Androidworld
Androidworld
Dat er veel mogelijkheden zijn met het Android-besturingssysteem was al bekend, maar in Rusland hebben ze de broncode van Android voor een heel ander doel gebruikt. De Russische defensie hebben een systeem ontwikkeld dat gebaseerd is op de broncode van Android. Het Google-gedeelte van Android wordt echter helemaal niet gebruikt.

RoMos

RoMos staat voor Russian Mobile Operating System en is ontwikkeld door de Russische defensie. Dit systeem is gebaseerd op de Android-broncode, echter hebben de Russen onder andere de connecties met Google eruit gehaald. Dit wil zeggen dat er geen privégegevens naar Google gestuurd worden vanaf dit systeem aldus Andrej Starikovski, verbonden aan National Nuclear Research University in Moskou. Er zal dus ook geen Google Play Store te vinden zijn op de RoMos-tablets, in plaats daarvan zal er een aparte applicatiemarkt gemaakt worden waaruit applicatie geïnstalleerd kunnen worden. Wat het waarschijnlijk betekent is dat er alleen gebruik is gemaakt van de Android Open Source Project-code, waar geen Google-apps in verwerkt zijn.

Twee tablets

RoMos zal in eerste instantie op twee apparaten gaan draaien, één voor het Russische leger en één voor de Russische consument. De militaire versie van de tablet met het RoMos systeem zal schok- en waterbestendig zijn en voldoen aan de behoeftes die defensie stelt aan een tablet. De consumentenversie zal te koop zijn voor ongeveer €370. Verdere details over de tablets zijn niet bekend. Via: Webwereld
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties