Androidworld
Androidworld
Enige tijd geleden schreven we over het merk OPPO, een producent van mobiele telefoons uit Thailand. Niet snel nadat Huawei met zijn Ascend P1 S de dunste smartphone van 2012 had uitgebracht ging OPPO daar overheen met zijn OPPO Finder. De Finder was maar liefst 6.65 mm dik of beter gezegt dun. Naast erg dun is de Finder ook erg sterk, getuige dit filmpje waarin de OPPO Finder gebruikt wordt als hamer. Maar er is een opvolger voor de Finder.

OPPO Find5 X990

En het bedrijf uit Thailand presteert het weer om een toestel uit te brengen wat gelijk opvalt wanneer je naar de specificaties kijkt. De OPPO Find5 heeft een quad-core processor en je voelt hem al aankomen, de Find5 is momenteel de dunste quad-core op de markt. Hoe dun vertelt het verhaal trouwens nog niet. Het cijfer 5 in de naam staat voor het 5 inch beeldscherm, waarmee dit toestel zich in dezelfde productcategorie als de Samsung Galaxy Note mag plaatsen. En dat beeldscherm is gelijk ook het meest sterke punt van deze 'Phablet', want alleen dun was niet genoeg voor de Find5. Dit Androidtoestel zal een 1080p beeldscherm hebben met 441 PPI (Pixels Per Inch), en dat is meer pixels dan welke andere smartphone op de markt op dit moment.

Ter vergelijking, het Retinascherm van de iPhone 4S heeft een pixel dichtheid van 326 PPI, de Finder 5 gaat daar dus met gemak overheen. Bij een pixeldichtheid van 500-600 zal een scherm zo scherp worden dat het op papier gaat lijken, maar zover zijn we nog niet. De overige specificaties (zover bekend) mogen er ook zijn. De Oppo Find5 zal zijn rekenkracht halen uit een Snapdragon S4 Pro APQ8064 processor en draaien op Android 4.1.

Beschikbaarheid

Helaas is de Oppo Finder5 alleen nog maar beschikbaar als prototype, hetgeen betekent dat wij hem als publiek nog niet zullen zien. Het bedrijf heeft ook nog niet laten weten wanneer ze denken dit toestel op de markt te kunnen brengen, en dat kan ons niet snel genoeg zijn. Bron:The Droid Guy
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties