Androidworld
Androidworld
11 oktober 2012 12:33 uur
Samsung heeft vorige week de Samsung Galaxy Note II officieel in Nederland gelanceerd. Naast de AW Hangout die vorige week in het teken stond van dit nieuwe toestel, hebben we een uitvoerige review geschreven. Hieronder vind je alvast de conclusie, de volledige review is hier te vinden.

Conclusie

Onderstaand onze conclusie van de Samsung Galaxy Note II, de volledige, uitgebreide review met onder andere meer beeldmateriaal is hier terug te vinden.

Uiterlijk

De Samsung Galaxy Note II is gemaakt van hoogwaardig 'plastic' dat goed en stevig aanvoelt. Het model dat wij getest hebben heeft aan de achterzijde lichte strepen door het grijs, hetgeen een metaalachtige look moet geven, maar hier is Samsung maar deels in geslaagd. De bouw van het toestel is over het algemeen stevig en de S-pen is goed weggewerkt.

Interface, TouchWiz en S-Pen

Samsung breidt TouchWiz steeds verder uit, voegt nieuwe functies toe, past oude functies aan of verwijdert deze. Naast het feit dat ik persoonlijk geen grote fan ben van het uiterlijk van TouchWiz, ben ik blij verrast met de functies en kleine handigheden die erin gebouwd zijn. Het navigeren op het toestel gaat soepel en snel en de belangrijkste functies zitten binnen handbereik. Ook de één handsbedienings-instellingen zijn goed doordacht en met de eenvoudige modus is het startscherm zonder al te veel instellingen geschikt voor de beginnende gebruiker. Het is ook mogelijk om twee apps naast elkaar weer te geven op het scherm. Dit kan echter maar met een zeer beperkt aantal apps. De S-Pen kan een handige toevoeging zijn voor het gebruik van de Samsung Galaxy Note II onder andere door de specifieke applicaties die meegeleverd worden. Voor de reguliere gebruiker heeft deze relatief weinig toegevoegde waarde en is vooral leuk om 'mee te spelen' en sporadisch echt effectief te gebruiken.

Mediacapaciteiten

De foto's die de Samsung Galaxy Note II maakt zijn over het algemeen van goede kwaliteit, maar bij minder licht neemt deze iets af. De instellingen in de camerasoftware zijn erg uitgebreid en de mogelijkheden tot het bewerken van foto's door effecten toe te voegen zijn ruim aanwezig. Ook het afspelen van video's en het beluisteren van muziek is voor de Samsung Galaxy Note II geen enkel probleem.

Prestaties

De Samsung Galaxy Note II is op het moment van schrijven waarschijnlijk één van de snelste toestellen op de markt door de combinatie  van processor en intern geheugen. Dit blijkt ook uit de benchmarktests zoals deze in de review te lezen zijn. Qua grafische prestaties kan de Galaxy Note II zich meten met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S III en de HTC One X maar worden deze niet overtreffen. Dit komt voornamelijk omdat de toestellen worden gelimiteerd op 60 beeldjes per seconde, waardoor een grafische chip die nog meer beeldjes kan verzorgen door betere prestaties in deze tests niet uit de verf komen. Over het algemeen loopt de Samsung Galaxy Note II enorm soepel, applicaties en bestanden worden snel geopend en zijn de bewegingen vloeiend. Voor de 'reguliere' gebruiker zal de Samsung Galaxy Note II meer dan voldoende power bezitten om goed te functioneren, maar ook de veeleisende gebruiker kan er goed mee uit de voeten. Qua accu doet de Samsung Galaxy Note II alle concurrenten vervagen, deze 3100 mAh-accu gaat lang mee en haalt dus makkelijk een volledig dag met zeer intensief gebruik. Gebruik je de Samsung Galaxy Note II minder intensief, dan is het zelfs mogelijk een tweetal dagen met één acculading te doen. Algemene conclusie Samsung heeft met de Samsung Galaxy Note II wederom een toptoestel neergezet. De specificaties worden ook bij het dagelijkse gebruik meer dan waar gemaakt, het grote scherm is aantrekkelijk voor de veelgebruikers en de software is uitgebreid. Dit in combinatie met Android 4.1, de S-Pen en de mediacapaciteiten maken de Samsung Galaxy Note II tot een aanrader, mits het grote scherm voor jou geen probleem is.

Sterke punten

 • Zeer snelle processor en grafische chip
 • Groot, helder scherm
 • Verwisselbare accu
 • Handige extra's in Samsung's TouchWiz
 • Camerafuncties zijn erg nuttig
 • Accuduur

Zwakke punten

 • De metaallook komt niet helemaal 'over'
 • Niet alle softwarefuncties beschikbaar (bijvoorbeeld S-voice)
 • Mapjes op hoofdscherm sluiten niet vanzelf
 • Camera maakt mindere foto's bij weinig licht
Meer lezen? Bekijk dan onze volledige review.

Verkrijgbaarheid

{tab=Abonnement} [cfr#co#14121] {tab=Los toestel} [cfr#po#14121] {/tabs}
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Karub

  nog een maandje en dan mag ik een ander toestel uitzoeken. Zijn er mensen die hun Slll omruilen voor de notell? Zit nl erg te twijfelen tussen de Slll en de notell. Ben erg benieuwd naar de redenen vd mensen die vd Slll toch overstappen naar de notell.

  • luc

   vind zelf de s3 alweer vrij gewoontjes geworden...als je daar over een maand voor kiest heb je eigenlijk een vrij "oud" toestel de komende 2 (?) jaar. No offence naar de eigenaren :-) We zijn als androidliefhebbers ook verwend met veel nieuwe, vette toestellen...

  • Richard

   Lol de s3 ruilen voor een note2? Je maakt een grapje zeker.

  • Domi

   Ik heb de S3 verkocht en ben overgestapt op de Note 2. Gewoon een veel beter toestel. Scherm veel beter in zonlicht, alles duidelijker leesbaar. En het pennetje is gewoon de topreden. Gebruik ik voortdurend. Dus zeker doen als je het kan en je geen probleem hebt met een grote telefoon. Op alle gebieden een vooruitgang tov de S3.

  • Dennis

   @luc android eigenaren zijn idd verwent, Ik vind me htc one x ook al weer gewoontjes.
   Ik heb hem dan ook vanaf begin dat die net uit was.

  • gee2012

   Heb mijn S3 ook verkocht en heb nu een Note 2 en ik vindt deze telefoon nog een stuk beter en fijner werken dan de S3. Draait nog sneller en soepeler, hele handige S-pen functies, browsen mailen gamen en YouTube/video is een genot voor het oog Mocht je twijfelen tussen de GN2 en de S3, ga dan voor de GN2 vindt ik, heb ze beide gehad.

 • Dennis

  Eerst vond ik de note echt te groot maar 5 inch smartphone vind ik toch wel weer erg vet, Met de 4,7 inch totaal geen problemen.
  Nog even wachten en dan hopen dat de nieuwe geruchten van de 5 inch htc mobiel waar zijn :-)

  • Stefan

   Ik heb de note 2 nu sinds Zaterdag, en het is echt een geweldige telefoon! Heb zeker geen spijt van mijn aankoop en weet zeker dat ik dat ook niet krijg. Toen ik het doosje openmaakte leek die wel echt heel groot. Maar naar een paar dagen gebruiken wen je er aan, en wil je niet anders meer. Ik heb trouwens wel gewoon s voice op me note2. Welliswaar in het engels maar het is toch een leuk en grappige extra.

  • Rolf

   Is het pennetje te gebruiken om bijv. tijdens een vergadering aantekeningen te maken? Of is typen dan nog steeds makkelijker? M.a.w. kan ik met de Note II mijn notitieblok thuis laten?

   • Ruud

    Het is mogelijk, maar mijn ervaring is dat typen toch nog sneller is. Je kunt geen hele regels tekst schrijven met het pennetje, ook al is het scherm vrij groot.

  • Iss@m

   Ik ben benieuwd!.

   • Desneeuwman

    super vette telefoon en zeker nooit geen kleiner scherm meer! went meteen

    • Erikt

     Iemand bekend met Algebeld. nl? Site met de goedkoopste note 2 volgens dit artikel. Heeft iemand ook ervaring met de verzekering via Algebeld.nl?

     • Eric G

      Let op, er moet een microSIM in.

      • Job

       Toestel net binnen, los gekocht via phoneshop.nl was daar het goedkoopst, 600euro. Ik had de Note hiervoor, maar deze loopt wel echt veel soepeler! Geweldig gewoon! Dual apps draaien werkt goed, maar zou niet weten wanneer ik dat zou gebruiken? De gevoeligheid van de pen is wel bijzonder goed, veel beter als bij de Note 1. Ik ben er blij mee!!

       • Richard

        ook je hand als een jedi knight over je telefoon hooveren en dat het scherm licht aan gaat met gemiste telefoontjes en berichten en vervolgens weer uit gaat. geweldig

        • AstroBeatz

         Ik heb de Note2 nu sinds dinsdag. Gewoon een heerlijk toestel, kan er niks anders van maken.

         Wat een grote voordeel is ten opzichte van de Galaxy S3 is dat de Note2 een stylus heeft. Vooral bij het internetten/surfen dient het als een soort muis zoals bij een pc. Verder kan je makkelijk scrollen op internetpagina's. Ook voor acties waarvoor je vinger net te dik, is de stylus erg handig en precies.
         Kortom, de Galaxy Note2 is een aanrader!

         • thesame1

          zelfde nadelen als bij de S3 imo

          • Arnold

           het is echt een beest van een telefoon!

           • wimhvh

            Beste ooit gemaakt. dit is de smartphone van het jaar 2013 en daarna er is geen andere smartphone op de markt die kan tippen aan de note 2. Super snel grootbeeld groot opslag met ongelooflijk veel mogelijkheden. Je wilt nooit geen ander meer.

           • Spijkerhart

            Nu ook van Note 1 naar Note 2 gemigreerd. Prachtig toestel!

            Ik loop nog tegen een paar dingetjes aan op dit moment.
            - Er moet een MicroSIM in, die stuurt de KPN nu op, ca. 2 dagen levertijd. Kan dus nog niet bellen.

            • App2SD: Geeft een melding dat er geen Extern geheugen geplaatst is.... terwijl er een 16GB SDHC kaartje inzit. Schijnt Google te blokkeren dat apps naar SD verplaatst kunnen worden. Er zit 16 GB "intern" extern geheugen in, ik loop nog niet tegen opslag problemen aan, maar wel een beetje vreemd...
             Ik hoop dat externe geheugen nog wel voor foto/video opslag te gebruiken, zoek ik nog uit, anders zou ik weinig aan de SD kaart hebben.
            • Op de Note1 pasten er 5 apps naast elkaar op een scherm, bij de Note2 maar 4. Ben nog niet van plan GoLauncher te installeren om te kijken of dat ermee lukt, geen halszaak, wel een achteruitgang.

            Wat ik toch wel een gebrek vind is dat bijna alle apps weer 1-voor-1 op het nieuwe apparaat geinstalleerd moeten worden, da's heel wat werk. Had gehoopt met Kies of een Google back-up en re-install zoiets te managen, maar heb niet iets gevonden waar dat mee gemanaged kan worden. Gellukig staat in de Playstore wel een overzicht van alle apps onder "mijn apps", maar blij wordt ik er niet van. Bijna alle apps lijken al te functioneren, ook al zit er nog geen SIM in, zoals Navigon en Maps etc.

            Persoonlijk vind ik het jammer dat het toestel een paar mm smaller is. Er moet een nieuwe actieve (Brodit) carhouder aangeschaft worden (x2), die nog niet beschikbaar is. En bij websites en mail e.d. is het gekantelde scherm net iets korter, dus minder inhoud te lezen. Aangezien het toetsenbord ook iets anders (lees groter) is, met de nummerieke toetsen als een rij boven de alfa-numerieke toetsen, iets minder werkruimte. En websites in portrait stand zijn nu echt onleesbaar, maar dan kantel je sowieso al naar landscape ;-)

            • Kim

             Van een iphone 4 naar deze gsm overgestapt. Mooie gsm. Even uitvogelen voor mij hoe het werkt allemaal. Geopende apps sluiten die automatisch of moet ik ze handmatig afsluiten zoals op de iphone? En zo ja waar doe ik dat? Natuurlijk niet de bedoeling dat ze mijn battery leeg zuigen.
             Ben wel super enthousiast over de grootte van scherm en de geluidskwaliteit. You tuben is nu een geweldige ervaring. Nu alleen nog uitvogelen dat ik niet van elke fb reactie een geluidsmelding krijg en hoe ik mp3 nummers als beltonen makkelijk kan instellen.

             Tips zijn welkom ;)

             • Bianca

              enig idee hoe men de mp3 aansluit aan de auto (ik heb een opel astra) de bluetooth werkt perfect alleen herkent hij blijkbaar de muziek niet... Wie helpt mij??