Androidworld
Androidworld
03 augustus 2012 14:58 uur
Meestal melden wij de bugs en andere problemen bij de ontwikkelaars of de eigenaar van een applicatie, maar deze keer was NU ons voor. Zij meldden ons een probleem met de NU.nl-applicatie op de Samsung Galaxy S II waar gebruikers momenteel last van hebben. De applicatie zou er voor zorgen dat de accu erg snel leeggetrokken wordt. Er wordt aan een oplossing voor dit probleem gewerkt.

NU.nl voor Android

De problemen doen zich voor op toestellen met Android 4.0.3. Een upgrade naar Android 4.0.4 helpt je direct van alle problemen af. Volgens Brechtje de Leij van NU komen de problemen door een combinatie van hardware, software en de applicatie zelf. De problemen zitten niet in de applicatie zelf, maar in een gedeelte dat verzorgd wordt door een derde partij. Er zijn overigens toch al vrij veel klachten dat de accuduur van de Galaxy S II ernstig verkort is na de update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Om de Androidversie te controleren op je Galaxy S II ga je naar instellingen> over de telefoon, daar kun je het versienummer vinden. Om te controleren of er een update is, druk je in hetzelfde menu op 'Systeemupdates', de telefoon zal dan kijken of er een update voor je klaar staat. Een tweede manier is om je toestel aan te sluiten op je computer en via het programma Kies te controleren of er een update is. Bron: NU.nl
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Jeroen

  Wel goed van NU.nl dat ze dit melden.
  Toch vervelend voor de SII gebruikers met ICS erop..

  • django

   Ik heb op mijn s2 Android 4.0.3 staan.
   Geen last van.

   • Kevin

    Ik heb inderdaad last van. Telefoon wordt ook erg warm. Bij het batterij verbruik staat dan ook de NU applicatie boven aan.

    • Marc

     Ik draai met mijn Note op 4.0.3
     De update is nog niet beschikbaar voor mijn telefoon.
     Gelukkig heb ik het gemelde probleem niet op mijn telefoon en slurpt mijn batterij niet leeg. Dank voor de heads-UP!
     Nu.nl Applicatie-Team

    • Rednas

     En nu een keer de interface vernieuwen

     • Twan

      Ook een SII met 4.0.3, geen last van. Wel dank voor de tip, ga nu.nl nu niet opstarten. Gebruik nu de app van nos.nl voor de zekerheid.

      • Androiddevil

       Dat is niet alleen op De Samsung Galaxy S2 met Android ICS. ik heb er ook last van met m'n Galaxy S Advance met Android 2.3.6

       • Tucker

        Ik had er last van, maar heb sinds een paar weken een oudere versie van de app erop gezet en sindsdien geen probleem meer. De betreffende apk heeft een aardige medeforummer toen op het forum gezet, wie hem ook wil moet de zoekfunctie maar even gebruiken want ik weet zo even niet meer in welk topic het was...

        • Roy

         Heel herkenbaar. Sinds de update zo'n accuverbruik dat ik al een grotere accu heb aangeschaft (2200).. Merk indd de laatste dagen ook een snellere leegloop.. Komt er dan een update van Samsung of van nu.nl? Haal de oplossing er nog niet helemaal uit. Hoop dat snel wordt opgepakt!

         • Marcus

          Wat ik nou niet snap is dat 4.0.4 alleen wat bugfixes voor de Galaxy Nexus/Nexus s meebracht en niets veder voor andere android toestellen..

          • Theo Onclin

           Ik heb op mijn galaxy S2 ook de nieuwste versie van ice cream, accu geen probleem, maar camera werkt niet meer en diverse snelkoppelingen ook niet, kan het dan nooit in 1 keer goed gaan???

           • Jenz

            Heb hier ook al eenige tijd last van. Als de NU app op de achtergrond draait gebruikt hij 35% van mijn op 1.6 geklockte cpu. Laat ik daarbij ook nog is facebook aan staan, word m'n cpu voor 80% belast. En ja dan zie ik de accu met de minuut minder worden. Blij dat NU er eindelijk wat aan gaat doen. Nu facebook nog!

            • Cadatel

             beetje vreemd als nu.nl zelf gaat melden waar het wel en niet aan ligt. krijg hier een wc-eend gevoel bij. de app heeft talloze problemen waaronder de accu, maar ook met tel-id.

             • Klwinkel

              heb er geen last van met me Nexus met 4.1.1

              • Ryoma

               nee dat is ook logisch.. Er staat "problemen voor de GS2". Zogenaamd stoer willen overkomen dat je 4.1.1 hebt.

               ontopic: Irritant dat je batterij dan sneller leeg moet lopen.. Hopelijk vinden ze er snel een oplossing op!

              • vaatwastabletje

               Mijn commodore 64 heeft hier inderdaad ook geen last van! :ontopic: goed dat nu.nl het aan geeft en ook op deze site vermeld, zo voorkom je voor sommige mensen n hoop uitzoek werk, dus.. Updaten!

              • klwinkel

               Nee Ryome, 4.1.1 ga jij nooit krijgen op je SII. Lol
               of je moet gaan klooien met Odin en de regelmatige herstarts en een niet werkende camera enzo op de kop toe nemen.
               Mijn info was informatief bedoelt, zodat Nexus gebruikers zich geen zorgen hoeven maken.
               update 4.1.2 komt er zo al weer aan...

              • vis1963

               Ben in het bezit van Nexus S met JB 4.1.1. Ook geen probleem.

             • Aline

              Heb er ook last van. En inderdaad pas na de update naar ICS. Hoop dat het wordt opgelost

              • Gert

               Sinds wanneer is de 4.0.4 versie dan beschikbaar voor de Galaxy SII? Ik heb het geprobeerd maar mijn telefoon geeft aan dat er geen nieuwere versie is dan 4.0.3

               • robin

                nu.nl is een achterbakse rot app....
                vraagt erg veel van alles.
                telefoon id (zogenaamd voor de reclame)
                sms en mms (hebben ze nu toch wel verwijdert)
                accu duur...
                deze app is er bij mij af en de manier waarop nu.nl met alle kritiek omgaat zorgt er bij mij voor dat deze app er NOOIT meer op komt.

                • Paulo

                 Ik heb anderhalve maand geleden een topic hierover geopend: http://www.androidworld.nl/forum/samsung-galaxy-s2/35091-nu-nl-app-maakt-processor-warm-3.html

                 Beetje vreemde titel van het topic, geef ik toe, maar het probleem bestond dus al langer. Ik had ook een mail naar Sanoma gestuurd en kreeg toevallig twee dagen geleden antwoord, dus net vóór het officiële 'excuus' van Sanoma.

                 Mail antwoord:

                 Vervelend om te horen dat de NU.nl App zoveel stroom verbruikt. We hebben naar het probleem gekeken, en het blijkt dat specifiek met de SII met Android software versie 4.0.3 er een issue ontstaat met de batterijduur. We zijn op het moment met een update bezig om dit te verhelpen! Excuus voor het ongemak, ik hoop dat over een paar weken de update in de store staat.

                 Het duurt dus nog een paar weken. In het genoemde topic staat een link naar een apk die wel goed werkt. Bedankt edp_1.

                 • Nassi

                  +1. Brechtje de Leij kletst uit haar nek. Het is gewoon een app van niks. Ik zou zeggen haal hem dan maar uit Google Play tot Samsung 4.0.4 op de S2 heeft uitgerold...

                  • Rokit

                   Klopt ik had hem al van mijn S2 verwijderd...is wel jammer want vindt het een mooie App

                   • Bigup

                    Na de update naar 4.0.3 van Samsung was de batterijduur van mijn Galaxy Note ook flink verkort... daarbij raakte deze ook sterk oververhit na een korte tijd.

                    Gister lekker geroot en Cyanogenmod op gezet, werkt als een droom. Telefoon is letterlijk 3x beter geworden: oververhit niet, batterij gaat 3x zo lang mee, en een stuk sneller. Ik ga nooit meer terug naar official :)

                    • Robin

                     Ik heb de app vervangen door een snelkoppeling naar de website, werkt een stuk beter :-)

                     • Lordje

                      het probleem doet zich niet alleen voor op de galaxy maar ook op mijn Sony xperia s!

                      • Androidfan

                       Voor deze melding had ik deze app al verwijderd, mijn vermoedens zijn dus juist

                       • Gmoolenbroek

                        Laten we hopen dat door de concurrentie van de NOS app, die mijns inziens 100x beter is dan de NU app, er eindelijk eens den fatsoenlijke app komt voor nu.nl...