Androidworld
Androidworld
Er worden wekelijks veel nieuwe apps in de Google Play Store gelanceerd maar ook bestaande apps geüpdatet en die willen we niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Daarom zullen we naast de uitgebreide reviews die jullie van ons gewend zijn ook andere apps die vers op Google Play staan aan jullie voorschotelen. Deze apps verzamelen we in de rubriek Nieuwe apps in de Google Play Store.

De Lijn

Met de Android-applicatie van De Lijn kun je een route met de bus of tram in Vlaanderen plannen. De doorkomsttijden aan de halte zijn berekend op basis van de actuele positie van de bus of tram. Zo kun je met je GPS je huidige positie als vertreklocatie ingeven, de dichtstbijzijnde halte zoeken, in realtime zien wanneer de bus of tram aankomt en tijdens de rit volgen hoever je nog verwijderd bent van de volgende halte. Het is ook mogelijk om een adres in te geven vanuit je contactenlijst of door een plaats aan te duiden op een kaart. Veelgebruikte reisadviezen en haltes kan je opslaan en delen via Facebook en Twitter. Heb je nog geen vervoerbewijs? In de app kun je de verkooppunten in de buurt bekijken maar ook meteen een sms-ticket kopen.
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Reanimatie

De Reanimatie-app is bedoeld voor mensen die een reanimatie-, BHV- of AED-cursus hebben gevolgd. Het helpt om kennis van reanimeren op te frissen maar is geen vervanging voor deze cursussen. Wel kan de informatie natuurlijk als lesstof dienen wanneer je hebt opgegeven voor een reanimatiecursus. In de app kun je de reanimatie oefenen, een quiz doen en daadwerkelijk hulp verlenen bij een hartstilstand (met audio-ondersteuning). Vanuit de app kan ook direct het alarmnummer 112 gebeld worden.
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Voetbal.nl

Voetbal.nl is het platform voor amateurvoetbal in Nederland. Wanneer je je registreert op deze site, kun je gebruik maken van de nieuwe Voetbal.nl-app. Deze app geeft informatie over de meest recente uitslagen, het actuele wedstrijdprogramma en de laatst bijgewerkte stand van jouw team(s) van het KNVB-amateurvoetbalseizoen 2011/2012. In de app kun je foto's en/of wedstrijdverslagen aan je wedstrijden toevoegen, informatie delen op Hyves, Facebook of Twitter en clubaccomodaties vinden via Google Maps. Ook zijn afgelaste wedstrijden terug te vinden in de app. De interface is ietwat simpel van opzet maar de app werkt verder prima.
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Pathé Mobiel

De app van de bioscoopketen Pathé bestaat al een tijdje maar de nieuwe update geeft je heel belangrijke nieuwe optie: Je kunt nu tickets kopen en afrekenen met PayPal of creditcard en tickets bestellen met de Pathé Unlimited (Gold) Card (beide inclusief stoelkeuze). Je ontvangt dan een barcode die je kan gebruiken bij de ticketmachine in de bioscoop om je tickets op te halen. Wanneer je Pathé Unlimited (Gold) Card-klant bent, kun je deze barcode inscannen. Uiteraard bevat de app ook uitgebreide filminfo als verwachte films/top 10, filmtijden, trailers en informatie over de aangesloten bioscopen. Ook kun je er een overzicht van gekochte tickets bekijken.
Om de één of andere reden is de app 3 weken lang alleen te installeren op Samsungtelefoons, vanaf 18 april is de app ook beschikbaar voor alle andere ondersteunde Androidtoestellen.
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Eerdere versies van ‘Nieuwe apps in de Google Play Store' vind je hier.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

Bezig met laden van reacties