Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Review Acer Iconia Tab A700: verrassende tablet met Full HD-scherm

· 14 augustus 2012

Er komen steeds meer tablets op de markt, variërend van budgettair verantwoord tot tablets met topspecificaties en natuurlijk alles er tussenin. De Acer Iconia Tab A700 is een tablet die mij persoonlijk heeft verrast door onder andere het scherm, de kleine aanpassingen van Acer in het Androidsysteem en de degelijkheid van de behuizing. Hieronder mijn bevindingen van de Acer Iconia Tab A700.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de Acer Iconia Tab A700 in één zin zou zijn: strak, fijne grip maar toch net iets te zwaar. Dat is natuurlijk wel heel erg kort de bocht, dus hieronder een uitgebreidere beschrijving. Nadat ik de Acer Iconia Tab A700 voor de eerste keer vast had gehad, was ik blij verrast door de 'softgrip' ervan. Dit voelt er prettig en stevig aan en had dan ook het gevoel dat deze niet snel weg zal glijden. De achterzijde is zwart, de zijkanten zijn zilver/grijs. Aan de linkerzijkant is de aan/uitknop terug te vinden, die doordat deze net een beetje uitsteekt, makkelijk in te duwen is. Daaronder is de 3.5 mm jack-aansluiting te vinden en voor de rest is deze zijkant gewoon zilver/grijs. De rechterzijkant bevat een HDMI-aansluiting en onder een klepje is het MicroSD-kaart slot terug te vinden. Aan bovenzijde is de volumeknop terug te vinden en een 'vergrendel'-schuifje dat ervoor zorgt dat er geen toetsen ingedrukt kunnen worden als deze ingeschakeld is. Aan de onderkant van het toestel is in het midden de lader terug te vinden, waar helaas niet alle microUSB-kabeltjes op pasten die ik geprobeerd heb. Uiteraard werkte de standaardkabel van Acer hier wel op. De Acer Iconia Tab A700 ziet er over het algemeen erg goed uit, heeft een fijne grip, goed bedienbare toetsen, maar is in zijn totaliteit toch net iets te zwaar. Door dit gewicht voelt de tablet 'net niet' 100% goed aan, maar doet zeker niet onder voor de meeste andere tablets qua feeling, zoals bijvoorbeeld de Galaxy Note 10.1 en de Tab 8.9 . Acer heeft met de A700 toch een goede poging gedaan om de layout van de tablet 'op te krikken' en is daar buiten het gewicht wat mij betreft in geslaagd.

Specificaties

De Acer Iconia Tab A700 heeft een stevige chipset onder de motorkap. Deze draait op een NVIDIA Tegra 3-chipset met quad-core-processor die geklokt is op 1,3 GHz en beschikt over 1 GB aan werkgeheugen. [table id=160 /]

Scherm

Het scherm dat is natuurlijk toch wel het verkoopargument van de Acer Iconia Tab A700 die over een Full HD IPS-display beschikt en is hiermee op het moment van schrijven naast de ASUS Transformer Infinity de enige Androidtablet met een gelijkwaardig scherm. Op het scherm zit een camera aan de voorkant die onder ander gebruikt kan worden voor videobellen, deze zit net niet gecentreerd op de tablet. Dit ziet er op zich een beetje vreemd uit, vooral omdat het Acer-logo onderaan het scherm wel exact in het midden van het scherm geplaatst is. De Acer Iconia Tab A700 een resolutie van 1920x1200. Het kijken van 1080p HD-films op de Acer Iconia Tab A700 is een waar genot, je ziet het verschil erg goed met een 'reguliere' tablet die over een lagere resolutie beschikt. Daarnaast is het ook een erg prettige ervaring tijdens het surfen, door de grote resolutie worden websites vaak beter weergegeven en wordt er meer informatie op het scherm getoond.

Software

De tablet die wij van Acer ontvangen hebben, kreeg direct een systeemsoftware-update binnen en draait nu op Android 4.0.4. Android 4.0.x is geschikt is voor tablets, maar toch zien we vaak dat fabrikanten er een eigen 'laag' overheen leggen. Dit komt het systeem soms ten goede, maar vaak voegt dit vrij weinig toe aan de gebruikerservaring.

Ring

Acer heeft Android 4.0.4 redelijk intact gelaten en een aantal subtiele toevoegingen gedaan. De opvallendste hiervan is de 'punt' die onderin het startscherm te vinden is waarmee je een aantal instellingen kunt wijzigen, applicaties kunt openen, het geluid kunt aanpassen en je bookmarks snel benaderen. Via instellingen kun je de snelkoppelingen, vier in totaal, naar de applicaties wijzigen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de 'ring' zoals Acer deze noemt, volledig uit te schakelen zodat deze niet meer wordt weergegeven. Handig is de optie die standaard ingesteld staat bij één van de vier applicaties, schermafdruk maken. Deze 'ring' staat overigens ook op het ontgrendelscherm en geeft je ook van daar uit snel toegang tot deze handige functies.

Vergrendelscherm/lockscreen

Het ontgrendelscherm van de Acer Iconia Tab A700 kennen we van Android 4.0.4 met een aantal kleine aanpassingen. Zo kun je bijvoorbeeld de positie van de 'ontgrendelring' wijzigen, weliswaar binnen een klein gedeelte van het scherm, maar deze is verplaatsbaar. Daarnaast is het mogelijk om ook hier weer een viertal applicaties in te stellen die je kunt gebruiken om deze snel te openen rechtstreeks vanaf het lockscreen. Het is bijvoorbeeld handig hier de camera neer te zetten of andere veel gebruikte applicaties.

Power options

Met de power options heb je de mogelijkheid om een tweetal profielen te selecteren die het battijgebruik en prestaties kunnen regelen. Zo is er het 'balanced' profiel, waarmee je de performance van het toestel reguleert om op deze manier langer met de batterij te doen. Het tweede profiel is 'high performance', die zoals de naam al aangeeft, zorgt voor hoge prestaties op de tablet met het gevolg dat de batterij sneller leeg zal zijn. Uiteraard kun je dan wel optimaal genieten van de 'kunde' van de Acer Iconia Tab A700. Ook dit is weer een mooie toevoeging aan Android 4.0.4, maar het is dan toch weer een gemist kans dat je deze profielen niet zelf kunt instellen of creëren.

Dolby Mobile

Acer heeft naast het scherm ook aan het geluid gedacht. Dit hebben ze onder andere gedaan via de 'Dolby Mobile'-instellingen waar je een equalizer kunt vinden voor muziek, maar ook voor video. Daarnaast kun je bijvoorbeeld de bas en hoge tonen naar wens instellen. Indien je hier geen gebruik van wenst te maken heb je ook de mogelijkheid om Dolby Mobile uit te schakelen, hetgeen toch wel een verschil in geluid laat horen.

Acer Print/Acer bestanden

Met Acer Print is het mogelijk om makkelijk en snel printers toe te voegen aan je tablet zodat je, via het WiFi-netwerk kunt printen op meerdere printers. Wij hebben deze functionaliteit niet kunnen testen, maar uit andere reviews blijkt dat deze goed werkt op de Acer Iconia Tab A700. Acer bestanden is een ingebouwde bestandsbeheerapplicatie, die helaas niet standaard in het Android-systeem ingebouwd is. Ook deze werkt prima, er is goed over nagedacht en heeft een heldere, duidelijke layout.

Accu

Over de accu van de Acer Iconia Tab A700 valt nog niet veel te zeggen omdat wij de tablet simpelweg  nog niet lang genoeg in gebruik hebben. De A700 beschikt over een 9800 mAh-accu, maar door het Full HD-scherm is de accu natuurlijk minder dan bijvoorbeeld de Acer Iconia Tab A510. Toch is de tablet de nodige uren te gebruiken op één accuvoeding, maar hoe meer je van je toestel vraagt, hoe sneller deze leeg zal zijn. Daarnaast hebben wij toch wel een aanzienlijk verschil gemerkt tussen de twee 'power options', high performance en balanced.

Conclusie

Met de Acer Iconia Tab A700 doet Acer weer goed mee in de tabletmarkt. Door zijn strakke uiterlijk en prettige 'feel' ben ik erg enthousiast over de tablet, buiten het feit dat het gewicht toch wel iets lager had gemogen. Het scherm is natuurlijk een belangrijk speerpunt van de A700 en ook hier heeft Acer goed werk geleverd. De subtiele toevoegingen aan het Androidsysteem zoals bijvoorbeeld de 'ring', power options en Dolby Mobile zijn net genoeg om de gebruikerservaring te vergroten zonder deze te verstoren. Kortom, over het algemeen ben ik enthousiast over de Acer Iconia Tab A700 en ben benieuwd wanneer en of deze een update ontvangt naar Android 4.1 (Jelly Bean). Pluspunten
 • Scherm
 • Behuizing
 • Subtiele software-aanpassingen
Minpunten
 • Gewicht
 • Positie frontcam
 • Alleen met Acer-kabel op te laden
De Acer Iconia Tab A700 is vanaf €449 verkrijgbaar.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (18)
Bezig met laden van reacties...