Naar content

Samsung Galaxy Note II van dichtbij bekeken (video) #IFA12

· 03 september 2012

Samsung presenteerde tijdens de IFA de opvolger van de Samsung Galaxy Note. Deze kruising tussen een telefoon en een tablet bleek na een voorzichtig begin een kaskraker en ging vele miljoenen keren over de toonbank. Natuurlijk is de Samsung Galaxy Note II op vele fronten verbeterd ten opzichte  van het vorige model. In een interview met Geert Mol, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland krijgen we een aantal van deze verbeteringen te zien.

Samsung Galaxy Note II

De belangrijkste veranderingen aan de Note II zitten vooral aan de binnenkant. Er zit nu 2 GB werkgeheugen in het toestel en de "Phablet" maakt gebruik van een quad-core processor met een kloksnelheid van 1.6 Ghz. Het scherm is iets groter geworden met 5.5 inch maar door de smallere bezels is het formaat van de Note II ongeveer hetzelfde gebleven. De S Pen heeft een nog grotere rol gekregen bij de Samsung Galaxy Note S II. Het aantal apps wat je met deze pen kunt gebruiken is toegenomen en er zijn nu 1024 drukpunten waar de pen op kan reageren, het schrijven op het scherm gaat daardoor veel soepeler. Nieuw is ook dat de Note II een signaal geeft wanneer je de pen ergens laat liggen, handig wanneer je hem laat vallen (wat Geert Mol prompt deed tijdens de opname) of wanneer je hem ergens laat liggen. Samsung heeft met het lanceren van de Note en de Note II eigenhandig een nieuwe productgroep in het leven geroepen, die wel degelijk een bestaansrecht heeft. De Dell Streak was eigenlijk de eerste grote smartphone/kleine tablet op de markt, maar deze heeft nooit het succes behaald wat de Galaxy Note wel nu ten deel valt. De collega's van LG hebben een poging gedaan met de LG Optimus VU, maar dit model hebben we in Nederland nog niet mogen begroeten. We zijn benieuwd of andere merken ook op deze productgroep gaat inzetten. Meer informatie kun je lezen in ons artikel over de Samsung Galaxy Note II.

Video

http://www.youtube.com/watch?v=MwPcrub8BOU

T-Mobile Unlimited: unlimited data, bellen, alles!

Why limit de dingen die je leuk vindt? Bij T-mobile krijg je Unlimited internet, bellen en sms’en in Nederland en 60 dagen in buitenland!

Go Unlimited

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S7

Samsung verwacht snelle verkoop van Galaxy Note II

Samsung Galaxy Note II vanaf vandaag verkrijgbaar

Reacties (34)
Bezig met laden van reacties...