Androidworld
Androidworld
08 augustus 2012 11:11 uur
De OUYA is de Kickstarter-hit van dit moment, geen enkele ander project krijgt zoveel aandacht en heeft al zoveel deals gesloten. Na de aankondiging van de samenwerking met cloud-gaming-platform ONlive en muziekplatform Vevo hebben ze weer een mooie overeenkomst gesloten. Zowel OUYA als XBMC heeft bekendgemaakt dat ze gaan samenwerken en het mediacentrum van XBMC ook op de OUYA toegankelijk zullen maken.

XBMC en OUYA

Deze twee bedrijven hebben veel gemeen, beide opereren op Android, werken in de cloud en zijn open-source. OUYA zal begin 2013 voor $99 in de winkels liggen en de speler een hele hoop game-plezier geven met zijn cloud-based games. Je games worden namelijk niet lokaal op een console gedraaid maar gestreamd vanuit de cloud, daarbij zal iedereen zijn eigen games kunnen ontwikkelen door de meegeleverde developer-kit. XBMC is een opensource-mediacentre dat oorspronkelijk voor de XBOX ontwikkeld werd, maar later zijn er ook versies gemaakt voor onder ander de PC en is het tegenwoordig ook beschikbaar voor Android. Deze media-speler kan heel veel mediaformaten aan en speelt deze zonder horten en stoten af. De speler is standaard voorzien van een heleboel codecs zodat je vrijwel alles direct kunt afspelen. Via internet kun je allerlei plugins downloaden en tevens diverse skins om een ander uiterlijk aan de speler te geven.

Samenwerking

Door deze samenwerking zal de OUYA dus ook kunnen fungeren als een volwaardige media-speler die naast je games en muziekvideo's ook je eigen materiaal kan afspelen. Het team van XBMC zal een aantal prototypes krijgen van de OUYA om alvast te kunnen testen zodat het geheel bij de lancering soepel zal draaien. Wat denk jij, zal de $99 kostende OUYA een succes worden? Bron: TalkAndroid
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • rogierdroid

  Erg mooie extra optie maar ipv van begin 2012 begin 2013/14?

  • Maarten

   Deze twee bedrijven hebben veel gemeen, beide opereren op Android, werken in de cloud en zijn open-source. OUYA zal begin 2012 voor $99 in de winkels liggen en de speler een hele hoop game-plezier geven met zijn cloud-based games.

   En dan moet 2012 2013 zijn

   • Machiel

    Wat bedoel je met opereren op Android? XBMC is toch geen op Android gebasseerde software? Ze hebben een Android afstandbediening maar daar houdt het volgens mij bij op.

   • Bart

    @Machiel, ze zijn al een tijdje bezig XBMC te porten naar Android, en inmiddels zijn ze zo dichtbij dat ze binnenkort de Android code gaan samenvoegen bij de generieke code. Hierna kunnen we dus de eerste alpha's/beta's verwachten.

  • Bart

   En je hebt nog 19 uur de tijd om een OUYA te pre-orderen via kickstarter: http://www.kickstarter.com/projects/ouya/ouya-a-new-kind-of-video-game-console (misschien dat 't daarna ook nog wel kan, maar dan krijg je geen founder badge ;)

   • JacoA

    Heeft dit niet heel veel weg van de zojuist aangekondigde Nexus Q?
    Ik zie wel veel overeenkomsten... Is er een verschil?

    • Bart

     Nexus Q is een video/audio streamer voor $299 waar je ook nog eens een tablet/telefoon voor nodig hebt om 'm te bedienen. De OUYA is $99 (pre-order) met Tegra 3 en heeft een eigen controller. In eerste instantie vooral bedoeld voor games, maar nu XBMC erop gaat draaien, gaat het dus een volledig media center apparaat worden. Daarnaast heeft OUYA aangegeven dat zowel software als hardware hackable zullen zijn, en je zonder garantie te verliezen root toegang kunt krijgen. Nexus Q is een bij voorbaat mislukt verhaal (en dat zag Google te laat pas in, ze geven de eerste versie die zijn gepreorderd gratis weg en gaan nu iets beters maken), de OUYA heeft daarentegen een enorm potentieel.

    • Johan,

     Ik denk eigenlijk, ongefundeerd dat wel, dat OUYA de nieuwe nexus Q zal worden.

   • Jeroen

    Goed nieuws allemaal. Sinds ik hem een paar weken geleden al heb gebacked zijn er veel positieve dingen gebeurt. Na de Pebble al mijn 2e kickstarter project waar ik aan meedoe!