Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Nokia 8

 • LG G7

 • LG Q6

 • Samsung Galaxy S8+ Dual Sim

 • Samsung Galaxy S8 Dual Sim

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Nieuwe games in de Google Play Store week 11 en 12: Ravensword, Shoot Many Robots, Oil Rush, Abalone en meer

· 22 maart 2013

(Bijna) elke week worden er vele nieuwe applicaties en games in de Google Play Store geplaatst. Elke week selecteren wij een aantal applicaties (Nieuwe apps in de Google Play Store) en een aantal games (Nieuwe games in de Google Play Store) die we voor jullie op een rijtje zetten zodat je vlak voor het weekend een zeker weet dat je je niet hoeft te vervelen. Vorige week was er geen 'Nieuwe Games', dus hebben we deze keer maar extra uitgepakt!

Manuganu

Inmiddels kennen we de 'runninggames', zoals Temple Run, wel een beetje. Deze game, Manuganu, is een soort van 2D-variant daarop. De schitterende wereld waarin Manuganu zich afspeelt is dan wel helemaal in 3D gemaakt, maar je beweegt toch maar één kant op. Anders dan bij de meeste van dit soort games, kun je ook stilstaan. Dit doe je bijvoorbeeld om gigantische hamers of andere voorwerpen te ontwijken. In Manuganu probeer je naar het einde van een level te komen en daarbij zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dit doe je bijvoorbeeld door munten en medailles te pakken. Manuganu ziet er erg mooi uit en is erg leuk en verslavend om te spelen.

Manuganu Promo

[qrcode name="com.Alper.Manuganu" t="Manuganu" p="Gratis"]

Shoot Many Robots

Goed, de titel van deze game dekt de lading wel aardig goed. In Shoot Many Robots is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk robots kapotschiet. Net als Manuganu is ook Shoot Many Robots een game waarbij je voortdurend loopt. Er zijn een aantal 'wegdelen' waartussen je kunt switchen. Het kan wel eens handig zijn om een grote robot of een stekelig voorwerp te ontwijken. In Shoot Many Robots zul je een heleboel wapens tegenkomen die je allemaal kunt gebruiken om zoveel mogelijk robots te vernietigen. Shoot Many Robots zit vol humor en ziet er leuk uit. De besturing is niet heel erg handig, maar zodra je die redelijk onder de knie hebt, zul je Shoot Many Robots waarschijnlijk het spelen waard vinden.

Shoot Many Robots Promo

[qrcode name="com.demiurgestudios.irvinelive1" t="Shoot Many Robots" p="Gratis"]

Order & Chaos: Duels

Gameloft heeft met Order & Chaos een enorm populaire Word of Warcraft-kloon voor Android neergezet. Daarop voortbordurend bracht het Franse bedrijf ook al de multiplayer online battle-game Heroes of Order & Chaos uit. Het bedrijf blijft nog even in de wereld van Order & Chaos, want Order & Chaos: Duels speelt zich opnieuw af in deze spelwereld. De game is echter in een heel ander genre te vinden: het is een kaartspel, beter gezegd een trading card game (TCG). In Order & Chaos: Duels is het mogelijk om online te spelen, direct (live) of asynchroon. Ook kan de game offline gespeeld worden en zijn in het spel 250 unieke kaarten te verzamelen. De kaarten zien er erg goed uit en de game is volgens Gameloft 'toegankelijk', maar zou wel genoeg uitdaging moeten bieden voor TCG-adepten. De game is overigens gratis, maar er zijn (zoals we van Gameloft gewend zijn) in-game-aankopen te doen om extra items aan te schaffen.

Order and Chaos Duels Promo

[qrcode name="com.gameloft.android.ANMP.GloftBTHM" t="Order & Chaos: Duels" p="Gratis"]

Abalone

Ik had het bordspel Abalone nog nooit gespeeld, maar het feit dat er een Androidversie uit is gekomen, maakte me toch wel nieuwsgierig. Gelukkig is er een uitgebreide introductie tot het spel te vinden en zijn de regels erg simpel. Dat wil echter niet zeggen dat het spel ook simpel is: in tegendeel juist. De puzzels, waarbij je steeds knikkers van de tegenstander van het speelbord af probeert te 'duwen', worden dan ook steeds ingewikkelder. In de gratis (demo-)versie van Abalone voor Android zijn 10 levels te vinden, in de betaalde versie (€2,69) zijn nog eens 60 levels te vinden en is er onder andere ook een level editor te vinden, waarmee je ook met eigen regels kunt spelen. Wanneer je Abalone nog nooit hebt geprobeerd, dan kan ik je de demo zeker aanraden.

Abalone Promo

[qrcode name="com.weekendgames.AbaloneFree" t="Abalone" p="Gratis demo"]

Ravensword: Shadowlands

De 3D-roleplaying game Ravensword: Shadowlands is een visueel gezien indrukwekkende game met erg veel mogelijkheden. De game speelt zich af in het koninkrijk Tyreas. Zoals gebruikelijk bij dit soort games kun je verschillende kanten op in deze game en zijn er zeer veel quests te spelen. Daarbij kun je ook gebruik maken van verschillende skills, zoals zakkenrollen, sloten forceren, sluipen, betoveringen en nog veel meer. Ook kun je rijden op verschillende wezens en vliegen op de rug van reusachtige prehistorische schepsels. Helaas heb ik nog geen tijd gehad om Ravensword te proberen, dus ben ik (en de andere lezers vast ook) erg benieuwd naar jouw ervaringen met deze game.
Ravensword Shadowlands Promo
[qrcode name="com.crescentmoongames.ravensword2" t="Ravensword: Shadowlands" p="€5,37"]

Raft Pirates

Raft Pirates is een massively multiplayer online game, waarbij je als piraat een vlot bouwt. Met dit vlot val je tegenstanders aan en als jij weg bent, zullen jouw bemanningsleden je vlot beschermen. Het is niet mogelijk om de game te pauzeren: alles gebeurt online. In principe lijkt Raft Pirates best veel op een stedenbouw-game, waar we er al zoveel van hebben in de Google Play Store. Als variatie heeft Raft Pirates een gevechtsgedeelte en daarnaast heeft de game minigames om bonussen mee te verdien. Ik heb Raft Pirates maar heel even gespeeld en mij viel op dat de game er niet geweldig uitziet op mijn Nexus 4 en ook wat onoverzichtelijk is.

http://www.youtube.com/watch?v=LzsCh4UEpdw

[qrcode name="com.sixwaves.raftpirates" t="Raft Pirates" p="Gratis"]

Oil Rush

Oil Rush: 3D Naval Strategy is al een tijdje beschikbaar op verschillende platformen en doet nu ook Android aan. Helaas is de game voorlopig alleen nog te spelen op toestellen met een Snapdragon S4-chipset. In Oil Rush heeft er een catastrophe plaatsgevonden, waardoor de aarde veranderd is in één grote oceaan. In deze oceaan strijdt je om olie door middel van grootste gevechten. Oil Rush is een real-time strategy game en daar hebben we op Android nog maar weinig van, tenminste weinige goede games. De schitterende 3D-speelwereld zou vergelijkbaar moeten zijn met die van de film Waterworld, maar biedt door de vele strategische mogelijkheden een ervaring die vergelijkbaar zou moeten zijn met die van strategiegames als Command & Conquer.

http://www.youtube.com/watch?v=W4g3YhZRZbY

[qrcode name="com.unigine.oilrush_full" t="Oil Rush: 3D Naval Strategy" p="€5,99"]

Doodle Jump

Nieuw? Doodle Jump? Nee toch? Nee, inderdaad, echt nieuw is Doodle Jump niet meer. Sterker nog, in april 2010 schafte ik Doodle Jump al aan voor mijn toenmalige Androidtoestel. De game is echter helemaal herschreven, om ook moderne Androidtoestellen te ondersteunen. Wanneer je de premium-versie al een keer had aangeschaft, dan dien je die eerst weer te installeren. Je krijgt dan gratis een aantal premium-levels in deze nieuwe Doodle Jump en krijgt geen advertenties te zien. Voor de mensen die Doodle Jump niet kennen: in de game speel je een grappig monstertje dat steeds verder omhoog springt. Daarbij dien je telkens op een platformpje terecht te komen. Inmiddels zijn er heel veel spellen die een soortgelijk spelmechanisme hebben, maar Doodle Jump blijft echt wel top.

Doodle Jump Promo

[qrcode name="com.lima.doodlejump" t="Doodle Jump" p="Gratis"]

The Conduit

The Conduit (HD) is een game die oorspronkelijk uit is gebracht voor de Nintendo Wii en valt in het shootergenre. We hebben al verschillende shooters gezien, zoals Shadowgun, die gebruik maken van de kracht van Tegra 3. Grafisch gezien ziet The Conduit er wel redelijk uit, maar in vergelijking andere games schiet hij net te kort wat mij betreft. In The Conduit ben je een geheim agent met een heleboel futuristische wapens die probeert te overleven in een wereld die overspoeld is door aliens. Helaas is The Conduit alleen verkrijgbaar voor Androidapparaten met een Tegra 3-chipset, zoals de HTC One X en Nexus 7.

http://www.youtube.com/watch?v=tUfvTLIV28g

[qrcode name="com.highvoltage.theconduit" t="The Conduit" p="Gratis demo"]

The Croods

Imangi Studios, de makers van Temple Run, hebben samen met Disney Pixar al een tweetal games  uitgebracht die zijn gebaseerd zijn op animatiefilms. Blijkbaar is Rovio, de makers van Angry Birds, ook die weg ingeslagen. The Croods, in het Nederlands De Croods, is een game gebaseerd op een nieuwe animatiefilm van Dreamworks. Deze game is gratis, maar wordt ondersteund door middel van in-game-aankopen. Deze zijn volgens de makers van de game uit te schakelen, wat dan wel weer handig is als je je kinderen wilt laten spelen. The Croods bevat alle karakters uit de film en is ook weer een soort stedenbouwgame. Daarbij zijn er ook pre-historische wezens die je steeds hogere levels moet zien te krijgen. Ik heb The Croods niet zelf gespeeld, maar volgens de makers is de game 'pre-hysterisch, zo grappig'...

The Croods Promo

[qrcode name="com.rovio.croods" t="The Croods" p="Gratis"]

Mini Ninjas

Square Enix staat vooral bekend om de Final Fantasy-reeks. Dat het bedrijf ook andere games uit heeft gebracht, is minder bekend. Van Mini Ninjas hoef je in ieder geval geen grootse verhaallijnen te verwachten: het is een platformgame waarbij je, vergelijkbaar met Shoot Many Robots probeert niet geraakt te worden door een vijand of een object dat je op je pad tegenkomt. Grafisch gezien ziet Mini Ninjas er erg goed uit en qua gameplay zit het ook wel goed. Op veel originaliteit kunnen we Square Enix bij Mini Ninjas niet betrappen, maar dat hoeft ook niet: Mini Ninjas is een leuk spelletje dat je gratis uit kunt proberen.

Mini Ninjas Promo

[qrcode name="com.squareenix.minininjasmobile" t="Mini Ninjas" p="Gratis demo"]

Super Stickman Golf 2

Ah, een golfspelletje, maar misschien niet helemaal wat je er van verwacht. Super Stickman Golf 2 is namelijk een tweedimensionaal golfspelletje, waarbij je een 'zijaanzicht' van een golfbaan ziet. De game is simpel qua uiterlijk, maar daarom niet minder leuk. Grappig is dat je ook online kunt spelen tegen tegenstanders wereldwijd. Je slaat dan om de beurt. Super Stickman Golf 2 is een leuke game als je op zoek bent naar een spelletje dat niet per se uitdagend is qua actie en af en toe ook wat gezond verstand vereist.

Super Stickman Golf 2 Promo

[qrcode name="com.noodlecake.ssg2" t="Super Stickman Golf 2" p="Gratis"]

Vex Blocks

Van het soort games als Vex Blocks hebben we er héél veel in de Google Play Store. In Vex Blox probeer je rijen van vier of meer blokjes van dezelfde kleur te vormen. Dit doe je door een lijntje te trekken door de blokken. Vex Blocks heeft echter wel een voorsprong op veel van de andere games door het stijlvolle uiterlijk en de verschillende gamemodi. Het is belangrijk dat je in de gaten houdt dat je bommen zo snel mogelijk wegspeelt: deze kunnen het hele spelbord vernielen, waarna je zeker snel game over bent.

Vex Blocks Promo

[qrcode name="com.itzyinteractive.vexblocksfull" t="Vex Blocks" p="€0,74"]

Eerdere versies van 'Nieuwe games in de Google Play Store' vind je hier, ‘Nieuwe apps in de Google Play Store' kun je hier terugvinden.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (7)
Bezig met laden van reacties...