Androidworld
Androidworld
Zojuist heeft de NOS haar officiële Androidapplicatie beschikbaar gemaakt. Met de applicatie blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en kun je onder meer journaals terugzien en ook livestreams van de Olympische Spelen bekijken. De applicatie is vanaf nu gratis te downloaden vanuit de Google Play Store op toestellen met Android 2.1 of hoger.

NOS voor Android

De Androidapplicatie van de NOS werd reeds enige tijd verwacht: na de aankondiging van de applicaties voor iPhone en Windows Phone werd al snel duidelijk dat de NOS ook aan een Androidapplicatie werkte. In de applicatie kun je niet alleen het laatste nieuws lezen, maar ook (sport)journaals terugkijken. Daarnaast zijn er ook speciale pagina's voor evenementen, zoals op dit moment de Olympische Spelen. Je kunt onder meer video's terugkijken, maar ook livestreams van de evenementen op de Spelen bekijken. Momenteel werken de livestreams alleen in de applicatie op Android 4.0 en hoger, bij oudere Androidversies wordt de stream in de webbrowser geopend. Wij hebben deze week een preview gehad van de applicatie en waren erg tevreden over de inhoud. Aan de uitvoering schort wel het één en ander. Er zijn bij de versie die nu in de Play Store staat wel wat kleine dingetjes veranderd, zo hoef je niet meer in te loggen om via Twitter en Facebook te delen. Hier lees je het verslag van onze ervaringen met de applicatie.

Beschikbaarheid

De applicatie is beschikbaar voor Androidtoestellen met Android 2.1 of hoger. De applicatie is niet beschikbaar voor tablets. Ondanks dat de applicatie last heeft van iPhone-nijd en de navigatie niet erg overzichtelijk is, bevat de app de uitstekende content van de NOS. Daarnaast zit de app technisch goed in elkaar en werkt deze stabiel. Er is dus zeker nog een heleboel ruimte voor verbetering, maar vooral door de content zal ook de Androidgebruiker enthousiast worden van de NOS-applicatie. Om de app te installeren, klik je op de onderstaande QRCode, of scan je deze met de barcodescanner.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties