Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Nokia 8 Sirocco

 • OnePlus 6

 • Xiaomi Mi A1

 • Samsung Galaxy S9+

 • Google Pixel 2 XL

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Nieuwe apps in de Google Play Store: week 12

· 18 maart 2013

Er worden wekelijks veel nieuwe apps in de Google Play Store gelanceerd maar ook bestaande apps geüpdatet en die willen we niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Daarom zullen we naast de uitgebreide reviews die jullie van ons gewend zijn ook andere apps die vers op Google Play staan aan jullie voorschotelen. Deze apps verzamelen we in de rubriek Nieuwe apps in de Google Play Store.

Thread

Deze app vervangt je dialer en geeft informatie van je vrienden op sociale netwerken wanneer je gebeld wordt. Natuurlijk is er ook een adresboek aanwezig, evenals je belgeschiedenis, je favoriete contactpersonen en sms'jes. Gegevens worden geïmporteerd uit Twitter, Facebook, Gmail en je sms'jes. Wanneer je gebeld wordt, zie je meteen de laatste Facebook- en Twitterupdates van die persoon tezamen met de e-mailberichten en sms'jes die onderling zijn verstuurd. Na een gesprek kun je meteen via diverse mogelijkheden een berichtje sturen naar één van je contactpersonen. Het concept is niet nieuw maar deze bètaversie is al erg compleet.

Thread

[qrcode n="com.sprezzat.thread"  t="Thread" p="Gratis"] Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Instructables

Instructables is een community waarbij elke deelnemer howto's, handleidingen, recepten en nog veel meer kan delen. Dit kan gaan over een het maken van quilts, 3D-prints, schoonmoeders taart, boekenplanken, lampen of zelfs je eigen minicaravan. De app bestaat uit verschillende categorieën waarbinnen je kunt zoeken. Je kunt ook je eigen 'Instructables' uploaden, inclusief tekst en foto's. Hierop kan door anderen weer gereageerd of gestemd worden. Interessante mensen kun je volgen en leuke Instructables kun je aan je favorieten toevoegen of delen via het standaard Androiddeelmenu. Voor dit alles zul je je moeten aanmelden maar gelukkig kan dit binnen de app. Instructables ziet er mooi uit, werkt snel en alleen al het lezen van al de howto's is al erg vermakelijk, laat staan het uitvoeren ervan.
Instructables
[qrcode n="com.adsk.instructables"  t="Instructables" p="Gratis"] Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Skedule

Skedule is een roosterapp die synchroniseert met Windows, MacOS en Linux. Je kunt zoveel lessen en leraren invullen als je wilt, van maandag tot en met zondag, inclusief de klaslokalen. Verder is er nog een ToDo-mogelijkheid aanwezig, waar je bijvoorbeeld huiswerk kunt koppelen aan een bepaalde les. De app ziet er mooi uit, vooral in landschapsmodus, alleen zijn sommige delen nog niet volledig vertaald naar het Engels. Ook Nexus 7-tablets worden ondersteund.

Skedule

[qrcode n="com.gidix.skedule"  t="Skedule" p="Gratis"] Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Light Notepad

Voor de mensen die van heel, heel erg 'clean' houden, is notities maken in Light Notepad een verademing. Geen uitgebreide instellingen en menu's, alleen de mogelijkheid om notities met notificaties in te stellen. Per notitie kan één notificatie ingesteld worden en een internetverbinding is niet nodig. In de toekomst zal er ook een widget voor het ontgrendelscherm op toestellen met Android 4.2 komen en een deelfunctie worden toegevoegd. Light Notepad [qrcode n="com.benholman.noteapp"  t="Light Notepad" p="Gratis"] Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Onze Taal

Het Genootschap Onze Taal is een vereniging voor taalliefhebbers. De Taaladviesdienst van Onze Taal ontvangt tientallen keren per dag telefonische en schriftelijke verzoeken om taaladvies van bedrijven, instellingen en particulieren. Deze kunnen dan eventueel tegen een vergoeding teksten laten controleren op zinsbouw, leestekengebruik en spelling. De app geeft je allerlei adviezen over spelling. Dit kan op alfabet en op onderwerp maar ook op populair ofwel vaak gevraagde adviezen, zoals hun/hen of gebeurt/gebeurd. Heb je eenmaal een advies opgezocht dan kun je deze aan je favorieten toevoegen om het later nog eens te bekijken. Helaas voldoet de app in de verste verte niet aan de Android-interfacerichtlijnen, die er voor moeten zorgen dat Androidapps op ongeveer dezelfde manier werken. De iPhone-app is overduidelijk de basis geweest voor de ontwikkeling van de Androidvariant. Hopelijk wordt hier in de toekomst verandering in gebracht. Onze Taal [qrcode n="nl.firmit.onzetaal"  t="Onze Taal" p="Gratis"] Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Eerdere versies van ‘Nieuwe apps' vind je hier‘Nieuwe games' kun je hier terugvinden.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (13)
Bezig met laden van reacties...