Androidworld
Androidworld
De console voor ontwikkelaars is de plek waar ontwikkelaars nieuwe applicaties kunnen uploaden en statistieken en foutmeldingen voor hun bestaande applicaties in kunnen zien. Deze was altijd gelinkt aan een enkele account, wat inhield dat ontwikkelaarsteams (en ondersteunend personeel) één account moesten delen. Vanaf gisteravond is het mogelijk om verschillende ontwikkelaars toegang te geven tot één ontwikkelaarsconsole.

Meerdere ontwikkelaars

Het toevoegen van andere ontwikkelaars gaat via de account die je nu ook gebruikt voor toegang tot de console voor ontwikkelaars. Je stuurt ontwikkelaars of anderen in het ontwikkelaarsteam een uitnodiging. De beheerder kan per gebruiker instellen welke rechten deze heeft. De mogelijkheden hiervoor zijn op dit moment nog (erg) beperkt, aangezien er alleen kan worden gekozen om financiële gegevens te verbergen voor bepaalde gebruikers. In de toekomst zal Google nieuwe mogelijkheden op dit gebied toevoegen. Uitgenodigde personen hoeven niet geregistreerd te zijn als ontwikkelaar om toegevoegd te worden aan de account. Dit scheelt alweer 25 dollar per registratie en is handig voor wanneer bijvoorbeeld ondersteunend personeel beschrijvingen in de Google Play Store aan willen passen.

Beschikbaarheid

Het is nu dus al mogelijk om gebruikers toe te voegen aan een ontwikkelaarsconsole. Wanneer er uitgebreidere opties verwacht worden, is nog niet duidelijk, maar voor nu kunnen gebruikers onder andere nieuwe apps uploaden, apps updaten of bewerken. Deze gebruikers kunnen, in tegenstelling tot de beheerder, geen andere gebruikers uitnodigen of de rechten van andere gebruikers aanpassen. De Google Play Store is voor ontwikkelaars vaak nog geen ideale verkoopplaats. Ondanks dat de mogelijkheden steeds beter worden, ontbreken er nog steeds erg belangrijke mogelijkheden. Toegang voor meerdere ontwikkelaars is een belangrijke stap, maar het is bijvoorbeeld nog steeds niet mogelijk om een applicatie naar een andere account te verhuizen. Ook ontbreekt de mogelijkheid om een gratis applicatie betaald te maken en is het voor ontwikkelaars niet mogelijk om kortingscodes of apps als actie weg te geven. Meer informatie over het toevoegen van gebruikers aan de ontwikkelaarsconsole kun je vinden op de officiële hulppagina van Google. Bron: Android Developers Blog
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties