Androidworld
Androidworld
17 mei 2012 11:44 uur
Toen de langverwachte update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) voor Galaxy S II-gebruikers kwam, was het niet voor iedereen feest. Eigenaren van een toestel dat gekocht is via KPN, Hi of MTV Mobile bleken vrijwel direct problemen te hebben na de update. Het toestel zou spontaan uit gaan en de accu zou binnen de kortste keren leeg zijn. Vanaf vandaag is er een nieuwe update voor mensen met een KPN-toestel te installeren via Samsung Kies.

Problemen

De nieuwste Androidversie, Android 4.0, staat ook wel bekend onder de naam Ice Cream Sandwich. Deze versie verenigt de twee aparte Androidversies voor smartphones (Android 2.3) en voor tablets (Android 3.0-3.2). Ice Cream Sandwich brengt vooral veel ‘onzichtbare’ verbeteringen, maar ook grote snelheidsverbeteringen. Op het gebied van multi-tasking, dat wil zeggen het tegelijk open hebben van meerdere applicaties, zijn er ook verbeteringen doorgevoerd. Bij de Samsung Galaxy S II heeft de update echter niet alleen voor verbeteringen gezorgd. Samsung reageerde op de klachten van KPN-gebruikers:
Wij hebben vragen ontvangen van sommige gebruikers van de KPN-variant van de Samsung Galaxy S II, omdat hun update naar Android 4.0 niet goed was verlopen. Deze update hebben wij naar aanleiding daarvan direct offline gehaald. Wij werken op dit moment aan een aangepaste software-update.
Deze update is vanaf nu dus verkrijgbaar.

Andere providers

Ook eigenaren van toestellen die niet door KPN zijn aangepast (unbranded toestellen, of toestellen van een andere provider) melden dat de accu binnen de kortste keren leeg is, maar op die klachten heeft Samsung nog niet gereageerd. Deze nieuwe update lijkt dus vooral gericht op het uitschakelprobleem dat zich alleen voor zou doen bij KPN-toestellen. Ook via Twitter krijgen we regelmatig meldingen van mensen die problemen hebben met de accuduur van de Galaxy S II na de Android 4.0-update. Samsung gaf zojuist aan ons aan dat er wel wat klachten zijn binnengekomen, maar dat er geen specifieke problemen gevonden zijn bij updates voor andere providers.

Beschikbaarheid

De update naar Android 4.0 is te downloaden via Samsung Kies. Deze software voor de PC en Mac vind je hier. Of er ook een nieuwe update zal komen voor toestellen van andere providers om mogelijke problemen met de accuduur op te lossen, is nog niet bekend. Overigens zijn er al meldingen van KPN-gebruikers dat de update voor hen nog niet beschikbaar is. Mogelijk duurt het nog even voordat de update beschikbaar is voor alle toestellen. Bron: Samsung Mobile Nederland
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • willian40

  Ik hoop ook dat het verholpen word!

  • maurice1970

   hebben ze zeker een kopietje getrokken van XEN versie van 4.0.3...

   • niek

    Heb ik net gister xen geflasht op mijn kpn-branded s2.

   • Marii

    Ik hoop echt dat het verholpen word! ik heb meerdere problemen van het niet meer kunnen typen met mijn toetsenbord tot aan een accu die binnen 10 min leeg loopt.

   • mick

    ik word gek van die updates voor die telefoons , ik zit maar te wachten maar komt steeds niks...
    ik heb de galaxy s+

   • sjoerd

    ik vind dat mijn telefoon op dit moment perfect werkt. wat brengt ICEcream dan ? en is er een mogelijk om terug te gaan zonder te rooten?

    • Rd

     Naar een service centre en de versie terug laten zetten. Je verliest dan alleen alle apps en zo. Maar kan me niet voorstellen waarom iemand de versie wil laten downgraden

   • Roel

    Ik heb een factory reset uitgevoerd. Alle apps opnieuw geïnstalleerd.

    Accu gaat nu langer mee dan voor de ICS update.

    Toestel: T-Mobile branded

    • Spir

     Ik loop al 3 weken rond met een perfect werkende LP7 versie van ICS (XEN). Kan iemand me vertellen waarom ik die KPN versie er alsnog op zou moeten zetten?

    • Vincent

     Geen ota jammer

     • J

      Toestel dat spontaan uit gaat en enkel terug aan te krijgen is door de batterij er uit te halen heb ik zelfs nog met Lite'ning ROM. Heb eergisteren een vriendin afgeraden up te daten naar ICS op haar SGS2.

     • mainbrain

      Het uitvallen kan ook al worden voorkomen met de app WakeLock. Selecteer dan Partial_wake_lock. Dit zorgt er voor dat de processor niet gaat 'slapen'.

      • Pindasmeer

       Dit lijkt mij niet een blijvende (of geschikte) oplossing. Het is juist heel prettig (en de bedoeling) dat je processor af en toe slaapt. Het voorkomen van 'deep sleep' zal er alleen maar voor zorgen dat je batterij binnen no time leeg is.

       @J Had je dat probleem ook al met stock 2.3? In dat geval zou ik contact opnemen met Samsung. Probeer anders eens terug te gaan naar een stock ROM en kijk of het probleem nog steeds bestaat?

       Ik gebruik zelf CyanogenMod 9 en heb op dit moment geen problemen (over het algemeen zijn er op dit moment weinig bugs meer, ondanks de 'nightly' status), de accuduur is prima.

      • Patric

       @Pindasmeer

       Het is niet on-topic maar toch even de vraag :

       Kun je inmiddels met CM9 al HD filmpjes opnemen of is dit nog steeds niet opgelost ?

     • Mirjam

      Heb de kernel versie van LP9 in LP7 gewijzigd via odin en sindsdien loopt mijn sgs2 als een zonnetje. Geen deep sleep meer, m'n batterij gaat met regulier gebruik 2 dagen mee en hij wordt niet meer zo heet! Ik laat het lekker zo en doe geen nieuwe update!

      • Rob

       Ik kreeg vandaag een OTA update binnen op een T-Mobile toestel van 18 MB.
       Buildnummer IML74K.XWLPD

      • Han

       Hoewel ik ook, zoals je links en rechts leest, eerst van plan was reacties van andere gebruikers af te wachten, gisteravond toch maar besloten via Kies de KPN update uit te voeren. De gedachte was dat ze toch wel enorm stom zouden zijn als in deze release de problemen niet zouden zijn opgelost.
       De update via Kies binnen 15 minuten probleemloos binnengehaald. Ziet er goed uit en werkt (tot nu toe) probleemloos.
       De schermontgrendeling is 'strakker' dan in 2.3.6. waar het startscherm nog wel eens wilde terugveren. Verder lijkt het toestel op alle fronten wat sneller te zijn geworden, hetgeen binnen de browser het meest opvalt. Het batterijverbruik oogt netjes, maar daar kan ik zo binnen een dag nog weinig over zeggen.
       Mijn S2 viel onder 2.3.6. soms spontaan uit. Een paar maanden geleden nog een paar keer per dag, maar dat had ik al aardig onder controle door wat aangepaste Wifi instellingen. De laatste tijd gebeurde dat nog maar één tot twee keer per maand. Tot nu toe onder ICS is dat nog niet gebeurd.
       Kortom, ziet er allemaal goed uit.

       • Ruud

        Heb zelf een unbranded SII en kreeg vanochtend een kleine update binnen. Iemand enig idee waarvoor?

        • marcodehaas1987

         Hier ook de vraag wat er veranderd is allemaal, aangezien ook ik op mijn XEN een update kreeg.

         • LeroyH

          Gelukkig had ik geen problemen met de update naar ICS 4.0. Ik ben erg tevreden over ICS op mijn S2. Vanochtend wel de update gekregen OTA. Wat ik merk ik dat de accu veeeeel langzamer oplaad. Ik ga er van uit dat dit een goed teken is ;-)

          • Dauphine

           Heb zojuist nieuwe upgrade eropgezet maar mijn bereik is nog steeds heel erg slecht.

           • Niek

            is er voor XEN ook een update uitgebracht?

            • Emmanuel

             Er wordt nogal laconiek gereageerd vind ik. Oeps, foutje, we doen ons best.
             Als wij software met bugs zouden leveren aan onze klanten waardoor ze tijd kwijt zijn en ergernis, dan weet ik dat we dat goed moeten maken, op welke wijze dan ook, maar in ieder geval persoonlijk! Als de fout bij Samsung ligt, dan moeten m.i. zij alle gebruikers met problemen schadeloos stellen. Het even op een neer naar een business centrum kost me ook een uur plus de tijd die je daar moet wachten, en het feit dat je alles opnieuw moet installeren, instellen, downloaden, etc. Wie betaalt die tijd?

             • Charles

              Heb vandaag geprobeerd maar geeft nog geen update aan en kan niet via kies.
              Heb ook kpn en de android versie 2.3.6

              • adrie

               hallo ik draai nog onder android 2.3.6 met een kpn abbo
               mijn toestel is
               PDA:I9100GXXLB1
               PHONE:I9100GXXKL4
               CSC:I9100GDBTKL2
               ik krijg geen melding van een update
               wie weet wat het kan zijn ?

               • Fred

                Beste Adrie, heb je kies verwijderd (configuratiescherm -->programma's verwijderen) en opnieuw geinstalleerd? That was the trick for me.

              • bastiniano

               Heb de laatste update uitgevoerd maar krijg nu geen geluid meer via mijn oordopjes. Iemand meer deze problemen?

               • Ivan

                Ik heb laatste update XWLPD, uitgevoerd en ik moet zeggen....wat een rotzooi is het geworden met al die updates die niet werken.
                Na het update had ik toestel aan laden gelegd. na zo'n 6 uur was het voor maar 30% opgeladen, ding was zo heet geworden dat ik hem niet met bloote handen kon vast houden.

                Nog iemand met dezelfde probleem?

                • Angela

                 ik had alleen de eerste keer opladen wat delay,maar verder geen problemen gehad naar de update,was heel blij met de snelle root firmware...ook gelijk gedaan.... good work