Androidworld
Androidworld
Het Franse Parrot gaat niet voor de makkelijke weg en wil graag vernieuwende en mooie dingen maken. Het vernieuwende zit hem vooral in de AR Drone die we enkele weken bekekeken en het mooie in de producten die Philippe Starck ontwerpt voor Parrot. In deze review kijken we naar de prijzige Parrot Zikmu.

Parrot Zikmu

Vroeger (spreek uit op zijn Hagenees) kocht je extra dikke plinten voor in je huis om alles audio-en speakerkabels te verbergen. Gelukkig wordt dat steeds minder en kunnen we steeds vaker muziek streamen via Bluetooth of WiFi. De Parrot Zikmu kan gebruik maken van zowel Bluetooth of WiFi om muziek af te spelen. Wij hebben voor deze review gebruik gemaakt van Bluetooth en onze Galaxy Nexus en Nexus 7 om muziek af te spelen. Het verbinden van de telefoon met de Zikmu is zo gebeurd wanneer je via je instellingen verbinding maakt via Bluetooth en bovenop één van de zuilen de Bluetooth-optie activeert. De twee zuilen zijn 75 cm hoog en aan de onderzijde heeft de basis een doorsneden van maximaal 32 cm, dus ze nemen niet al te veel plaats in. Aan de onderzijde van de zuilen zit de speaker voor de bastonen welke beschermd wordt door een metalen plaat waar ook de pootjes aan zitten. We hebben tijdens het testen geen last van resonantie gehad via de pootjes op de grond. Er is 50W vermogen per kanaal en er wordt gebruik gemaakt van een 3-kanaals digitale versterker (Class D). Er is genoeg vermogen om een flinke kamer te voorzien van een fijne sound. We hebben hem niet helemaal op vol vermogen gehad, maar bij sommige nummers gingen de hoge tonen wel vervormen wanneer we het volume flink open zetten. Dat volume kun je op drie manieren regelen, vanaf het apparaat waarmee je hem bedient (tablet, smartphone), de afstandsbediening die bij de boxen wordt geleverd en boven op een van de zuilen. De andere zuil heeft een aansluiting voor een Apple iPod. De Zikmu is zo ontworpen dat er 360 graden-muziekervaring ontstaat, dus de plaatsing van de boxen zou geen probleem moeten zijn. Starck staat voor een strak design en ook bij de Zikmu is dit het geval. Alleen wat betreft materiaalkeuze vind ik de prijs-kwaliteitverhouding scheef lopen. Het materiaal aan de buitenzijde (kunststof) voelt erg goedkoop aan.

Video

http://www.youtube.com/watch?v=Gsq73_azsSQ

Conclusie

Wanneer je €1200 over hebt voor een stel mooie design speakers dan zit je met de Zikmu van Parrot goed. Het grote pluspunt van de Parrot Zikmu is het design, een stoel van Philippe Starck kost ook heel veel geld.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties