Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Samsung bevestigt quad-core-processor voor Galaxy S III

· 26 april 2012

Samsung heeft zojuist de chipset gepresenteerd die gebruikt zal worden in het volgende Samsung Galaxy-toestel. Dit toestel zal op 3 mei in Londen aangekondigd worden. De processor is een 1,4 GHz ARM Cortex A9-processor. De chipset zou de rekencapaciteit verdubbelen ten opzichte van de dual-core-versie, maar 20 procent minder energie gebruiken. De naam van de opvolger van de Galaxy S II is nog niet bekend, maar we zien steeds meer verwijzingen naar Galaxy S3 (in plaats van Galaxy S III).  

Exynos 4 Quad

De nieuwe chipset van Samsung is er duidelijk één van de huidige generatie. Net als de andere mobiele quad-core-chipset die op dit moment op de markt is, de Tegra 3-processor die in de HTC One X te vinden is, is de processor gebaseerd op de Cortex A9-technologie. De Qualcomm Snapdragon S4-chipset die te vinden is in de HTC One S, is gebaseerd op de veel snellere A15-technologie, maar die uitvoering bevat slechts twee processorkernen. Doordat de chipset gebruik maakt van een nieuwe technologie, genaamd High-k Metal Gate (HKMG), zou deze nieuwe chipset een stuk efficiënter zijn dan die van de concurrentie. Er wordt in de Exynos 4 Quad-chipset gebruik gemaakt van 32 nm-verbindingen, waardoor deze sneller is en minder stroom verbruikt. In de aankondiging wordt niet gesproken over de grafische chip die in de chipset te vinden zal zijn, maar dit zal dezelfde zijn als die in de Samsung Galaxy S II te vinden is. Deze grafisch chip, de Mali 400, is echter wel 50% sneller geklokt dan bij de Galaxy S II. Uiteraard is het teleurstellend dat ook hier sprake is van een huidige generatie-chip, maar de prestaties lijken vooralsnog niet tegen te vallen.

Video

De onderstaande video is een promotiefilmpje voor de nieuwe Samsung-chipset. Deze begint met informatie over Exynos 5-chipset, die de volgende generatie toestellen aan zal drijven. Interessant is ook de gedemonstreerde toepassing van stereoscopisch 3D. Dat de Galaxy S III 3D-video naar 3D-TV's zou kunnen sturen door middel van een HDMI 4-uitgang lijkt tot de mogelijkheden te behoren.

http://www.youtube.com/watch?v=8TK6WxTkc7U

Galaxy S III of Galaxy S3

Een logische naam voor de opvolger van de Galaxy S II zou uiteraard Galaxy S III zijn. We hebben in de Unpacked 2012-applicatie van Samsung gezien dat ze daar in de omschrijving verwezen naar Galaxy S3, maar dat leek meer te zijn om er voor te zorgen dat mensen die in de Play Store op Galaxy S3 zochten, doorverwezen zouden worden naar de Unpacked-applicatie. Gisteren dook echter via Sammobile een screenshot op van Samsung Kies, de beheersoftware van Samsung, waarop bij het toestelkeuzescherm een piepklein plaatje van een toestel met typenummer GT-9300 te zien is, met daarbij het label 'Galaxy S3'. Uiteraard is de uiteindelijke naam een niet al te belangrijk detail.

Benchmarks

De prestaties van het aankomende toestel zijn echter wél belangrijk. Omdat het erg lastig is om prestaties met 'het blote oog' te beoordelen, worden vaak benchmarks gebruikt. Deze benchmarks omvatten een serie tests die voor alle toestellen hetzelfde zijn. De resultaten zorgen er voor dat de verschillende toestellen met elkaar te vergelijken zijn. Eén van de meest betrouwbare benchmark-pakketten is AnTuTu. Op het onderstaande plaatje zie je AnTuTu-resultaten voor de Samsung Galaxy S III en is te zien dat het toestel de concurrentie verslaat. Het toestel zit qua prestaties ruim boven de ASUS Transformer Prime, een tablet met ook een quad-core-chipset (Tegra 3). Helaas is er geen vergelijking te vinden met de HTC One X. We weten echter dat de grafische chip uit de Tegra 3-toestellen niet (veel) sneller is dan de Mali 400 uit de Samsung Galaxy S II. Deze chip heeft dus voor de Galaxy S III, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, nog weer een snelheidsboost van 50% gekregen.

Ander nieuws en geruchten

Uiteraard komt er in de aanloop naar het aankondigingsevenement op 3 mei steeds meer informatie over het aankomende Galaxy-toestel beschikbaar. Wij zullen je op de hoogte houden van het laatste nieuws en zullen ook bij de officiële aankondiging volgende week aanwezig zijn. Meer nieuws en geruchten over de Samsung Galaxy S III kun je hier lezen. Bron: DroidLife, Reuters, Newswire, Android Police en Sammobile

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (35)
Bezig met laden van reacties...