Androidworld
Androidworld
04 juli 2012 13:35 uur
In Nederland gebruiken we de Google Play Store vooral om applicaties en games te downloaden, maar in andere delen van de wereld zijn hier bijvoorbeeld ook boeken en films aan toegevoegd. Dit is helaas nog niet mogelijk in Nederland, maar er is wel een manier om hier, op een niet-officiële manier, toegang tot te krijgen. Hieronder lees je hoe dit in zijn werk gaat.

Uitleg

Om toegang te krijgen tot alle functies van de Google Play Store en onder andere boeken en films aan te schaffen heb je allereerst roottoegang nodig op je Android-toestel. Met roottoegang heb je meer rechten op je smartphone of tablet. Roottoegang brengt wel risico's met zich mee, het kan ervoor zorgen dat je toestel onherstelbaar beschadigd raakt of de garantie volledig vervalt. Mocht je het toch willen proberen, kijk dan eens op ons forum bij jouw toestel, hier staat vaak een uitgebreide uitleg hoe dit in zijn werk gaat. Voorwaarden:
 • Geroote telefoon/tablet
 • Google Play Store versie 3.7.11 (te controleren in Google Play Store via instellingen, 'Buildversie' onderaan). Mocht je deze niet over deze versie beschikken, kun je de .apk-file hier downloaden.
Stappen
 1. Download Market Enabler hier
 2. Download DROIDvpn uit de Google Play Store en maak hier een account aan.
 3. Ga naar instellingen>applicaties en verwijder de data en cache van de Play Store.
 4. Open Market enabler en kies een Amerikaanse provider, bijvoorbeeld T-Mobile en tik op 'fake provider now'
 5. Open DROIDvpn en druk op 'start'
 6. Open de Google Play Store en je zult Google books, Google music enz.. zien staan

Gebruik

Het is lastig te zeggen of dit invloed heeft op de toekomst voor het gebruik van deze diensten in Nederland zodra deze beschikbaar zijn. Ook is het mogelijk dat deze methode binnenkort niet meer werkt, waardoor je eventueel aangeschafte content kwijt zou kunnen zijn. We willen wel met klem mededelen dat, mocht dit als illegaal bevonden worden, je dit zeker niet moet doen. Mocht je wel besluiten dit te doen, dan is dat natuurlijk volledig op eigen risico en is Androidworld op geen enkele wijze aansprakelijk. Bron + downloads: XDA
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Sander

  Lachen, werkt perfekt!!

  • Django

   Zal wel werken. Maar ik downloads liever gratis

   • Tom Hermans

    Ik heb ook graag iemand die gratis mijn huis verft en m'n gras afrijdt, kom je morgen even langs ?
    Ik ben blij dat ik daar eindelijk muziek kan kopen op deze manier, ik geef nl. geen cent uit aan itunes

   • Atheistus

    Nou nou Tom, dat is wel even iets anders dan het gras laten maaien.
    Als uitgevers hun content willen blokkeren voor het buitenland (want daar hebben we het over), dan moeten ze dat zelf weten. Maar wees dan niet verrast als mensen er omheen gaan. Ik ga niet zoveel moeite doen om de content te krijgen die ze niet legaal willen verkopen, dus rest alleen de makkelijke weg nog.
    Als je zelf zoveel moeite wil doen om ergens te "mogen" kopen, moet je dat natuurlijk vooral doen, maar ik vind het getuigen van irrationele klantenbinding.

   • Tom Hermans

    Atheistus, het was een reactie op de vorige comment..
    En idd, ze moeten het zo moeilijk niet maken, maar nu het wel mogelijk is, heb je geen excuus meer natuurlijk.. ;)

   • Atheistus

    Nee, je leest niet goed.
    Dit is ook niet legaal, het is alleen betaald illegaal. En als ik moet kiezen tussen betaald of gratis illegaal (overigens is downloaden niet illegaal, maar dat terzijde), dan mag jij raden wat ik zou kiezen.
    Nog helemaal los van het feit dat ik geen film door een sleutelgat ga kijken, maar het gaat hier om het principe.

  • Kevin

   Als je dit dus doet, kun je dan wel gewoon apps downloaden die alleen in de nederlandse store te vinden zijn?

  • Robert

   Dat is dus bijna een kopie van de truc die voor iTunes nodig was. Daarvoor heb ik de overstap niet gemaakt... Jammer dat deze verschillen (in stores) er zijn: als het met dit soort niet officiële en quasi illegale methodes toch kan, hef de beperkingen dan gewoon op.

   • Marvin

    Die beperkingen (als het om media gaat) zijn niet het idee van google maar worden afgedwongen door de media-eigenaars (platen-bonzen, film-makersm boekverkopers etc). Marktverdeling is blijkbaar nog steeds interessant voor die figuren.

  • Bram

   Volgens mij heb je voor het aanschaffen van boeken en muziek een Amerikaanse Creditcard nodig, dus dan gaat dit nog niet werken...

   • Barremans

    Lol , waarom niet inetersant om te weten.
    zoals Mr Robert zei "hef gewoon de beperkingen op".
    @Bram : Mastercard , Visa is internationaal , waarom zou deze niet lukken?

    thx for the intel
    grtz Barre

    • Franklin

     Ik heb een Mastercard maar het is een Nederlandse Mastercard, omdat ik een Nederlands adres heb. Die kun je dus niet zomaar overal gebruiken. Soms is een Amerikaanse creditcard vereist, zoals bijvoorbeeld in de Amerikaanse Google Play Store of in de Amerikaanse iTunes Store.

   • Marvin

    Op het moment dat het niet meer werkt blijft je paid contents gewoon beschikbaar. Zo heb ik ooit ook een app die alleen in de USA verkrijgbaar was gekocht en daar krijg ik keurig updates op. Je ziet hem alleen niet meer terug in de market als je hem niet geïnstalleerd hebt (dus trek een backup zodra je de app of media binnen hebt zodat je die terug kunt zetten zonder "modified market").

    • Dennis

     Ik zie dat ik al weer achter liep met google play store 3.5.19 normaal word hier wel een nieuwe versie gemeld :P

    • TR

     Zorgt dit er dan ook voor dat we vanuit Europa de Nexus 7 reeds zouden kunnen bestellen half juli?

    • Geert

     De muziek moet je kopen als ik het goed zie? (zoniet, corrigeer me dan).

    • Kas

     Is het raar als ik (op de en of andere manier) 3.7.13 draai als Play Store? Zal proberen of het met deze (nieuwere?) versie ook lukt...

    • Bart

     Werkt perfect met Google Play Store versie 3.7.13.

     • Sandesh

      Dit is toch genital om te hebben op een tablet. Zone dat we dat hier niet hebben en ik dur gewoon lekker complete legal aan mijn films kom.

      • Las5muertas

       Werkt goed maar als ik wil kopen krijg ik niet beschikbaar voor u land.

       • Tom Hermans

        Yep, hier ook.. DroidVPN durft ook nog al es disconnecten enz..

        • spaanse_broekzak

         Meh, ik heb een nexus 7 in spanje gekocht (ik ben spaans) en ik probeerde een eerder gekochte film hier in nederland te kijken, zegt ie dat ie niet bechikbaar is voor me land. Ik ga deze truc proberen. Dit zou voor mij legaal moeten zijn, want met spaanse afkomst... (BTW ik woon in nederland)

         • olaola

          ik kocht ook nexus-7 en nexus-4 in spanje omdat ik hier ook een huis heb, en ook een in nederland, zucht, ik kan na in nederland te zijn geweest hier in spanje niks meer kopen uit de spaanse play-store. Wat waardeloos zeg, moet ik mijn garantie op beide google-apparaten gaan verspelen om in Spanje muziek en films te mogen kopen?
          En wat nu als ik twee dagen in nederland ben en wat nieuwe content wil kopen in de play-store? Moet ik dan ook weer ingewikkeld gaan doen met het verwijderen van de vpn-hack?

          Het zijn de bonzen van de media-industrie zelf die debet zijn aan het illegaal gratis downloaden . Ik baal hier ontzettend van , noem mij een zeurpiet, maar het is toch om gek van te worden, je wordt weer gedwongen om alles gratis van internet te plukken..... Ik doe in een maand tijd soms meer dan 8 europeesche landen aan. Europa een eenheid? hahahahaa