vervangen, en als ik dat toch echt zou moeten doen dan zou het denk ik toch de SGS3 worden.. Waarom? MicroSD ik ben gewoon 48GB ongeveer nodig in mijn telefoon, zeker als ik op reis ben, normaal sproken kan ik wel met minder maar op reis heb ik er gewoon music op (gewoon de hele collectie niet zeuren en kijken wat wel en niet sync gewoon dezelfde set over al mijn pc/devices) en als ik dan ook nog wat series er op wil zetten gaat het heel hard

             Maar goed ik vind de SGS3 ook niet echt geweldig, pentile scherm is jammer (maar of je dat echt merkt op die resolutie is maar de vraag). ik vind hem eigenlijk iets te groot, SGS2 is voor mij de perfecte resolutie. Samsung zegt wel dat ze het beperkt hebben gehouden door, ze zeggen, kleine bezel. Maar dat vind ik helemaal niet. Hij is gewoon 1cm langer en een halve breder! En ik vind de Galaxy Nexus eigenlijk al te groot.

             Daarnaast vind ik die veel rondere hoeken vreselijk, ik vind het design gewoon lang niet zo mooi als bv de SGS2

             Zit bv nu ook te denken om de kijken naar de opvolger van de Xperia S met de S4 van qualcomm, maar ook daar moet ik wel de mogelijkheid hebben om 48GB of meer flash geheugen er in te hebben..

             • Joris

              Sterker nog, ik heb nu een legend met alu behuizing, en die vertoont flink wat gebruikers sporen. Krassen, deukjes bij de minste of geringste valpartij, zilveren kleur laat los... Doe mij maar plastic, dat blijft er altijd wel goed uitzien.

             • Fwenki

              Ik deel uw mening. Ik ben nog heel blij met mijn SGS2.

            • Amahl

             Die weather app spreekt me aan heeft er een of andere tweaker/hacker het voor elkaar gekregen omdat ding te porten naar een s2 ?

             • ferrariking

              bent te blij met mijn galaxy nexus over 2-3 jaar koop ik wel een nieuw.
              16gb heb ik nu nog meer dan genog aan.