Androidworld
Androidworld
03 augustus 2012 12:22 uur
De Androidtoestellen die momenteel op de markt zijn hebben allemaal eigenlijk wel de beschikking over een camera met een redelijke kwaliteit. Je komt er echter meestal pas naderhand achter dat een foto niet helemaal voldoet aan je wensen. Met behulp van Perfectly Clear kun je je foto's achteraf nog perfectioneren.

Perfectly Clear

Als je een foto gaat schieten met behulp van je Androidtoestel, dan heb je zelf veel in eigen hand. Je kunt ervoor kiezen (indien beschikbaar) of je de flits-functionaliteit inschakelt, de effecten waarvan je gebruik wilt maken en bijvoorbeeld of je de foto al extra wilt laten belichten. In de meeste gevallen zijn deze extra functies voldoende om een acceptabele foto te schieten. Als je naderhand echter nog niet helemaal tevreden bent met de geschoten foto's, kun je gebruik maken van Perfectly Clear. Perfectly Clear stelt je in staat om de foto's die in de galerij staan van jouw Androidtoestel een opfrisbeurt te geven. Bij het starten van de applicatie heb je de mogelijkheid een nieuwe foto te schieten, maar ook de mogelijkheid een foto te kiezen welke al in je galerij staat. Perfectly Clear analyseert vervolgens de foto en verbetert in eerste instantie zelf het kleurgebruik, de helderheid en de scherpte van de foto. Vervolgens kun je zelf aan de slag. Met behulp van de diverse functies kun je onder meer de belichting, kleurgebruik, scherpte en tint van de foto aanpassen. Als je een bepaalde configuratie hebt gekozen bij een foto dan kun je deze vervolgens opslaan en toepassen op andere foto's. Zo kun je dus met een paar drukken op de knop alle foto's van een bepaald moment een verbeterslag laten ondergaan.

Screenshots

[gallery include="125328,125321,125320,125323,125324,125325,125326,125327" columns="4" link="file"]

Nu beschikbaar in de Google Play Store

Perfect Clear is beschikbaar voor Androidtoestellen met Android 2.3.3 of hoger. Voor een bedrag van 99 cent kun jij al jouw foto's een opfrisbeurt geven. Om de app te installeren, klik je op de onderstaande QRCode, of scan je deze met de barcodescanner.
Via: Gizmodo
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Roel Janssen

Androidfan, -liefhebber en -bewonderaar. In het bezit van een Nexus 4, Transformer Prime en HP Touchpad. Schrijft over alles wat met Android te maken heeft.

Reacties

 • Tucker

  Ik heb hem even geprobeerd en wat mij betreft is het een blijvertje. Ik ben geen ster in het fotograferen en dit is handig en niet te moeilijk in gebruik.

  • Thomas

   "Uw apparaat is niet compatibel met deze versie."
   En ik heb de HTC One X.

  • dandyroi

   Zo te zien is dit een app die ik niet vaak zal gebruiken aangezien mijn galaxy s2 automatisch al zulke mooie (en ietwat overgesatureerde) foto's schiet :D

  • henk

   Hier zijn er al zoveel van en van deze geen probeer versie.
   Elke aanpassing is een aanslag op de opname, wat er niet zit kun je er ook niet bijmaken.
   Liever iets te donker opnemen, en dan even door photoshop en hup een redelijk plaat.

   Wat kun je nu verwachten van een lens van plastic.
   8 miljoen pixels ha ha.
   Een kenner op het gebied van fotografie.

   • depulle

    nou henk ik heb zelf een Xperia s maar wat een mooie fotos zeg niet normaal meer lijkt bijna wel een digitaal fototoestel.
    maar je hebt idd gelijk het is net geen echt fototoestel en komt niet eens in de buurt van een spiegel reflex camera en daar zal een opfris appje niks aan veranderen.

    • Michael Kuntzel

     heb zelf ook xperia s en vind dat met name met een beetje tegenlicht de foto's snel erg "wit" worden. is dit overbelicht? ben dus geen prof zoals je merkt.
     zou deze App dan iets zijn?