Androidworld
Androidworld
13 april 2012 11:19 uur
De HTC One X is het eerste quad-core toestel dat op de Nederlandse markt te verkrijgen is. Met deze vier processorkernen zou dit niet alleen een fenomenale snelheid met zich mee moeten brengen, maar ook een efficienter accugebruik door de vijfde, extra kern. Dit en nog veel meer hebben wij getest in onze uitgebreide review van de HTC One X. Om alvast een beeld te krijgen van het geheel hieronder een klein deel van de conclusie van de HTC One X. Onze volledige review van deze krachtpatser is hier terug te vinden.

Conclusie

De HTC One X is een toestel dat ik op dit moment zeker aan anderen zou aanraden. Op het moment van schrijven van de review is dit wat mij betreft het beste toestel in de markt, met de kanttekening binnenkort onder andere de Samsung Galaxy S IIIzal verschijnen, die wel eens een grote concurrent voor de One X kan worden. Maar, zou je een high-end smartphone waarmee je in ieder geval een tijd vooruit kunt, zou ik zeker de HTC One X overwegen.

Sterke punten

 • Mooi uiterlijk
 • Snelheid
 • Scherm
 • Soepele bediening
 • Snelheid camera
 • HTC Sense

Zwakke punten

 • Plaats cameralens
 • Hardware-knoppen in plaats van software-knoppen
De volledige review van de HTC One X kun je terug vinden via onderstaande link.

Review HTC One X

Inhoudsopgave

 1. Eerste indrukken en foto's
 2. Interface en HTC Sense
 3. Foto, video en media
 4. Prestaties, batterij en scherm
 5. Conclusie, verkrijgbaarheid en prijzen
 

Verkrijgbaarheid

{tab=Abonnement} [cfr#co#14044] {tab=Los toestel} [cfr#po#14044] {/tabs}
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Sander

  Ik heb ook alleen maar lof over deze telefoon. HTC heeft door de klantenservice en de manier waarop in combinatie met een suprieur product mijn loyaliteit gewonnen. Vooral de strategie die HTC hanteert is goed. Weinig toestellen uitbrengen, maar wel met toegevoegde waarde. Straks de review eens lezen!

  • EricNL

   Dit is zeker een top toestel, heb hem sinds vorige week dinsdag en heb nog geen foutjes kunnen ontdekken. Wat opvalt is dat de batterij zonder problemen een hele dag meegaat. Is een absolute aanrader voor de échte Android fan:-)

   • Csfolmer

    Ze komen net te laat met uitbrengen... Ik heb net een Galaxy nexus aangeschaft.
    Jammer, zou hem best willen hebben.

   • Rolanderen

    Ik heb em ook sinds een paar dagen en ik ben over het algemeen enorm tevreden als is hij toch minder snel als ik had gehoopt. Ik heb toch vaak dat de home-screens 'lag' vertonen, iets wat ik juist bij deze telefoon niet had verwacht. Ik ga er maar vanuit dat dit inherent is aan Sense met al z'n stoere widgets ;) En het gebrek van een menu-knop ben ik nog niet helemaal over uit.

    • Dennis

     Ik heb hem ook had een sensation xe was er te vreden over alleen die sense 3.6 verschrikkelijk, Maar ik mocht toch verlengen sense 4.0 stukken beter toestel loopt lekker snel :D.

     Ik vind alleen min punt dat de terug toets links zit en niet rechts, Ik gebruik die terug toets meer dan die andere toets die rechts zit.

     • Wesjes

      ik had hem naast mijn samsung galaxy s II gelegd en helaas was t scherm van de GS II toch net iets helderder, kleuren waren iets feller.. elk toestel mort gwn super amoled zijn en ik wil niet een toestel met een minder mooi scherm.. alhoewel het wel heel weinig scheelde kwa verschil

     • mrcl

      De enige reden dat de galaxy s2 "beter" scoort in sommige grafische benchmarks is omdat de videochip de beelden omzet naar een veel hogere resolutie (1280*720) en dit vereist veel meer rekenkracht. De term 'beter' is in dit geval dus erg subjectief. Ik heb dit toestel tot nu toe een week in mijn bezit en ben zeer tevreden. Het enige minpunt is dat met de huidige firmware het scherm soms wat glitches vertoont als de optie fastboot staat ingeschakeld. Door dit uit te zetten zijn deze problemen weg, maar dit kan niet de bedoeling zijn. Hoop dat dit met een update wordt verholpen.

      • robin

       wat ik totaal niet kan begrijpen is dat dit toestel wordt vergeleken met een toestel wat nog niet eens bestaat! Samsung gs3. waarom toch? alles wordt maar een ding opgehangen en vergeleken. die zogenaamde s3 is nog niet eens aangekondigd, laat staan dat er specs bekend zijn. HTC is naar mijn mening de enige fabrikant die daadwerkelijk bezig is met Android 4. 2 toestellen reeds geüpdate en 3 nieuwe toestellen aangekondigd/ uitgebracht. waar blijft die oh zo geliefde Samsung dan? nee toestellen uitbrengen met beamers.... is ook

       • Daniel B

        Jammer dat de review de accu niet goed verslaat, maar las hier al dat je zonder problemen de dag haalt. Dan zal ik al tevreden zijn vind het inmiddels niet erg dat hij elke nacht aan het infuus moet, mits je met zwaar gebruik wel de dag door komt. Ook een minpunt dat de accu niet verwisselbaar is ook al is het een li po accu die zouden een langere langere levensduur hebben maar toch jammer. Ook vind ik het minder dat er geen instellingen hardware knop op zit, dan liever 4 knoppen onderaan. En dat je 7 screens hebt is fijn maar dat je ze niet door kan rollen is minder als je op de laaste bent kun je weer terugscrollen. Maar verder echt een top toestel jammer dat ik nog een jaar moet met mijn abbo.

        • Audiowaste

         Ik quote: "zelfs bij een hoek van 180 graden blijven de kleuren echt, zonder veel te vervagen."

         Dat lijkt me erg sterk, want dat kijk je naar de achterkant van het toestel :)

         • ibo_odi

          Gisteren heb ik die ff kunnen teste in mediamarkt en vond hem prachtig. Ik ga mijn galaxy nexus verkopen en zo een htc one halen denk ik...

          • Htc mans

           Mooie review! Dus...

           Deze of de sensation xe?

           Wat raden jullie aan?

           • pintoil

            Ondanks alle verhalen over zuinige core is de batterijduur nauwelijks beter dan mijn xe met ics zie maar alle screenshots op xda

            • Cor

             Leuke review, helaas zijn de gebruikers ophet tweakers forum wat minder positief.
             Denk aan gele plekken scherm, weer stof onder scherm, krakende behuizing,
             lag, los zittende schermen etc.etc.
             Jammer dat reviews altijd zo ver van de werkelijkheid af staan.

             Cor

             • Hans Brunssum

              Ik heb deze review helemaal gelezen, prachtig geschreven, lof hiervoor, HTC is naar mijn mening het beste toestel, maar dat komt dat ik echt HTC fan ben
              Groetjes allemaal.

              • patrickvanv

               ik mag in september pas een nieuw toestel. en ik verwacht dat er dan alweer nieuwe toestellen zijn.
               waar ik nu vooral in geïnteresseerd ben is sense 4.0
               ik hoop dat ze hem draaiende gaan krijgen op de htc desire

              • ati

               ik moet nog een jaar met men sgs2.dat zal wel goed komen maar voor mensen die hun abo kunen verlengen. die kunen ook even wachten en met sgs3 vergelijken.want het zal niet meer lang op zich laaten wachten. je hebt niks te verliezen je moet er 2 jaar mee doen.ik was achteraf toch blij dat ik niet voor de htc sensation had gekozen want sgs2 loopt soepeler. maar dat is persoonlijk.

               • Verplicht: Geef jouw naam op

                Ik heb Oktober 2011 mijn HTC Sensation ontvangen.
                Onder tussen is deze 2 vervangen, drie keer bij het service punt geweest.
                En ligt AL 4 weken bij de dealer om die weer niet werkt.
                Je hoort helemaal niet..
                Ik verbaas me ook zo dat ik nu net lees dat andere wel service krijgen??
                Met deze gedachte wacht ik ook echt op de Samsung Galaxy III tot dat deze uitkomt.
                PS. ik heb zojuist privé de Galaxy Note gekocht, wat een kracht patser zeg!!

               • Peter

                Waarom hardware knoppen minpunt het is beter met hardwareknop dan software knop vind ik

                • Igor

                 @Ruud beetje jammer dat je niets met mijn info gedaan hebt

                • Rolanderen

                 Ik juist erg te spreken over de battery life van deze telefoon. Ik had echt een drama verwacht met al die cores en het scherm maar de mijne gaat makkelijk meer als anderhalve dag mee. Ik speel dan geen spelletjes oid maar ik doe ook niet per se m'n best om nou het meest uit de batterij te halen.

                 • Tonny

                  Even vraag ik heb onlangs mn sgs2 kunnen verkopen en goedkoop een gnex kunnen kopen (275) nu is het scherm dus 4,65 inch maar is dat inclusief soft keys deze heb ik laten verdwijnen via full screen toggle, oproepbaar via button savior. De dus is het scherm hierdoor ook 4,7inch??

                 • TheBear

                  Nu 1,5 wk in bezit. Hadden hiervoor een Sensation. Beide prima toestellen, maar de HTC One X is echt een stuk strakker en soepeler. Daarnaast ben ik erg tevreden over ICS en Sense 4.0. Wellicht straks wel alsnog custom ROM. Accu is dik in orde, in mijn geval merkbaar beter dan die van de Sensation (althans, het verbruik is lager).

                  • Pack

                   Mooie review Ruud.
                   Heb zelf al diverse One X in handen gehad en paar dagen om te testen. En moet eerlijk zeggen dat ie erg goed is. Vooral een groot scherm. Werkt toch iets prettige. Niet om apple-fans te beledigen, maar die 3.5 inch scherm kan gewoon niet meer.
                   Een paar vrienden van mij zijn ook overgestapt van 4S naar de One X. Hoor van ze ook zelfde verhaal. Een 4.7 inch scherm werkt toch prettige. Vooral nu men meer Twitter of Facebook gebruikt.
                   Hoop dat de iPhone 5 wel een grotere scherm mee krijgt van Apple. Dan zou de iPhone 5 ook een top toestel worden.

                   Btw. op de meeste One X zit nog versie 1.26
                   Hoop dat de batterij nog langer mee gaat bij de update naar 1.27 of 1.28

                   • Erellip

                    In de review mis ik toch echt de belangrijkste minpunten : geen vervangbare batterij en geen geheugenkaart sleuf voor een micro sd kaart. Voor mij toch wel essentiële mogelijkheden. Dit had er in het eindoordeel toch echt bij moeten staan. Trouwens ook de reden waarom ik hem nooit zal kopen.