Androidworld
Androidworld
20 juli 2012 15:35 uur
Nadat we vanochtend het nieuws brachten dat HTC bezig was met de Jelly Bean-update voor de HTC One X en de HTC One S, is er ook nieuws over Samsung naar buiten gekomen. De heren van Sammobile, die over het algemeen over correcte informatie beschikken, geven aan dat Samsung inmiddels in een vergevorderd stadium is met de update voor de Samsung Galaxy S III en aan het testen is op de Galaxy S II.

Samsung Galaxy S III

Het is niet meer dan logisch dat de Samsung Galaxy S III een update krijgt naar Android 4.1, ook wel Jelly Bean genoemd. Dit high-end toestel is recent uitgekomen en wordt gezien als het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Er is nog niets bekend over een eventuele datum, maar op Sammobile wordt er gesproken over augustus of september, hetgeen natuurlijk al redelijk dichtbij is.

Samsung Galaxy S II

De Samsung Galaxy S II is inmiddels al ruim een jaar op de markt, maar nog steeds een erg populair toestel. Samsung zou aan het testen zijn met de Jelly Bean-update voor dit toestel en de eerste resultaten zien er goed uit. Dit is overigens nog geen bevestiging dat deze er ook daadwerkelijk gaat komen, maar de kans is natuurlijk aanwezig. Samsung is nog niet met een officiële lijst naar buiten gekomen, maar het zou goed kunnen dat de Samsung Galaxy S III, de Samsung Galaxy S II en de populaire Samsung Galaxy Note alledrie een update krijgen naar Jelly Bean. Via Sammobile  
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Ryan

  Lijkt me logisch dat de S II hem ook ontvangt, toestel kan het makkelijk aan en zit nog niet buiten de 18 maanden dat ze hun toestellen moeten updaten.

  Hopelijk brengen ze ook nog snel ICS uit voor de Tab 10.1, ben momenteel ook al m'n Nexus S aan t updaten naar 4.1.1 dus t begint een beetje achter te lopen.

  • J

   Ik moet de stock update van JB voor de SGS2 alvast niet hebben. Veel te veel problemen gehad met de ICS update. Resurrection Remix ftw zeg ik! Ik wacht wel op een 4.1 ROM van Cyanogenmod of zo.

   • Sipke

    Ik zou JB ook super graag op de Note zien, zit nu nog te wachten op ICS 4.0.4, heb nu wel last van een erg snel leeglopende accu en warmwordende telefoon. Ik dus niet zo goed een factory rest te doen omdat die Brick bug op mijn toestel zou zitten... hoop dat ik dat na 4.0.4 wel kan doen

    • HBP

     Ik hoop het ook, heb m'n Note nu al 3 keer.een factory reset gegeven na de update, en ik zit nog steeds met een hoop ellende, apps die spontaan afsluiten, toestel dat 15 seconden op zwart gaat, batterij die op zich redelijk lang meegaat, maar af en toe bar slecht oplaadt enz.

    • Selina

     De update naar ICS heeft m'n Note juist heel veel goeds gedaan. Batterij kan nu makkelijk 20 uur meegaan bij normaal gebruik, waar ik met GB echt max de 15 uur haalde.. Apps lopen ook niet vast, laadt goed op.. Enige euvel is dat m'n Note warm wordt.

    • HBP

     Mijn vrouw haar Note heeft de update ook alleen maar goed gedaan, bij mij in het begin ook, maar nu begint het steeds erger te worden. Samsung vandaag gebeld, maar die kunnen alleen maar het standaard advies geven om te resetten, of je toestel ter reparatie aan te bieden.

   • Rutger

    Hopelijk komt ie ook snel voor de Note. Vreemd dat daar nog niets over gemeld is...

    • Danny

     Dat zou mooi zijn voor de SII & SIII gebruikers.
     Hopelijk komt deze JB update ook naar de Tab 2 10.1 die ik pas gekocht heb.

     • Bupuqui

      Hopelijk komt de update er ook voor de s plus??

      • Igor

       Ik maak mijn vinger nat en steek hem de lucht in uuuuummmmm en zeg NEE!

      • Huh

       Geen update voor de s plus. Samsung geeft alleen updates aan toestellen die initieel ruim meer dan 500 euro kosten. Ik zit er zelf ook mee opgescheept en weet nu dat ik nooit meer een samsung koop. Als ik al meer dan 500 euro uit eef aan een telefoon koop ik eerlijk gezegd wel een iPhone, ook al klinkt dat hier als vloeken. Excuses daarvoor.

     • Jur

      Ik heb de Galaxy Nexus speciaal gekocht om Jelly Bean te ervaren. Niets anders dan Lof over deze update. Project Butter is gewoon zoooooooooooooooo boterzacht ^^ Hoop dat hij voor iedereen zsm uit komt!

      Google Now is trouwens ook ontzettend gaaf. Niet alléén om mee te spelen (zoals Siri) maar ook functioneel dagelijks gebruik is het echt handig.

      • Simon

       "De eerste resultaten zien er goed uit"
       En wat zijn die resultaten dan?

      • Jurgen

       Heel fijn voor de galaxy S2 en S3 gebruikers dat samsubg zo hard aan het werk is, maa laat ze nu eindelijk de ICS versie voor de galaxy tab 10.1 maar eens uitrollen

       • Leonnn

        Wanneer komt de update voor de galaxy note 4.0.4 uit in nl??

        • guus

         Mijn idee, laat ze maar eens komen met een update naar ics voor hun trouwe klanten die de 10.1 gekocht hebben en daardoor samsung in debuurt bij apple hebben gebracht!!!

       • Milan

        Ik kreeg vanmiddag de melding dat er een software update was voor de Note. Bij thuiskomst gelijk de update gedownload en draai nu 4.0.4.

       • Fedde

        Ohw, en de tab 10.1 gebruikers weer wachten. Zelfs over ICS houden ze zich nog stil. Wat een dank voor de early adopters.

        • Joris

         Even beetje offtopic.. Hebben jullie ook het gevoel dat swype minder goed werkt qua woordherkenning sinds de laatste firmware update van de SIII? De update waarbij het helderheidsbalkje is toegevoegd en waarbij het toetsenbord er iets anders is uit te komen zien bedoel ik

        • Tucker

         En daar begint het geklaag weer dat het te lang duurt, alsof je geluk van een update afhangt. Ik vind het behoorlijk pathetisch. Het duurt zolang het duurt en het komt vanzelf wel. Deal with it.

        • karam

         Ik hoop echt dat Jelly bean (4.1) voor SGSII komt.

         • Mnarijnm

          Waarom zijn er zo veel mensen verrast? Doet Samsung dit niet om l hun slechte naam kwijt te krijgen.? ( met het update vn toestellen)?

          • Fedde

           @igor als je enige mening hier is dat ik zeur kun je beter bij de telegraaf gaan reageren.

           • Igor

            Ja ik ben hier alléén om mijn mening over jou te geven! (Hoe arrogant kan je zijn zeg)

           • Huh

            @igor. Mij valt het ook wel op dat als je hier ietswat negatief bent over android of samsung het meteen afgedaan wordt als zeuren. Terwijl de kritiek gewoon terecht is: samsung is echt heen erg slecht met updates. Je kan hoog of laag springen het is gewoon zo.
            En ja, updates zijn belangrijk geworden met hedendaagse smartphones. De hardware is de afgelopen 10 jaar niet echt veranderd. Ja wel sneller geworden en de schermen groter, maar geen nieuwe functionaliteit. Die nieuwe functionaliteit moet van de software komen en daarvoor hebben we updates nodig naar het nieuwste OS zodat app developers alle opties kunnen benutten.

            Graag inhoudelijk commentaar waar ik er naast zit ipv 'hou op met zeuren'

           • HBP

            +1 sommigen moeten misschien maar eens wat vaker de verschillende internetfora lezen om op de hoogte te blijven van bekende problemen ipv het af te doen als gezeur.

           • Igor

            @Huh. Het is net wat je wilt lezen en kijk nou eens goed wie hier met het "gezeur" verhaal is begonnen in plaats van mij alléén te bekritiseren!

          • zx12richard

           voorlopig doet mijn s2 het mega kut met laatste update. Ik begin er niet zo snel meer aan met updates.

           • DaveDH

            Ik begrijp dat mensen steeds maar zeggen dat alle vernieuwing moet komen van software daar de hardware niet veel beter is .... het lijkt mij dat je zonder nieuwe hardware uiteindelijk klaar bent met software. Want je kan er op een gegeven moment niet meer eruit halen dan dat er in zit . En als men dan een software update krijgen is het nog maar de vraag of het een verbetering is of juist een achterstand. Net om een voorbeeld te noemen van de 4.0.4 update voor de S3 . Er zit nu
            Een mogelijkheid om je helderheid te stellen. De een vind het cool en de ander niet .

           • Markus

            Tegen die tijd dat mijn 10.1 een update krijgt is de garantie waarschijnlijk verlopen. Of is er nog hoop voor mijn Tab? ;-)

            • Vinz3nt

             Ooooo dank u Samsung. Ik zou echter veel liever hebben dat u nu eindelijk ICS eens uitrolt voor mijn Galaxy Tab 8.9 welke al maanden geleden is beloofd door een leugenachtige verkoper. Niet dat het wat uitmaakt hoor, een Samsung tablet koop ik nooit weer, dat wordt een Asus of een Google Jezus tablet, die updaten wel trouwe klanten. Jammer dat ze zo snel zijn vergeten dat kopers van de 8.9 en de 10.1 ze op de kaart hebben gezet wat betreft tablets!

             • Vinz3nt

              nexus wordt schijnbaar door mijn autocorrectie als Jezus gezien! Dat zegt alweer genoeg!

              • orph

               ik vind dat mijn note het verdomd goed doet, wat ik er ook op pleur. ik draai nu de gewone ROM maar met een eigen launcher en lockscreen. batterij gaat gruwelijk lang mee, ongeveer een dag of 2 met mild gebruik en een dag met zeer intensief gebruik. en dan bedoel ik dus navigereren en muziek, voor uren achtereen.

               Ik vind dat het updatebeleid niet OK is. door al die skins is 't een crime om te updaten. wegflikkeren, en van scratch beginnen.

               het rotte van bijvoorbeeld de note en custom roms voor JB is dat er pas een goeie JB custom rom kan zijn als de stock rom gelekt is ivm drivers. zeer onhandig.

              • a.b.

               wat iser voor de tablet galaxy note 4.1 nieuw en geld omzetting ook voor deze of is dit er standaart op