Androidworld
Androidworld
Nadat er eerder al drie zogenaamde release candidates verschenen waren, is het dan nu echt zover: CyanogenMod 7.2 is uit. Deze niet-officiële versie van Android is gebaseerd op Android 2.3 (Gingerbread) en wordt ontwikkeld door het team van CyanogenMod. Voor veel van de nieuwere smartphones en tablets waar CyanogenMod 7.2 voor beschikbaar is, zal dit de laatste Gingerbread-update zijn. De volgende versie zal CyanogenMod 9 zijn, die gebaseerd is op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Voor oudere toestellen zal CyanogenMod 7 nog wel doorontwikkeld worden, maar in een lager tempo.

CyanogenMod 7.2

Wanneer fabrikanten besluiten een toestel niet meer te updaten naar een nieuwe versie van Android, springen ontwikkelaars vaak in het gat. De systeemsoftware van CyanogenMod heeft al menig 'oud' toestel een tweede leven gegeven door toch te laten zien dat het toestel een update naar de nieuwste versie heus wel aan kan. Ten opzichte van CyanogenMod 7.1 worden er twintig nieuwe apparaten ondersteund en zijn er nieuwe functies toegevoegd. Eén daarvan is de voorspellende contactzoeker bij de telefoonapplicatie. Daarnaast zijn er een heleboel problemen verholpen, waarvan één schijnbaar een heleboel Androidapparaten betrof: verdwijnende ringtones die op de SD-kaart stonden.

Beschikbaarheid

Alle apparaten die CyanogenMod ondersteunen, kunnen hier worden gevonden. Aangezien door het installeren van niet-officiële systeemsoftware in bijna alle gevallen de garantie van je toestel vervalt, is dit alleen aan te raden als je heel erg zeker weet dat je dit wilt. Heb je een nieuwer toestel en wil je ook CyanogenMod proberen, dan kun je misschien het beste kijken of er een testversie van CyanogenMod 9 beschikbaar is voor jouw toestel. Deze zijn namelijk over het algemeen behoorlijk stabiel en bieden meer functies, vooral omdat deze gebaseerd is op Android 4.0. De stabiele versie van CyanogenMod 9 zal op redelijk korte termijn uitgebracht worden voor nieuwere toestellen. Momenteel worden er geen nieuwe functies meer toegevoegd aan CyanogenMod 9 en zal alle aandacht nu gaan naar het oplossen van eventuele problemen.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties