Androidworld
Androidworld
16 oktober 2012 16:02 uur
Niet lang geleden is FIFA 13 officieel geïntroduceerd en zal uiteindelijk ook voor Android uitgebracht worden. Ook de bekende gamemakers van Gameloft hebben uiteraard een volgende editie uitgebracht van hun voetbalgame, Real Football 2013.

Real Football 2013

Real Football 2013 is, net als FIFA 13 een uitgebreide en goed doordachte voetbalgame. Het is de bedoeling dat jij je team naar de overwinning brengt door juiste tactische beslissingen te maken, maar natuurlijk ook gewoon lekker een goed potje te voetballen met het door jou samengestelde team. Real Football 2013 is een grafische mooie game waarbij de gameplay prima aanvoelt. Buiten dit, is de applicatie in eerste instantie gratis en eventueel uit te breiden met een in-app aankoop. Ook de mogelijkheid tot het online spelen tegen andere (mobiele) gamers is een optie. Kortom, Gamelofts Real Football 2013 is een uitnodigende voetbalapplicatie die zeker het proberen waard is, zorg wel voor een kleine 850 MB aan ruimte om de game te kunnen downloaden.

Screenshots

Beschikbaarheid

Real Football 2013 is gratis te downloaden uit de Google Play Store door onderstaande QRcode te scannen of erop te klikken. De minimale Androidversie die vereist is om de game te spelen, is Android 2.3. De game neemt wel flink wat ruimte in beslag, 839MB om precies te zijn. Geef jij deze gratis voetbalgame een kans?

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • indofk

  Ik geef het zeker een kans , heb ik bij RF12 ok gedaan , totdat ik er achter kwam dat je er voor moest betalen wil je verder komen met dit spel , of je moet engelen geduld hebben , ik kon er zo'n 1 a 2 wedstijden mee spelen daarna moest je wachten tot de volgende dag , of je moest energie kopen :-( , is dat weer het geval met RF13 dan is ie er sneller af dan ie geïnstalleerd is . Ben benieuwd.

  • Jarmo

   Uiteraard is ie, zoals altijd bij Gameloft, niet meteen voor alle apparaten beschikbaar. Jammer.

   • Delphy

    Ik heb zo'n hekel aan die freemium games! Als je niet oplet betaal je je scheel om een simpel spelletje te spelen. Zodra ik zie dat een game een freemium game is, probeer ik het niet eens meer.

    • RL010

     helemaal mee eens, Gameloft heeft daarmee ook let's golf verziekt !!!

     ik weiger daarom ook om mee te doen aan deze nieuwe hype. Betaal liever gewoon 1x 5 euro dan dat ik telkens credits moet kopen om verder te kunnen.

     Daarnaast kan dit toch niet tippen aan Fifa 13 op de xbox 360

   • Rienk

    895 mb voor een grafisch relatief simpele game? Dat is op veel toestellen al snel 20%van de opslagruimte. Te zot voor woorden!

    • Dimocash

     Nou, even gespeeld. Je speelt gelijk een carrière met een team. Je kan niet eens terug. Het spel zelf vind ik ook maar niets. de bal weg koppen, etc is maar raar wanneer je pes en fifa gewend bent. Helaas.

     • Vincent

      Niet genoeg ruimte Samsung Galaxy S3 i9300

      • Sezer

       Het speelt ook voor geen meter tsjonge jonge, de graphics en physics zijn wel mooi maar voor de rest stelt het niks voor. Ik wacht liever op PES 2013 dat is dan weer een goede game op de mobiel.

       En tsjah, Freemium he we gaan een tijdperk in waarin games geen creativiteit meer kennen maar alleen bestaan uit geld en uitmelken.

       • Arjan

        Ik vind het een coole game! Je hoeft er niet persé geld voor te betalen. Dat moet bij Pes wel. En het geheugen wat het spel kost kan op sd-kaart.