Androidworld
Androidworld
Haykuro, bekend van de firmware van de HTC Magic die beschikbaar was gemaakt voor de T-Mobile G1, heeft de firmware voor de (nog niet eens aangekondigde) HTC Hero in handen gekregen en op zijn G1 gezet. Voordat iedereen helemaal wild wordt: Haykuro zal deze versie niet vrijgeven zoals hij met de HTC Magic firmware gedaan heeft, omdat hij bang is voor een rechtzaak. Wel heeft hij een video en wat screenshots vrijgegeven waarop de firmware aan het werk te zien is. Ondanks dat het er allemaal heerlijk uit ziet, is er geen garantie dat deze firmwareversie ook (officiëel) zal worden vrijgegeven voor de G1. Het is echter mogelijk dat de vernieuwingen die te zien zijn ook in Android 2.0 (Donut) te vinden zullen zijn.
De nieuwe firmware laat een boel interessante dingen zien, waaronder:
  • Gepimpte user interface. Het oranje is voornamelijk vervangen door fel groen en de knoppen zijn glanzender en zien er strakker uit.
  • Mogelijkheden om het thema (in beperkte mate) te veranderen. Daarbij moet je vooral denken aan widget layouts en verschillende achtergronden bij het 'lock/unlock'-scherm.
  • Totaal vernieuwde ingebouwde applicaties. De kalenderapplicatie en de muziekapplicatie zijn vernieuwd en zien er een stuk moderner uit. Ook de browser heeft een update gehad waarbij het mogelijk is om tussen de openstaande schermen te bladeren zoals bekend is van Apples coverflow.
  • Nieuwe icoontjes, ook voor de menu's en statusbalk.
  • Ingebouwde ondersteuning voor Twitter en Facebook. Op de video is te zien dat er een 'social networking'-applicatie bij de instellingen te vinden is. De applicatie zelf is terug te vinden op het tweede screenshot hieronder.
htc-hero-calendarSocial networkingZelf vind ik het er allemaal bijzonder goed uit zien. Ik heb nooit de iPhone gebruikt, maar het lijkt wel dat de grafische vormgeving van de ingebouwde apps iets meer in de richting van het iPhone besturingssysteem gaat. Dat wil niet zeggen dat het verkeerd is natuurlijk. Ik ga er in ieder geval van uit dat zodra deze firmware echt uit komt voor de HTC Hero, deze geport zal worden op de T-Mobile G1. Wat vinden jullie er van? httpv://www.youtube.com/watch?v=6OMrSTEBeyI Via: Phandroid
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties