Androidworld
Androidworld
18 juli 2012 07:11 uur
Nadat we een aantal jaren heel erg ons best hebben gedaan om zoveel mogelijk online vrienden te krijgen, is het nu veel belangrijker geworden om deze mensen ook eens te ontmoeten. Hoe vaak krijg je niet te horen "Ik zie dat je in de buurt was, als ik dat geweten had". Met de applicatie Circle kun je altijd checken of er vrienden in de buurt zijn.

Circle

De applicatie is heel mooi ontworpen, erg simpel van opzet en erg duidelijk. Je bent verplicht om te connecten via Facebook, Circle gebruikt dit om je vrienden op te zoeken. De applicatie neemt de gegevens die je ingevuld hebt in je Facebook profiel over voor je Circle-account. Deze kun je overigens nog wel aanpassen net als diverse privacy-opties.

In de buurt

Op de startpagina van de app kun je instellen binnen welke afstand je vrienden wilt vinden. Ben je aan het stappen in het centrum van de stad dan zet je hem op "within a block" of binnen "een mile", zo kun je steeds verder gaan qua afstand. Wanneer je de afstand ingesteld hebt laat Circle zien wie van je Facebook vrienden er in de buurt is maar ook welke mensen binnen een bepaald netwerk in je buurt zijn. Deze netwerken worden samengesteld uit de informatie die Circle uit Facebook haalt, bij mij is dat onder andere Havo en Androidworld.nl en dat levert heel weinig contacten op. Ook Netherlands is een netwerk, maar daar zie je dus alle Facebookgebruikers en daar heb je niks aan. Jammer dat je binnen de app die netwerken niet kunt aanpassen of aanvullen. Wanneer je vrienden of personen binnen een netwerk gevonden hebt dan kun je het Circle-account bekijken en een bericht sturen. In de privacysettings kun je wel wat zaken veranderen qua zichtbaarheid maar je kunt de berichten niet uizetten.

Screenshots

Beschikbaarheid

Deze alpha-versie van Circle is te downloaden uit Google Play, en in principe te gebruiken met Android 2.2 en hoger. Zoals gezegd is de applicatie schitterend ontworpen en werkt hij naar behoren. Jammer dat deze applicatie ook weer heel erg op Facebook leunt, ik heb op Twitter veel meer vrienden en die mis ik nu allemaal.

 
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Simon

  Als je iemand nodig hebt kun je de gene toch ook gewoon SMSen of what's appen?

  • Metin Fotografie [DHD]

   Dat is niet het uitgangspunt van dit app. Stel, je zit op Utrecht centraal station en er is weer eens een dikke vertraging, dan kun je via de app zien wie allemaal in de buurt zien om te kijken of er toevallig iemand in de buurt is die je kent. Je zou kunnen zeggen, dan plaats je toch een bericht op Facebook en ziet wel wie reageert, maar dan moet iemand wel toevallig jouw berichtje zien om te reageren. Dan is dit app wel handiger - vanuit gaande dat iedereen dit heeft-.

  • sherlock

   dat is niet de essentie van deze app Simon.

  • sherlock

   wilde niet de hele uitleg plaatsen Metin, hahaha maar dus dat.

  • Metin Fotografie [DHD]

   Wat was ik warrig met mijn reactie. Veel fouten qua zinsbouw e.d. Was blijkbaar nog niet helemaal wakker. Jammer. Maar hopelijk is het nu wel duidelijk wat de essentie van dit app is. :)

 • jdb

  'Jammer dat deze applicatie ook weer heel erg op Facebook leunt, ik heb op Twitter veel meer vrienden en die mis ik nu allemaal.'
  Jammer (maar misschien juist niet) dat Circle niemand van mijn échte vrienden ziet. Die 500 Facebook- en Twittervrienden zijn slechts kwantitatieve contacten. Benieuwd wanneer de inflatie voor dit soort apps gaat intreden.

  • Berend

   Ik heb zelf en app gemaakt die er op lijkt. Hij heet Codi Contact Distance en staat in de marktet!

   • M. Possamai

    Leuke app, maar de groeten met je privacy. Dat ding heeft echt overal toegang toe nodig.
    Ik heb het geprobeerd en kreeg niet veel later een mailtje van de CEO (geautomatiseerd ding) of ik wilde helpen met de verspreiding.
    Sorry hoor maar mail mij niet. Dat vroeg ik niet, ik heb me niet ingeschreven en blijf met je poten uit mijn contact-info.

    Dus, leuke app. enorme privacy impact. Wat het overigens niet uit je telefoon kan trekken dat zuigt ie wel uit je facebook-profiel.. Daar heeft hij ook behoorlijk wat toegang nodig.

    Ik heb het in ieder geval verwijderd

    • Steven

     Hoi Dim, heb gisteren de Circle app gedownload uit de de google play store, ziet er idd erg mooi uit. ook meteen even gezocht naar extra info en kwam toen dus uit op het vertrouwde androidworld. In je artikel zeg je, en laat je ook met screenshots zien, dat je de zoekafstand kan instellen, zodat je alleen die vrienden ziet die ook echt in de buurt zijn en niet in een andere stad, zoals ik dat nu zie. Mijn vraag is, waar kan ik dat instellen, want bij de instellingen die ik wel kan vinden gaat het alleen om je privacy. Hopelijk kan je me ermee helpen. In ieder geval, bedankt voor de tijd en moeite. Fijne dag.

     Groet Steven