Androidworld
Androidworld
01 oktober 2012 13:10 uur
Samsung verwacht dat de verkoop van de Galaxy Note II weer net zo'n groot succes wordt als zijn voorganger. Wel, vanaf vandaag is de nieuwste telg in de Samsung-familie beschikbaar en wij hebben de belangrijkste kenmerken en prijzen alvast voor je op een rijtje gezet.

Samsung Galaxy Note II

Samsung gaf tijdens de persconferentie in Berlijn aan dat ze een toestel wilden ontwikkelen die niet alleen slimmer maar ook creatiever was. Je eigen ideeën moeten spontaner worden vastgelegd. Hierin is de S Pen is nog belangrijker geworden, er zijn meer functies en hij beschikt over 1024 drukpunten zodat schrijven op het beeldscherm voelt alsof je met een echte pen aan het schrijven bent. De nieuwe Samsung Galaxy Note II heeft een iets groter scherm maar door de smallere randen is het formaat van het toestel even groot gebleven. De binnenzijde is nu voorzien van een quad-core-processor en er is 2 GB aan RAM-geheugen aanwezig om lekker snel te kunnen werken.Ook zijn er een aantal nieuwe apps en functies toegevoegd. Het toestel wordt standaard geleverd met Jelly Bean en Samsung TouchWiz.
Galaxy Note II: de krachtigste smartphone die productiviteit en creativiteit stimuleert

Popup

Op de Galaxy Note II kun je meerdere schermen tegelijkertijd gebruiken met Popup Note, Popup Video en Popup Web. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere websites op je scherm bekijken, maar ook aantekeningen maken in Popup Note terwijl je een video kijkt. Zo behoud je altijd het overzicht en hoef je niet te schakelen tussen schermen.

Air View

Met Air View kun je snel een preview krijgen van je e-mail, foto's, video's of aantekeningen in S Note. Je hoeft daarvoor alleen de S Pen even erboven te houden en je krijgt een preview te zien, zonder dat je alles apart hoeft te openen. Notes komt trouwens automatisch naar boven als je de S Pen eruit haalt.

Easy Clip

Met deze functie kun je makkelijk stukken uit foto’s of andere documenten knippen en plakken. De Samsung Galaxy Note II is in een tweetal kleuren, namelijk Marble White en Titanium Gray, oftewel wit en grijs.

Specificaties, prijzen en beschikbaarheid

Helaas zijn de tabellen niet goed leesbaar in de Androidworld Reader. {tab=Abonnement} [cfr#co#14121] {tab=Los toestel} [cfr#po#14121] {tab=Specificaties} [table id=166 /] {tab=Foto's} {tab=Video} http://youtu.be/hOX3HYDwTCY {/tabs}

Meer informatie

Tijdens de IFA in Berlijn hebben we een in een interview met Geert Mol, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland de Galaxy Note II van dichtbij bekeken en een aantal van de verbeteringen kunnen zien. De video en het artikel kun je hier bekijken. Het aankondigingsartikel van de Galaxy Note II kun je hier lezen. Voor meer achtergondinfo over Samsungs productportfolio kun je dit artikel lezen.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

 • KoalaBear

  Haha. Erg grappig als je dit vergelijkt met een woordvoerder van Samsung in het filmpje van nog geen week geleden: "In het 4de kwartaal, zeker nog voor de kerstdagen". En nog geen week later beschikbaar :)

 • ati

  2gb ram zou wordt gelijk de enige echte min punt van de s3 recht getrokken. Want 1gb is echt te weinig voor zou een kaliber toestel als de s3.

  • Quint

   Daar zal de Note 2 het dan ook van moeten hebben. De resolutie is hetzelfde als die van de S3, maar die heeft een net wat handzamer formaat. Zonder dat het scherm qua fysieke grootte meteen weer te klein is.

   Ik denk dat de Note 2 lang niet zo'n verkoopsucces zal worden als de Note 1, puur vanwege die 'normale' resolutie. Met zo'n resolutie heb je natuurlijk niet veel te klagen, maar het is wel normaal voor een toptoestel. De Note 1 had toentertijd echt een WOW-factor met die 800 pixels, de Note 2 is daar niet op blijven hangen, maar heeft zelfs een stap terug gezet naar 720. En dan kiezen velen liever een wat handzamer formaat dat je nog net wél in je broekzak kwijt kan.
   Dan kun je natuurlijk wel stellen dat je hier met zo'n pennetje kunt werken, maar ik denk niet dat dat voor de meesten de doorslaggevende factor is.
   Samsung had wederom met een WOW-factor moeten komen door naar 1080 pixels te gaan. Daarvoor is een consument wel bereid dat grote formaat mee te 'zeulen' (overdrijven is een kunst :P ) en de hoofdprijs te betalen, want goedkoop zijn die Notes niet.
   Geef mij met deze resolutie maar een S3, en ik denk dat velen er zo over denken.

  • PFCB

   Wat lul jij nou joh. Elke telefoon tot nu toe heeft 1gb ram. Er zijn ook telefoons van 768mb ram geheugen. Mijn laptop heeft 16 gb ram geheugen na uitbreiding. Normaal heeft hij 3gb en dat is voldoende bij normaal gebruik. De Desire HD en Sensation XE hebben 768mb ram en de laatste is prima. Waar maak je druk over.

  • Huh?

   @PFCB. Je hoeft niet meteen zo van leer te trekken met je 'wat lul jij nou joh". De LTE variant van de S3 heeft bijvoorbeeld al wel 2gb geheugen, maar los daarvan vraag ik me af waar je je zelf druk over maakt? Als iemand vind dat het jammer is dat een S3 maar 1gb geheugen heeft dan vind hij dat.

  • ati

   @Pfcb wat een kloon ben jij toch een beetje respect voor anders mening jij hebt gewoon geen verstand want s3 heeft gewoon moeite om echt lekker soepel te draaien om dat touchwiz heel wat ram nodig heeft bij men vriends s3 is ook bijna altijd de ram gebruik bijna op max ook al heeft hij niet veel apps geïnstalleerd.

  • Duvel

   domme reacties vragen om tegenreacties...en dus ook meningen die nergens op slaan..

 • Rolf

  Zijn er al winkels waar de Note 2 te bekijken is? Zoals MediaMarkt?

 • bertis501

  Benieuwd of deze ook een succes wordt. Het is te hopen voor Samsung!

  • Paul

   zijn prijzen uit te splitsen voor de 16, 32 en 64mb rom modellen?

  • Dennis

   Eerst was ik er op tegen vond de note te groot maar lijkt me toch wel mooi voor filmpjes/navigatie bijv, Ben benieuwd wat htc doet want ik heb liever geen samsung mobiel dus wie weet htc volgend jaar met een nieuwe grotere htc :D

  • DingieM

   Ehm, de eerste abonnementslink zet me naar een oninteressante telefoon, de Samsung Montebar. http://www.typhone.nl/gsm/samsung/1763/samsung-monte-bar?utm_campaign=3674&utm_medium=AFC&utm_source=3674&utm_content=xml_SamsungMonteBar-Vodafone-BelSMSWebAltijd55(24maanden)#?BestDeal=Soort:Artikel|Abonnement$$Identity:2869|5719&daisycon_aid=107438&product_code=48134548&utm_campaign=[[VALUE1]]&s2m_exclickid=167774p14

   • Vincent

    Waarom krijgt de Galaxy s3 geen popup web etc..? Kan de s3 makkelijk aan.

    • zx12richard

     Waar ik al een beetje bang voor was, is natuurlijk ook een te verwachtte iets. Je krijg er van die mega abo's er bij. Betaal nu 32,50 met 1000mb internet en ga dan naar iets van 50 eurie met 500mb internet. Vind de abo's echt belachlijk gestegen de laatste tijd.

    • Cimmim

     Zit zwaar te twijfelen of het deze word of de xperia T. Moet ze toch allebei eerst vast gehad hebben. OT: is het bij iemand bekend wanneer de T in de winkels komt?

     • stefan

      Besteld voor 592 euro incl. verzenden bij phoneshop. nu wachten op binnenkomst en mijn S1 al vast backuppen.

      • Harm

       Is ook gemaakt voor creatieve doelgroep. Tablet net te groot en als je dan toch iets wilt tekenen onderweg. 'stap terug' naar 720p is voor de 16:9 verhouding. Ik heb zelf de Galaxy Nexus en dan vind ik een perfect formaat. Je bent niet verplicht te kopen hè.. ;-)

       • androidboy

        offtopic.
        samsung brengt weer een leuke add uit op facebook XD

        • Kukkie

         Simlockvrij toestel prijzen kloppen niet (meer), zeker niet inclusief verzendkosten. Studentmobiel en GSM wijzer hebben deze prijs inclusief verzendkosten. Bij Expansys komt er bijna 12 EUR bij. Typhone heeft de BTW verhoging doorgevoerd (net geen 710 EUR), komen nog eens 4,50 EUR bij. Algebeld komt met 7,50 eur verzendkosten iets gunstiger uit. Beste prijs in deze lijst dus bij Studentmobiel en GSM wijzer!

         • stefan

          Bij de phoneshop.nl kun je hm voor 588 excl 5 euro verzendkosten kopen. Wel 5 dagen levertijd.
          Dacht zal het even melden.
          Goede avond.

          • Eric G

           Jammer, gisteren was deze bij 2Call nog 588,-. Vandaag 607,-

           • Ilonka

            Ik heb de note 2 nu 3 dagen wat een gewekdige telefoon :)

            • Jur

             Iemand enig idee wanneer de update komt met de multi Window feature?