Androidworld
Androidworld
14 juli 2012 12:11 uur
Al in 2010 schreven we de eerste review over RegenDetector, een applicatie die voorspelt of er regen op een bepaalde plaats gaat vallen binnen een tijdvak. Net als veel andere applicaties, Buienalarm bijvoorbeeld,  maakt Regendetector gebruik van de data van Buienradar.nl, hetgeen toch de bron voor dit soort informatie is. Vanaf het begin van deze week werkt RegenDetector niet meer omdat Buienradar de doorgifte van zijn gegevens geblokkeerd heeft.

RegenDetector

RegenDetector is geen nieuwe applicatie, zoals aangegeven hebben wij er in 2010 al over geschreven. Erg vreemd natuurlijk dat een dergelijke applicatie dan ineens geblokkeerd wordt door Buienradar.nl. Wij hebben na de melding contact gehad met de ontwikkelaar en hij had hier het volgende over te zeggen:

RegenDetector stopt er mee. Er komt voorlopig geen update meer.

RegenDetector gebruikte delen van de website van buienradar.mobi om de gebruikers te voorzien van lokale weergegevens. De servers van Buienradar waren hier niet op berekend en kregen capaciteitsproblemen. In verband met tijd gebrek de komende weken heb ik zelf besloten voorlopig te stoppen met RegenDetector. Ik kom momenteel niet toe aan het herschrijven van de server en de app om een andere weerprovider te gaan gebruiken. Iedereen die een donatie heeft gedaan in juli heeft zijn aankoop terug gestort gekregen.

RegenDetector was mijn eerste ervaring met apps programmeren. Het is een fantastisch leerproject voor me geweest. Zie het resultaat in ISS Detector. En wie weet wat voor leuke apps er nog in de toekomst komen.

Bedankt

Derk

Einde

Bovenstaande is het einde van een mooie applicatie die inmiddels vele gebruikers had. Erg jammer vinden ook wij, maar gelukkig zijn er ook alternatieven zoals de populaire Buienalarm. Zoals aangegeven horen we wellicht in de toekomst nog meer van Derk.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Patrick

  Erg jammer.
  Vandaag is weer zo'n dag dat deze app goed van pas komt.

  • Huh?

   Tja. misschien had de ontwikkelaar dan wat geld in een eigen server moeten steken waar hij zelf (betaalde) weer informatie had kunnen ophalen voor zijn app. Nu is het een beetje huilie huilie omdat hij niet meer kan profiteren van de investeringen van iemand anders.

   • Edwin

    Geen idee waar je leest dat Derk huilie huilie doet. Wel mooi dat jij nooit illegale films, muziek gedownload hebt (neem ik dan aan). Mag ik een link naar de apps die jij ontwikkeld hebt? Zijn vast erg goed, want jij weet wel hoe t hoort.

  • Obiku

   Grote klasse van de ontwikkelaar dat hij de mensen die betaald hebben voor een donatieversie hun geld teruggeeft. Dan heb je respect voor je klanten.

   • har

    Ben blij dat ik buienalarm de voorkeur heb gegeven boven regendetector. Anderzijds ben ik wel een groot fan van de ISS detector app

    • JunkO

     Ik snap die hele "hype" rond weerapps sowieso niet, die krengen zijn de reinste batterijvreters... Kijk gewoon naar buiten als je wil weten wat voor weer het is (kort door de bocht, ik weet het ;) ).

     • Tommy

      Buienalarm werkt nog prima, en volgens mij doet dat hetzelfde.

      • Mielie

       Ik gebruik rainy days. Prima snelle app en geen batterijvreter. Dacht dat die ook gebruik maakt van buienradar.

       • Tucker

        Ik gebruik Regendetector nog steeds, maar alleen via de 1x1 widget, zodat ik nog steeds kan zien wanneer de volgende bui komt en hoe lang die gaat duren. Ook werkt buienradar nog als je de widget aanblik. Alleen de meerdaagse voorspelling en temperatuur heb ik niet meer, maar daar zijn ook andere apps voor.
        Ik heb alle genoemde alternatieven en meer geprobeerd, maar heb er geen kunnen vinden die net zo nauwkeurig en duidelijk is. Regendetector heeft me vaak een nat pak bespaard doordat ik boodschappen etc tussen de buien kon plannen. Zolang de summiere 1x1 widget blijft werken (inclusief meldingen) blijf ik hem gebruiken.

        • Robert

         Buienalarm werkt nog steeds gelukkig , uitstekende app :-)

         • Tucker

          De Buienalarm widget vertelt me alleen wanneer het gaat regenen, maar niet hoe lang en hoe hard. Regendetector doet dat wel.

          • Marvin

           @Tucker: dat doet de buienalarm widget dus wel. In de vorm van een grafiekje weliswaar, maar dat is prima bruikbaar.

          • Tucker

           Dat grafiekje is veel onduidelijker dan gewoon aangeven in minuten, en is bovendien pas te zien als de bui redelijk dichtbij of al begonnen is. Regendetector is gewoon veel nauwkeuriger (en klopt ook beter, ik gebruik Buienalarm er ruim een week naast voor het geval Regendetector er helemaal mee ophoudt, dus kan het gemakkelijk constateren) en alles is in één oogopslag te zien.

         • Vincent

          Rainy days gebruik ik

          • Vincent

           Ik bedoel rain alarm

           • Edwin

            Jammer, gebruikte deze app regelmatig. Zeker als je wil gaan fietsen of wandelen, dan is het wel handig om om een paar uur voorruit te kunnen kijken.

            • Thomas

             Maar bij mij werkt Buienalarm al 'n aantal dagen niet:
             "Servers onbereikbaar."

             Dus of dit ook hiermee te maken heeft, zou wel balen zijn..