Androidworld
Androidworld
Begin mei begon Samsung met het updaten van de Galaxy Note naar Android 4.0. In eerste instantie was alleen Duitsland aan de beurt, maar vanmorgen bereikten ons de berichten dat de update ook in Nederland beschikbaar is. De update naar Android 4.0 brengt naast de standaardverbeteringen die met Ice Cream Sandwich komen ook de Note Premium Suite: een verbeterde verzameling apps die speciaal ontwikkeld zijn voor de stylus van de Note.

Premium Suite en Ice Cream Sandwich

Het in oktober vorig jaar geïntroduceerde Ice Cream Sandwich brengt onder meer verbeteringen op het gebied van multi-tasking, de browser en biedt bijvoorbeeld ondersteuning voor het ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning. Meer informatie over Android 4.0 in het algemeen kun je hier vinden. De veranderingen in het uiterlijk van Android die Google in de nieuwste versie van Android introduceerde, zijn grotendeels niet overgenomen door Samsung dat bij de update voor de Note vasthoudt aan de TouchWiz-interface. De Galaxy Note met zijn enorme scherm (5,3 inch) is, onder andere vanwege de mogelijkheid het toestel te bedienen met een (actieve) stylus, enorm populair. De update naar Android 4.0 zal ook de Note Premium Suite naar het toestel brengen. Dit pakket bevat de applicaties voor het toestel die speciaal zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van de S-Pen, de stylus van de Galaxy Note. Samsung heeft een video vrijgegeven met daarin de Galaxy Note Premium Suite. De video kun je hieronder vinden.

http://www.youtube.com/watch?v=FvH6vbhOs6Y

Beschikbaarheid

De update is per direct verkrijgbaar in Nederland. Het kan zijn dat de update voor jouw toestel nog niet beschikbaar is, omdat de update nog goedgekeurd moet worden door jouw provider. Handmatig controleren of de update ook voor jouw toestel beschikbaar is, doe je via 'instellingen'-->'Over het toestel/Toestel-info'-->'Software-update'. Het is aan te raden de update via WiFi binnen te halen, aangezien deze zo'n 336 MB groot is.

Tip: Jan, Marco en Ger

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties