Androidworld
Androidworld
Enige tijd geleden heeft Microsoft besloten om zijn Hotmail-service te gaan beëindigen en met een nieuwe dienst te gaan beginnen. Hotmail-gebruikers hebben nu een adres dat eindigt op @outlook.com. Wanneer je een outlook.com adres hebt, wil je natuurlijk ook je mail kunnen lezen op je Androidtoestel.

Outlook voor Android

Afgelopen nacht is de Androidapplicatie voor Outlook.com in de Google Play Store gezet. Wanneer je de app voor het eerst gaat gebruiken dan is het wel even schrikken. Het uiterlijk van deze applicatie zou niet misstaan in Android 2.0 of eerder maar het heeft niets te maken met het 'nieuwe' Android. De app heeft vier pijlers, te weten 'Home', 'Alle e-mails', 'Mail van het geselecteerde account' en 'Search'. In de Outlook.com-applicatie kun je meerdere accounts toevoegen die dan bovenaan te zien zijn. De lijst met alle berichten is heel erg basic met een checkbox voor het bericht als je het wil wissen. Wanneer je het bericht open maakt, krijg je een vrij nette weergave van het bericht, maar wil je het beantwoorden dan moet je dat via het menu doen. Ook de iconen die hier gebruikt worden, zijn niet van deze tijd. In het menu kun je alle gebruikelijke zaken instellen zoals de mappen die je wil synchroniseren, de handtekening onder je e-mail en dergelijke. Het binnenhalen kun je instellen per tijdseenheid of gebruik maken van de Push-service. Verder is de applicatie heel erg basic, er zijn geen extra mogelijkheden zoals we dat eigenlijk gewend zijn van Gmail. De applicatie Outlook-applicatie is ontwikkeld door SEVEN, die je misschien ook al kent van de Hotmail-applicatie. Deze applicatie blinkt ook al niet uit in compleetheid en uiterlijk.

Screenshots

Beschikbaarheid

Microsoft heeft er goed aan gedaan om een applicatie voor Android uit te brengen. De uitvoering laat nog wel wat te wensen over, er is op geen enkele wijze de nieuwe richtlijnen van Google gebruikt en daardoor is deze app totaal niet van deze tijd. Afgezien van dat doet de app wat hij moet doen: mail ontvangen, maar ook niet meer dan dat. Elke Androidgebruiker met versie 2.1 of hoger kan gebruik maken van deze applicatie. Maar als het enigzins kan adviseren wij om je Hotmail/Outlook-mail te synchroniseren met Gmail. Wanneer je de applicatie wil proberen klik of scan dan de onderstaat de QRcode.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties