Androidworld
Androidworld
03 augustus 2012 08:55 uur
Bij de grootse introductie van de Samsung Galaxy S III vernamen we al dat dit toestel draadloos op te laden zou zijn. Helaas heeft Samsung de laadmat nog steeds niet in de verkoop gebracht. Het Nederlandse bedrijf Zens is Samsung voor en presenteert een draadloze lader voor het toestel.

Zens en de Galaxy S III

Het in Eindhoven gevestigde Zens is gespecialiseerd in draadloze oplaadtechniek en heeft de uitdaging opgenomen om de eerste te zijn die dit aanbiedt voor de S III. Het pakket bestaat uit twee delen, te weten de cover en de oplaadmat. De cover vervangt de originele achtercover van de Samsung Galaxy S III en is voorzien van een hele dunne en kleine ontvanger. Wanneer het toestel voorzien van die cover op de mat gelegd wordt, zal de ontvanger zorgen voor het transport van de energie naar de accu van de telefoon.

De mat is zo gemaakt dat het niet uitmaakt waar je de telefoon neerlegt, in alle gevallen zal het toestel optimaal worden opgeladen.

Beschikbaarheid

Volgens het persbericht van Zens zal de draadloze oplader voor de S III vanaf september leverbaar zijn voor €69, en te koop zijn in alle electronicawinkels en bij de providers. Voor dat geld krijg je de cover met de ontvanger en een mat waar één toestel op kan liggen.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • RoelErick

  Weet iemand hoe snel dat opladen gaat? Net zo snel als via AC of net zo langzaam als via USB?

  • ivo

   Ik denk dat dat nog niet bekend is omdat deze nog niet op de markt is.

  • Scorp

   Als die mat wordt aangesloten op het stroomnet dan is het gewoon net zo snel als je gewone lader.
   USB zit maar een minuscule hoeveelheid aan wattage aan.

  • 87Vortrex87

   Ik denk niet dat er 100% rendement te behalen is met dit systeem. Inductie geeft bijna altijd verlies.

  • Atheistus

   Niet "bijna", het geeft altijd verlies en niet zo'n beetje ook. Maar dat is voor de capaciteit niet belangrijk. Als je er maar voldoende vermogen instopt, komt het uiteindelijk wel aan de overkant. Tenslotte werkt de transformator in de gewone lader niet veel anders.

   Maar ik begrijp niet zo goed waarom je al die moeite wil doen om niet even elke dag een stekkertje in je telefoon te hoeven steken. Daarbij is het pure energieverspilling vanwege de verliezen.

  • Henk

   Draadloos opladen is met een explosieve groei bezig. De enige twee problemen waar iedereen tegenaan loopt is het bereik en het rendement. Maar door deze soort van inductie schat ik 50% rendement. Het bereik is hier natuurlijk zeer klein. Toch zal draadloos opladen op afstand in de nabije toekomst veel gaan voorkomen.

 • Sander 0172

  Ligt misschien aan mij, maar ik zie de toegevoegde waarde hier nou niet echt van, een oplader van 70€.. o.O

 • Metin Fotografie [DHD]

  Ik vind het een leuk en aardig goed idee, alleen lijkt het mij dat je dan minder flexibel bent, met kabel kun je tenminste binnen een bepaald radius handelingen uitvoeren op je telefoon, bijvoorbeeld Androidworld lezen terwijl je in bed ligt. ;)
  Ik zie op dit moment geen meerwaarde aan dit product, wie wel en wil me dat ook uitleggen? (Plus, een defect kabeltje laten vervangen kost je eens +/- €8,- en dit €69,-)

  • Dim

   Nu is het nog duur, maar wanneer elke telefoon straks een standaard "ontvanger"heeft zul je overal je telefoon kunnen neerleggen en opladen. Op je buro, nachtkastje. OPenbare gelegenheden zoals vliegvelden.. en dergelijke.
   Dat is het idee.

 • bartjuhhh

  Draadloos opladen ??? volgens mij gaat er nog altijd een DRAADJE naar die mat toe

 • Rick

  kabeltje + draadloos opladen = mischien 2x zo snel?!

  • bartjuhhh

   ga eens kijken wat het rendement van inductie laden is ...zelfde verhaal met digitenne bijvoorbeeld digitaal ontvangen en met een analoge kabel naar de tv dus wat nou digitaal kijken

 • Peterr

  Heerlijk! Eindelijk verlost van die stekkertjes! Vaak moet de tel tussentijds aan de lader bij intensief gebruik (met name zakelijk). Toch ideaal dat je m op kantoor gewoon op je matje legt! Wordt je gebeld dan kun je gelijk opnemen! Zou voor mij een reden zijn om deze telefoon te kopen!

 • Arnold

  Ik ben benieuwd wanneer de eerste 'chinese troep' op dealextreme komt te staan. Scheelt doorgaans een aardige duit en het spul is relatief van redelijke kwaliteit.

 • micronsil

  Via mobilefun.nl zijn die matjes allang beschikbaar tegen een voordeligere prijs

 • ivo

  Ik denk dat er de keuze is om draadloos op te laden wel een toevoeging is. Het is toch weer een handeling minder. Gewoon oe telefoon op de mat gooien. Bam!

  • Daniel

   gezien (miin tel) de galaxy nexus, het prototype van de s3 is, vroeg ik me af of ik ok gebruik kan maken van de accessories

   • Roeland

    Wie heeft dat je wijsgemaakt dat de Galaxy Nexus het prototype is van de S3? ;-)

   • WaaaghNL

    Zelfs de nexus s heeft al een connectie punt voor het opladen via zo'n matjede voorbereiding zit in de meeste telefoons al in.

    Daarnaast is net nexus geen prototype maar een compleet andere lijn(android zoals bedoeld door Google). helaas heeft samsung de galaxy naam voor nexus gezet zodat je toch het gevoel krijgt dat het een galaxy serie toestel is in plaats van een nexus

  • DaveDH

   Wat ik me dus afvraag..... de S3 is klaar voor het draadloos opladen , waarom hebben we dan een aparte andere cover nodig ? Voor een sensor ? Zit die nog er nog niet in dan ?

   • Joram

    Om de stroom naar de accu te doen, inductie kan niet rechtstreeks naar de accu, moet via een soort ''ontvanger''.

   • Herman

    Dat vraag ik me dus ook af. Ik dacht dat het in de tel standaard zou zitten. Blijkbaar niet dus. Dat verklaard ook de 2 contacten in de telefoon achter de cover. Dat zijn dus 2 laadpunten voor de cover met inductie opnemer.

   • Required: Enter your name

    Oke , ik haddus al zoon vermoeden dat het om en Inductie spoel zou gaan ( is dat al bevestigd , dat dit vooralsnog nodig is ? ) maar dat zou dan dus betekenen dat dit ook met andere toestellen kan ? zolang je maar een passende cover met ingebouwde inductie spoel , met 2 draadjes/ plaatjes naar je accu ? Dat zou dan betekenen dat de zogenaamde extra mogelijkheid om draadloos op te laden niet exclusief voor de S3 is .Maar dat deze techniek op vrijwel alle toestellen toe te passen is . #confuus .

   • Required: Enter your name

    http://www.makezens.com/

    voor meer info :)

  • Dion

   Wanneer gaat Samsung zelf dan met de eigen mat komen..?

   • Marco

    Ik zie hier het toe gevoegde waarde er niet van.. Je kan toch ook gewoon opladen maar kabel dan kan je tenminste nog iets doen! Want echt draadloos vind ik het niet. Of heeft deze oplader en bepaalde bereik van een aantal meters?

    • DaveDH

     Het toegevoegde waarde hiervan is dat je minder vaak je kabel in het toestel hoeft te stoppen , wat de slijtage verminderd , maar ook gewoon de makkelijkheid van het ergens neerleggen en weer oppakken zonder een extra handeling . Ik zie dit dan ook puur en alleen als een verbetering van je gemaksszucht . :D
     Hellaas werkt dit aleen als je het toestel op de mat legt , dus niet binnen een aantal meters zoals eerst gedacht werd :D

   • Jeroen vW

    Waarom heeft iedereen het over toegevoegde waarde? Dit is een techniek die voor het grote publiek in de kinderschoenen staat en daardoor nog prijzig is. Dit is voor de gadget freaks die het er wel voor over hebben. Toegevoegde waarde? Niet echt, maar leuk is het wel!!

   • Vinz3nt

    Waarom zit iedereen te zeuren over dat draadje naar de mat? Wat denken ze, dat de mat de spanning opwekt?

   • Peter

    Wat is hier nou bijzonder aan, elke Philips Sonicare tandenborstel laad via inductie op en dat al sinds jaren.

    • Matthew

     @Peter: Wat dacht je van bijna elke elektrische tandenborstel?

     @Iedereen die mauwt over een draad naar het matje toe en dachten dat je nu kan opladen op meters afstand met de telefoon aan de oor: Spring aub van een brug af. Zijn jullie nou echt serieus?! :\

   • django

    En als ik hem wil gebruiken als die aan de opladen ligt? Dat kan niet. Dus ik laad liever gwn met draadje op.

    • Relli

     Ik vind het product er wel erg sexy uitzien en waarschijnlijk komt Samsung later én duurder op de markt. Support the locals, ik vind het een mooie gadget voor in de woon en slaapkamer.

     • Lars

      Lijkt me leuk de dag dat het 3,40€ kost. Zoveel kost een micro usb kabel namelijk op Ebay.

      • remco

       iedereen die zeurt over dat draadje kan niet lezen. je telefoon wordt draadloos opgeladen. dat staat er en zo is het. dat die mat aan een draadje ligt is bijzaak en volkomen logisch. stelletje neanderthalers...

       • Robert

        Zoals anderen al zeggen. Ik gebruik mijn telefoon vaak genoeg wanneer deze aan de lader zit. Bij het matje houdt dit concreet in dat ik mijn telefoon ontlaad, weer oplaad, ontlaad, oplaad, ontlaad, oplaad, ontlaad, oplaad als ik mijn telefoon wil gebruiken terwijl hij op het matje ligt.
        Het draadloze matje lijkt me enkel handig wanneer je geen handelingen verricht tijdens het laden.

        • SANGA

         Hi, opladen met een ouderwetse adapter is zo 2011 ;0)
         Draadloos opladen heeft de toekomst mijn inziens. Nu wellicht nog met een matje voor de “early adapoters”, maar al snel zul je de S3 kunnen opladen op nachtkastjes, kantinetafels, kantoren, clubs etc. Daarbij kan op een eenvoudige manier de QI technologie worden ingebouwd. Geen gedoe meer met die stekkers. Grappig dat hier een Nederlands bedrijf mee komt. Zie ook http://www.wirelesspowerconsortium.com hier staat e.e.a. nader uitgelegd. Mzzzzl