Androidworld
Androidworld
27 april 2012 17:03 uur
In de Verenigde Staten zijn er verschillende tablets op de markt die allemaal geprijsd zijn rond de 200 tot 250 dollar. Deze tablets, onder andere van Amazon.com en Barnes & Noble, doen het in Noord-Amerika erg goed. Met de introductie van de kleine variant van de Galaxy Tab 2, de 7 inch-variant, probeert Samsung deze markt open te breken. Google heeft ook aangegeven zich meer te richten op de markt voor (relatief) goedkope, kleine tablets die wel goede specificaties hebben. Naar verwachting zal er op vrij korte termijn een nieuwe Nexus-tablet door Google worden gelanceerd. Samsung laat in ieder geval zien dat het niets tekort komt ten opzichte van de huidige 7 inch-tablets van de directe concurrenten.

Galaxy Tab 2 (7 inch)

De Samsung Galaxy Tab 2 is in Nederland nog niet op de markt. Het apparaat zou in Nederland volgens de adviesprijzen een stuk duurder moeten worden dan in de Verenigde Staten. Volgens Samsung zal de tablet een adviesprijs gaan krijgen van €299 voor de WiFi-variant en met 3G-verbinding zal het apparaat €399 gaan kosten. Overigens is het mogelijk dat deze prijzen nog veranderen aangezien de prijzen in de Verenigde Staten ook een flink stuk omlaag zijn gegaan. We zijn het inmiddels wel gewend dat 'dollar-prijzen' worden vertaald naar 'euro-prijzen', maar €299 is wel erg duur ten opzichte van de ongeveer €190 die het apparaat in de VS zal gaan kosten. Aan de andere kant zijn er in Nederland nog geen concurrerende high-end-tablets verkrijgbaar in dit segment.

Tabel

In de vergelijkingstabel van Samsung zie je duidelijk, tenminste wanneer je er een keer op geklikt heb om de grotere versie te bekijken, dat Samsung op een aantal belangrijke punten de concurrentie verslaat. Het gaat dan onder meer om het RAM-geheugen en om de connectiviteit (GPS en Bluetooth), maar ook om de dikte en het gewicht van de tablets. Daarnaast is de Galaxy Tab 2 ook de enige van de drie tablets die over een camera beschikt, laat staan twee. Van de drie tablets is ook alleen de Tab 2 voorzien van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) met de Google Play Store. De andere twee zitten op Gingerbread (Android 2.3) en gebruiken een eigen applicatiewinkel.

Beschikbaarheid

Wat betreft specificaties heeft Samsung in ieder geval een behoorlijke voorsprong. Dat wil echter niet zeggen dat het bedrijf die voorsprong houdt. Google zou namelijk op korte termijn met een 7 inch Nexus-tablet komen. Deze zou volgens de geruchten worden geproduceerd door ASUS en zou een quad-core-processor bevatten. In Nederland zal de Galaxy Tab 2 in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt komen. Dat wil zeggen dat de tablet op z'n laatst eind juni in de winkel zou moeten liggen. Of de prijzen voor die tijd nog aangepast worden, is ons helaas niet bekend. Het is ook nog niet met zekerheid te zeggen dat de 3G-variant in Nederland ook op de markt zal komen. Bron: Android Community  
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • har

  als ik de specsheet bekijk kan ik niet zeggen dat ze erg veel meer bieden voor de duurste in de lijst. ICS lijkt mij samen met de play store de grootste voordelen.

 • Ryoma

  2x ram, camera voor en achter, bleutooth, GPS, + uitbreidbaar geheugen tot 32 gb.. En jij wilt hier geen 50 dolla meer voor betalen.. Shame on U!

  Samsung! Shut up and take my money!

  • Luc

   Verschillende bronnen schrijven dat de Tab 2 10.1meer vertraagd is door ombouw naar quadcore processoren. Dit roept vragen op: Is dit uberhaupt zo? Zijn er dan straks ook 'afgedankte' modellen op de markt met een 'oude' dual core (van voordat ze besloten om naar quad te gaan)? En, op youtube zie ik filmpjes van de Galaxy Tab 2 (10.1), de ene keer met de speakers aan de zijkant, dan aan de voorkant, de een zegt dit, de ander weer dat...WAT IS NU WAAR? :P Of komen er twee versies? Zoals de Galaxy S en de Vibrant en al dat verwarrende gezeur.

  • Sjaak Schulteis

   Heb deze week het Samsung Galaxy Tab 7.0 plus gekocht. Dit is de betere variant van bovengenoemde en kost € 349,00. Een stuk duurder dus, je kunt voor bijna hetzelfde geld een Sony tablet kopen. Echter voor mij was de 7 inch vormfaktor het meest doorslaggevend en ook het slanke design van het apparaat. Zet er dan nog SPB Shell 3D op als launcher en het wordt een heel fijn tablet om mee werken.

   • Martijn

    Wat is er beter aan de 7.0 plus t.o.v. de Tab 2 7"? Android 3.2 i.p.v. ICS? Het is de (duurdere) voorganger van de 2.

    Wel heeft hij een iets snellere processor dan de 2...

  • frank

   sorry, maar ik vind 300 euro voor een 7" niet echt weinig als ik het vergelijk met goedkopere tablets. ikzelf heb een viewsonic 10s gekocht voor 150eu. ics er op gezet, en voilla, een goedkope tegra2 tablet voor weinig.

   • Edwin

    Ik heb de Kindle vorige week gekocht en heb er meteen een custom rom ICS 4.04 opgezet. Ik vind het een super tablet. Heb er slechts 125 voor betaald met een mooie hoes erbij.

    • Thom

     Heb vorige week zo'n ding uit china gehaald met ics.. Werkt perfect.. Voor maar 100 euro

    • mathijs

     samsung moet echt wat doen aan de naamgeving.
     er zijn zoveel van die galaxy tabs dat je het verschil niet meer kan zien aan de namen.
     als dit de galaxy tab 2 is het dan de opvolger van de orginele tab (maar dat was de 10.1 toch ook al?

     • Luc

      Eerst de oude Samsung tab 7", toen galaxy tab 10.1 en 8.9, toen Note 7 en 10.1, straks galaxy tab2 10.1 en 7", misschien nog een tab 11.6

     • Stephan

      Belachelijk die prijzen! Kan je net zo goed een 11 inch kopen.

      • Androiddevil

       Dit gaat over een tablet dus waarom word dat hier gedropt en niet op Tabletworld? Dit gaat tenslotte niet echt over Android. het is wel een Android tablet maar daar gaat het niet om.

       • xoun

        Na een week gespeeld te hebben met een Tab 10.1 ben ik er achter dat dit formaat voor mij te groot is. Als er voor +/-250 euro een tablet met hoge resolutie en relatief goed scherm en recente processor op de markt kom ga ik er voor.

        • ferrariking

         Galaxy Tab 2 is voor mijn;d

         • ferrariking

          gps:D en bleutooth hebben mijn over gehaald;)

          • Roger

           Heb al een half jaar een acer a100 met soortgelijke specs + gps en cam
           Net zo duur en sind een paar dagen met ics