Androidworld
Androidworld
Pixel Qi maakt momenteel waarschijnlijk de meeste interessante schermen voor tablets. De schermen, die perfect af te lezen zouden moeten zijn in fel zonlicht, verbruiken veel minder stroom dan reguliere schermen, omdat de achtergrondverlichting uitgeschakeld kan worden. Het omgevingslicht is dan voldoende om de beelden op het scherm te kunnen lezen. De schermen bieden dus de leesbaarheid van e-ink-schermen zoals in e-readers met de responsetijden van normale LCD-schermen. Helaas bleken de prestaties van de schermen in de praktijk tegen te vallen en zijn we deze bijzondere schermen in uiteindelijke producten weinig tegengekomen. De nieuwe generatie Pixel Qi-schermen belooft echter weer veel goeds: lager stroomverbruik in combinatie met een veel hogere resolutie.

Pixel Qi

Volgens oprichtster Mary Lou Jepsen van Pixel Qi is het scherm het antwoord op de 'problemen' met het scherm van de nieuwe iPad (of iPad 3). 90% Van de accucapaciteit zou naar het scherm gaan en daarbij zou het scherm ook nog eens veel te warm worden. Volgens Jepsen is het Pixel Qi gelukt door middel van nieuwe techniek de schermkwaliteit van het scherm van de nieuwe iPad te evenaren en zelfs te overtreffen, terwijl dat er veel minder stroom gebruikt wordt. Ze geeft aan dat op het gebied van contrast, kleurverzadiging en de kijkhoek de nieuwe Pixel Qi-schermen het iPad-scherm weten te overtreffen. Daarnaast is het ook mogelijk om dezelfde schermresolutie te gebruiken: 2048x1536. In de grafiek hieronder kun je het stroomgebruik van de Pixel Qi-schermen in vergelijk met die van de iPad 2 en de nieuwe iPad. Let vooral even op het woordje 'proposed', voorgesteld. Dat lijkt namelijk er op te duiden dat er nog helemaal geen prototypes beschikbaar zijn en dat het alleen maar gaat om theoretische prestaties. De daadwerkelijke prestaties zouden nog wel eens flink kunnen afwijken.

Beschikbaarheid

Volgens de oprichter van Pixel Qi is het bedrijf momenteel al bezig met het vastleggen van ontwikkelingspartners voor het scherm. Dat zou kunnen betekenen dat het niet lang meer duurt voordat de eerste schermen productieklaar zijn. Voordat we deze schermen echter in (Android)tablets zullen gaan zien, zijn we zo zeker nog wel een half jaartje verder. Momenteel is enige Androidtablet met een Pixel Qi-scherm is de Notion Ink Adam. Deze tablet werd door consumenten echter niet zo goed ontvangen. Mogelijk zal Notion Ink in de toekomst weer een Androidtablet uitbrengen met een Pixel Qi-scherm van de nieuwe generatie. Bron: The Verge
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015)

Bekijk alle aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015).

Reacties

Bezig met laden van reacties