Androidworld
Androidworld
De bekende en vaak geroemde VLC Media Player van VideoLAN krijgt binnenkort zijn eigen officiële Android-applicatie. Er zijn al tijden 'remote control'-applicaties en streamingapplicaties beschikbaar in de Google Play Store, maar VideoLAN heeft via Twitter laten weten dat de officiële versie van VLC voor Android snel zal uitkomen. Eind 2010 waren er al berichten dat de applicatie begin 2011 zou verschijnen, maar dat bleek wat te voorbarig.

VLC Media Player

VLC Media Player is een programma dat door velen als dé favoriete speler wordt gezien op de PC, om het simpele feit dat deze ondersteuning biedt voor vele formaten en beschikt over erg uitgebreide mogelijkheden. Dat VLC Media Player naar Android komt is geen grote verrassing: er zijn inmiddels ook al een aantal niet-officiële testversies vrijgegeven van deze applicatie. VideoLAN, het bedrijf achter VLC heeft op Twitter aangegeven dat deze populaire speler officieel naar Android komt: https://twitter.com/videolan/status/214658479531634690

Beschikbaarheid

Er is nog niets bekend over een releasedatum van VLC Media Player voor Android, maar dat hij er op korte termijn gaat komen is inmiddels zeker. Mocht je echt niet meer kunnen wachten, dan kun je alvast naar deze XDA-thread om daar de niet-officiële versie van VLC Media Player te proberen. Natuurlijk is het een goede zaak dat ook VLC naar Android komt, echter is het natuurlijk wel rijkelijk laat. Waarschijnlijk zal VLC door haar populariteit en naamsbekendheid hier geen last van hebben.

Screenshots (niet-officiële bèta)

[galleryold id="120897" exclude='120903' link="file" columns="4"] Via: Androidcommunity
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties