Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Nieuwe apps in de Google Play Store: week 25

· 18 juni 2012

Er worden wekelijks veel nieuwe apps in de Google Play Store gelanceerd maar ook bestaande apps geüpdatet en die willen we niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Daarom zullen we naast de uitgebreide reviews die jullie van ons gewend zijn ook andere apps die vers op Google Play staan aan jullie voorschotelen. Deze apps verzamelen we in de rubriek Nieuwe apps in de Google Play Store.

AstroClock

AstroClock is een astronomische klok die op zeer nauwkeurige wijze de tijd visualiseert. Het bevat meerdere thema's, notificaties van astronomische gebeurtenissen, widgets en zelfs een (energiezuinige) live wallpaper. Aan de hand van de natuurlijke cycli, dag, maan en het jaar wordt de tijd bepaald. Dit zie je ook terug in de klok door middel van drie wijzers. Deze wijzers draaien altijd met de richting van een klok mee. De notificaties zijn onder andere in te stellen voor zonsopgang of -zonsondergang, volle maan, nieuwe maan en de verschillende zonnewendes. Voor de liefhebber een must!
[qrcode name="arnodenhond.astroclocklite"] Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Natuur in Nederland

Het boek ‘Natuur in Nederland’ van professor Frank Berendse komt tot leven in de gelijknamige gratis audio-app voor Android, Natuur in Nederland. De app is gebaseerd op Shoudio, het location based audio-platform. Met deze app kun je op interactieve wijze je kennis over de rijke Nederlandse natuur opvijzelen terwijl je deze ziet, hoort en ruikt op locatie, zonder dat je steeds op je telefoon hoeft te kijken. Hoe werkt dat nu precies? Je download één van de zeven routes die je kunt selecteren op landschap, op de kaart of via een activiteit (fietsen, wandelen of varen). Vervolgens navigeer je vanuit de app via Google Maps naar het startpunt van de route. Dan start je de route en kun je meteen op de kaart kijken of je je op het juiste punt in de route bevindt. Het audio-fragment kun je desgewenst starten, pauzeren en verder- en terugspoelen. Je kunt ook de gesproken tekst in de app teruglezen, het punt op de kaart waar je je bevindt selecteren en de kaart beeldvullend maken. Op termijn zullen voor alle gebieden interactieve audioroutes beschikbaar worden gesteld.
[qrcode name="com.shoudio.apps.natuurinnederland.android"] Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Stackz Widget for Facebook

In Honeycomb werden de stack en scrollable widgets voor het eerste geïntroduceerd. Dit is de dynamische widget waarvan de verschillende 'lagen' scrollbaar waren. Veel apps hebben een widget als deze standaard geïntegreerd maar Facebook niet. Een ontwikkelaar is hierop ingesprongen en heeft een stack widget ontwikkeld die alleen werkt onder Android 4.0. Het laat je Facebook-nieuwsoverzicht zien en kan ook zonder de officiële Facebook-app draaien. De update-interval kan worden ingesteld en een klik op de widget opent de Facebook-app of een andere voorgedefinieerde app. Al met al een mooie widget die eigenlijk standaard bij de Facebook-app zou moeten worden meegeleverd.

http://www.youtube.com/watch?v=tT7BLVBKSLQ

[qrcode name="com.widgets.big.stackz"] Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Cabster Taxi

Ben je op zoek naar een betrouwbaar taximerk voor heel Nederland en wil je altijd vooraf inzage in ritprijs? Dit is mogelijk met Cabster. Geen gedoe meer dus met papiergeld, want je kunt automatisch afrekenen via bank of creditcard. Hoe gaat dit in zijn werk? Je registreert je voor het gebruik van Cabster, vraagt je rit aan via de app, krijgt direct prijs- en ritgegevens, geeft akkoord en je auto met chauffeur rijdt voor. Je dient echter wel van tevoren te betalen. Verder kun je een overzicht van reeds geboekt ritten inzien en desgewenst exporteren in Excel voor je boekhouding. Via een pushnotificatie word je geïnformeerd over de aankomende taxi. Bij invoer is een huisnummer noodzakelijk en dit kan bij bijvoorbeeld vliegvelden en andere openbare gebouwen lastig zijn. Helaas zijn ook hier de nieuwste interfacerichtlijnen voor Android in de app niet meegenomen, de iPhone-interface is gelijk aan de Android-interface.
[qrcode name="com.connexxion.cabster"] Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Eerdere versies van ‘Nieuwe apps in de Google Play Store' vind je hier.

Gekkenhuis ! Nokia 3 voor maar €75!

Ze zijn he-le-maal koekkoek geworden bij de MediaMarkt. De Nokia 3 van €149 voor maar €75!

Koop

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (4)
Bezig met laden van reacties...