Androidworld
Androidworld
30 mei 2012 07:56 uur
 Begin mei begon Samsung met het updaten van de Galaxy Note naar Android 4.0. In eerste instantie was alleen Duitsland aan de beurt, maar vanmorgen bereikten ons de berichten dat de update ook in Nederland beschikbaar is. De update naar Android 4.0 brengt naast de standaardverbeteringen die met Ice Cream Sandwich komen ook de Note Premium Suite: een verbeterde verzameling apps die speciaal ontwikkeld zijn voor de stylus van de Note.

Premium Suite en Ice Cream Sandwich

Het in oktober vorig jaar geïntroduceerde Ice Cream Sandwich brengt onder meer verbeteringen op het gebied van multi-tasking, de browser en biedt bijvoorbeeld ondersteuning voor het ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning. Meer informatie over Android 4.0 in het algemeen kun je hier vinden. De veranderingen in het uiterlijk van Android die Google in de nieuwste versie van Android introduceerde, zijn grotendeels niet overgenomen door Samsung dat bij de update voor de Note vasthoudt aan de TouchWiz-interface. De Galaxy Note met zijn enorme scherm (5,3 inch) is, onder andere vanwege de mogelijkheid het toestel te bedienen met een (actieve) stylus, enorm populair. De update naar Android 4.0 zal ook de Note Premium Suite naar het toestel brengen. Dit pakket bevat de applicaties voor het toestel die speciaal zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van de S-Pen, de stylus van de Galaxy Note. Samsung heeft een video vrijgegeven met daarin de Galaxy Note Premium Suite. De video kun je hieronder vinden.

Beschikbaarheid

De update is per direct verkrijgbaar in Nederland. Het kan zijn dat de update voor jouw toestel nog niet beschikbaar is, omdat de update nog goedgekeurd moet worden door jouw provider. Handmatig controleren of de update ook voor jouw toestel beschikbaar is, doe je via 'instellingen'-->'Over het toestel/Toestel-info'-->'Software-update'. Het is aan te raden de update via WiFi binnen te halen, aangezien deze zo'n  336 MB groot is.

Tip: Jan, Marco en Ger

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • Jason

  Nou, we hebben de telefoons gehad, nu maar naar de Galaxy Tab 10.1, eindelijk.

 • Leonnnnn

  Al bemerkingen over ics??

  • Rutger

   Galaxy note hierzo, maar nog geen update gevonden. T-mobile moet m dus nog goedkeuren...

   • Nickdiamond

    Eurrnick zegt: ik heb vanaf 12 snachts al de melding binnen gekregen en ik moet eerlijk zeggen dis is the bomb. Gewoonweg goed de note is sneller geworden de interface en de homescreen zijn scherper qua resolutie de toetsenbord is ook veranderd met een geel/orange gloed als je de letters aanraakt er is een optie bij gekomen om je telefoon onbruikbaar te maken als je die kwijt raakt maar daarvoor moet je "trust&go" app hebben is een aanrader wil je de dief van je telefoon een poepje laten ruiken. En de achtergronden zijn ook redelijk mooi wat ik nog niet ben tegengekomen is de face recognition bij t unlocken van de telefoon.
    In twee woorden ANDROID RULES. Ik zal niet raar kijken als samsung marktleider word op gebied smartphones.

    • Machiel

     Eindelijk...downloading as we're typing! Ben benieuwd..

     • AndroidNote

      yes! Zet net mn telefoon aan en de update is er! Heb de Note gekocht bij Vodafone...

      • Willem

       Vanochtend wakker geworden met een melding dat hij nieuwe software had gevonden, liep vast bij het binnenhalen ("Geforceerd sluiten").
       Vervolgens via de "Software-update" geeft ie aan dat er niet gevonden is..... RAAAR!! Heul, heul raar!!

      • Benjamin

       Ik kreeg ook de update binnen, echter kon hij mijn toestel niet identificeren waardoor ik de update opnieuw moest uitvoeren. Nu vindt de telefoon de update niet meer, en krijg ik de beruchte '' geen update gevonden '' melding.

       • Willem

        Ja, bekend dus..
        Super toestelletjes die Samsungs, maar het gedoe er omheen (Kies/OTA)..... zeer vermoeiend

       • Gerard

        Zelfde probleem hier, had de update vanmorgen uitgesteld omdat ik nog een telefoontje moest plegen, en had aangetikt herinneren binnen een uur, maar nu 2 uur verder en nog niks, en handmatig zoeken geeft bij mij ook aan geen updates beschikbaar... Gaat weer lekker zo..

       • Benjamin

        Inderdaad, ik vind het heel erg jammer. Maargoed nog niks aan te doen. hopelijk vandaag na alle drukte van NEDERLANDSE Notes die geupdate willen worden krijgen die gene die het vanochtend hebben geprobeerd de update binnen.

      • Fritske

       Ik heb mijn Note sinds vorige week maandag, meteen na het aanzetten kreeg ik de update al binnen. Mijn Collega heeft de Note al ruim een maand langer en heeft tot op de dag van vandaag nog steeds niets. Beide toestellen bij dezelfde winkel gekocht. Mijn baseband nummer is N7000XXLPY

       Ikzelf heb dus alleen de ervaring met 4.0, hij is echt super! Batterij, snelheid en simpel. Super tevreden over mijn toestel.

       • AndroidNote

        Het downloaden van de update is op 75%! Ik ben erg benieuwd!

         • Benjamin

          Nog steeds niets nu, terwijl ik vannochtend wel de update binnenkreeg, alleen kon hij mijn toestel niet herkennen

          • Patrick

           heb sinds vorige week al ics op de note super tevreden alleen de accu is snel leeg

           • Thieu

            Het is gelukt, Android 4.0.3 is binnen (via Wifi) en de installatie op de Note verliep zonder problemen.

            • Rutger

             Kreeg vanmorgen ook de melding. (Heb er gelijk een screenshot van gemaakt omdat ik niet kon geloven dat hij er dan eindelijk was..........)
             Vervolgens installeren maar na opnieuw opstarten kwam er een foutmelding dat hij hem niet kon installeren. En kan hem nu ook nergens meer vinden...............
             Afwachten maar weer.

             • Benjamin

              Zelfde probleem hier, hij kon mijn toestel niet identificeren waardoor ik de update opnieuw moest uitvoeren, daarna kon hij de update niet meer vinden.. VREEMD!~ ik wil ICS!!! :)

            • Ahmad

             Via Kies naar 2% krijg ik foutmelding "" failed to run firmware upgrade. Uknown error occured"
             :-(

            • satshow

             Ik heb hier nog geen melding gezien via OTA. Via kies niet geprobeerd hier.

             • Pieter

              Nouw nouw wat een gedoe ik heb geen Samsung tiche wise vind ik niks heb zelf al tijden htc toestellen mijn eerste htc desire 2 htc One x en met updaten nooit problemen gehat ales liep soepel heb en Asus tranformer als erst ICS en Samsung nope ken alleen de kwalitijt van toestelen niet dus daar kan ik Su niet op toejuigen of afkraken love sence behalve de launcher de rest is chill de clok de handig meegeleverd app :)

             • zisla

              hoerenkots. Ik heb nog steeds geen update, heel de tijd zegtie geen update bechikbaar. wtf. Komt t mss omdat Tmobile zn brand nog aan het inbakken is in mijn update. wut wut wut.

             • Bas2ct

              Ik kreeg inderdaad een OTA melding vanochtend. Via dropdown menu geselecteerd, foutmelding en geforceerd sluiten. Hierna aangesloten op de pc (Kies, USB). Netjes een melding gekregen dat er nieuwe firmware beschikbaar is. Eerst genegeerd en een back-up gemaakt, vervolgens begonnen met het installeren. Downloaden ging goed, maar niet veel later verscheen het schermpje voortgang firmware update op de pc en op de Note de melding "Downloading... Do not turn off target!!".
              Beide schermen staan er nu al ongeveer 30 minuten op en de voortgangsbalk is nog steeds leeg!

              Ik was al niet zo'n fan van Kies, maar ik begin er nu gewoon ronduit een hekel aan te krijgen. Al die problemen die ik er tot nu toe mee heb gehad, en dan nu ook nog dit. Schiet lekker op zo...

              • Andy

               Hier ook nog niks binnen. Bij T-mobile gekocht N7000CCLA6

               • aart

                Via kies gedownload.Ota vond mijn note niks.Ics loopt soepeler dan gb.

                • Bas2ct

                 En de update ging soepel? Bij mij hangt de boel al een tijdje.

                 Wat zal ik doen? Onderbreken? Kan de boel bricken (natuurlijk niet wenselijk), maar ik ben bang dat er nu verder toch al niets meer gaat gebeuren... Helemaal geen activiteit meer te bespeuren tussen pc en Note. Kies geeft zelf aan dat er geen telefoon is aangesloten, maar dat kan zijn omdat er bij updates om de software van Kies heen gewerkt wordt omdat de telefoon direct aangesproken moet worden door het update programma? Ik maak me nu wel zorgen!

               • hahaha12

                Via Kies werkt niet, of moet je dan iets speciaal doen? Werk er nooit mee.Tips?

                • gabe kamphuis

                 Geeft aan update beschikbaar, icoontje komt om de halve dag terug , downloaden , niet via kies enof wifi , "geen update beschikbaar"..... Vodafone ...

                 • aart

                  Had kies nog nooit gebruikt,dus vanochtend op me laptop gezet.Daarna mijn note via usb verbonden en die vond de kaptop na een minuut ofzo.Kreeg toen direct de melding dat de upgrade available was.Het installeren ging soepel duurde een kwartier ofzo.Alle instellingen bleven hetzelfde dus nadat alles erop stond kon ik de note gelijk gebruiken.Scrollen gaat iig veel soepeler gebruik adw ex.