Androidworld
Androidworld
28 november 2012 10:49 uur
Enige tijd geleden heeft Microsoft besloten om zijn Hotmail-service te gaan beëindigen en met een nieuwe dienst te gaan beginnen. Hotmail-gebruikers hebben nu een adres dat eindigt op @outlook.com. Wanneer je een outlook.com adres hebt, wil je natuurlijk ook je mail kunnen lezen op je Androidtoestel.

Outlook voor Android

Afgelopen nacht is de Androidapplicatie voor Outlook.com in de Google Play Store gezet. Wanneer je de app voor het eerst gaat gebruiken dan is het wel even schrikken. Het uiterlijk van deze applicatie zou niet misstaan in Android 2.0 of eerder maar het heeft niets te maken met het 'nieuwe' Android. De app heeft vier pijlers, te weten 'Home', 'Alle e-mails', 'Mail van het geselecteerde account' en 'Search'. In de Outlook.com-applicatie kun je meerdere accounts toevoegen die dan bovenaan te zien zijn. De lijst met alle berichten is heel erg basic met een checkbox voor het bericht als je het wil wissen. Wanneer je het bericht open maakt, krijg je een vrij nette weergave van het bericht, maar wil je het beantwoorden dan moet je dat via het menu doen. Ook de iconen die hier gebruikt worden, zijn niet van deze tijd. In het menu kun je alle gebruikelijke zaken instellen zoals de mappen die je wil synchroniseren, de handtekening onder je e-mail en dergelijke. Het binnenhalen kun je instellen per tijdseenheid of gebruik maken van de Push-service. Verder is de applicatie heel erg basic, er zijn geen extra mogelijkheden zoals we dat eigenlijk gewend zijn van Gmail. De applicatie Outlook-applicatie is ontwikkeld door SEVEN, die je misschien ook al kent van de Hotmail-applicatie. Deze applicatie blinkt ook al niet uit in compleetheid en uiterlijk.

Screenshots

Beschikbaarheid

Microsoft heeft er goed aan gedaan om een applicatie voor Android uit te brengen. De uitvoering laat nog wel wat te wensen over, er is op geen enkele wijze de nieuwe richtlijnen van Google gebruikt en daardoor is deze app totaal niet van deze tijd. Afgezien van dat doet de app wat hij moet doen: mail ontvangen, maar ook niet meer dan dat. Elke Androidgebruiker met versie 2.1 of hoger kan gebruik maken van deze applicatie. Maar als het enigzins kan adviseren wij om je Hotmail/Outlook-mail te synchroniseren met Gmail. Wanneer je de applicatie wil proberen klik of scan dan de onderstaat de QRcode.

 

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Lry08

  Oh dit is gewoon de oude Hotmail app, maar dan nu met de iconen van Outlook. Beetje jammer van MS

  • Twan

   Zonde dit, had graag outlook app gezien met design van de website maar deze app lijkt gewoon als 2 druppels water op de hotmail app maar dan met outlook logo der in.

   • Jelmer

    Outlook.com is sexy, Microsoft.com is sexy. Maar hun Android app kan echt niet meer.

   • Quint

    Hotmail/Outlook kan wat mij betreft het dak op. Ik zat onlangs op Outlook.com met de browser, gewoon op een PC/Laptop overigens, en kon weliswaar inloggen, maar met geen mogelijkheid mijn emails lezen. Niet met Firefox en niet met Chromium. Nu kan het zo zijn dat het aan mij lag, maar met Gmail (of eigenlijk welke site dan ook) heb ik normaliter nooit problemen.
    Bij Microsoft heb je nog altijd het idee dat ze je linksom of rechtsom trachten te dwingen je over te laten stappen naar hun producten, zoals in dit geval Internet Explorer. Het heeft echter wel tot gevolg dat ik steeds meer geneigd ben ze links te laten liggen. En met de toegenomen invloed van Google/Android en Mac OS/iOS wordt dat gelukkig steeds makkelijker. Tegenwoordig worden sites gelukkig meer en meer gemaakt volgens de officiële standaarden, i.p.v. 'geoptimaliseerd' voor Internet Explorer.
    Dat ze nu een Android app uitbrengen, en nog halfslachtig ook, maakt me geen bal uit. Zo lang je niet op algemene normale manieren (andere browsers, andere platformen) bij Hotmail/Outlook kan komen, zoeken ze het maar lekker zelf uit.

   • Maarten

    Wat is het probleem met de Exchange-functionaliteit..?

    • bertis501

     Ik heb Hotmail en die app staat ook op mijn telefoon. Inloggen bij Outlook ging gewoon niet dus voorlopig blijft de Hotmailapp er maar op. Overigens is dat ook gen plaatje maar het werkt prima!

     • Ro

      Sinds het vernieuwd is, is het ook erg traag.
      Ik ben langzamerhand alles over aan het zetten naar mijn gmail account. Het is leuk geprobeerd van Microsoft, maar mij zijn ze als klant kwijt. Ook wil ik niet mijn account aan Windows 8 koppelen.

     • Marvin

      Wat een geneuzel weer over het uiterlijk van een app. Die richtlijnen van google zijn een verstikking voor iedere ontwikkelaar, weg ermee!

      • Sander Tuit

       "Geneuzel": heerlijk.

       Die richtlijnen zijn er voor bedoeld om gebruikers een betere ervaring te kunnen bieden. Gebruikers weten dat wat ze van een applicatie en de navigatie binnen een applicatie kunnen verwachten. De richtlijnen van Google zijn overigens helemaal niet verstikkend en bieden veel ruimte voor eigen invulling van ontwikkelaars, zeker wanneer je deze vergelijkt met de eisen (in plaats van richtlijnen) die gesteld worden door Apple en Microsoft.

      • Ton

       Geneuzel omdat devs lui zijn en eigenlijk het liefst een port van hun iPhone app willen maken met alle beperkingen van dien?

      • Marvin

       De richtlijnen van google dwingen een zekere stijl op die voor veel apps nodeloos saai, ouderwets en achterhaald is. De holo-styles vind ik vreselijk slecht - alsof een kleuter een liniaal heeft gekregen voor sinterklaas.

       Een "betere ervaring"? Dat hangt af van de app, niet van wat google allemaal verzint om een herkenbaar geheel te maken.

       Maar goed, ieder z'n meug. Mijn apps volgen de richtlijnen van google niet en zullen dat niet doen zolang ze deze designtaal blijven volgen.

      • ficino

       Nu ben ik wel heel benieuwd hoe jouw apps er uit zien. Link?

     • Randall

      Heb de app geinstalleerd en lijkt inderdaad een "update" van de oude Homail-app. Dit hoeft geen probleem te zijn, want die werkte prima. Het enige wat ik doe is mail lezen en antwoorden en dat gaat prima met de app. Over design maak ik mij niet zo druk.

      • Dennis

       Ik heb de screenshots bekeken ziet er best goed uit, Ik gebruik hotmail al lang meer sinds ik gmail heb gewoon hotmail laten door sturen maar ziet er best goed uit.

       • Frank

        je kon toch gewoon je nieuwe Outlook-account gebruiken in de hotmail-app. Dat heb ik tenminste gedaan, niet meer dan logisch dat dit dat een kleine verandering in uiterlijk betreft. App heeft altijd prima gewerkt behalve dat verzonden items niet wordt gesynchroniseerd.

        • Troy

         "hotmail gebruikers hebben nu een adres dat eindigt op @outlook.com"
         Je kunt gewoon je oude hotmail adres gebruiken op de outlook website hoor.

         • Marcel

          ik heb mijn Outlook account alleen geactiveerd in de app, verder lees ik mijn mail (van al mijn adressen) lekker uit de HTC mail widget.

          • Henk

           Waarom zou je niet gewoon het account toevoegen binnen android en de standaard mail app gebruiken? Heb het nut van die app nooit gezien, gewoon alle mail bij elkaar, veel makkelijker.

           • Spot-the-dog eat apple

            Maar ik heb @hotmail.com, ze zeggen dan dat ik dalijk mijn mail moet checken via skype, klopt dat?

           • htc One x

            ja ja ik gebruik alleen mijn email van microsift aleeen voor Xbox en Microsoft dingen niet als email love gmail aol and yahoo email

            • Gerd

             Microsoft is weer lekker bezig. Sinds afgelopen zondag doet de email-widget op mijn Asus Transformer het niet meer (kan geen contact krijgen met de hotmail server). Nu maar de outlook app geïnstalleerd. Bij het ophalen van emailberichten geeft deze app echter de foutmelding: "connection failed".

             Als Microsoft niet gauw met een werkbare oplossing komt, kunnen ze wat mij betreft wel helemaal ophouden met een mailservice. Dan stap ik wel over op gmail.

             • Abdülkadir

              Als je je hotmail account gebruikt in outlook.com op de site kan je weer van de metro design terug naar de hotmail style ik dacht ook dat het niet kon ik drukte op terug naar hotmail om te kijken wat er dan gebeurt opeens ging die naar die oude style en die vond ik lelijk dus ben ik weer naar die metro style gegaan. En je bent niet verplicht om je hotmail account om te zetten naar outlook als je via outlook inlogt je kan dat gewoon negeren ik gebruik nog steeds @live.nl

              • satno

               Hbabskbhloonvsynngsbvghjsklovvgjsks

               • satno

                Unatvspdnhhmnnhxhbvgkkvvdndnd