Androidworld
Androidworld
Er worden de laatste paar weken zoveel nieuwe apps in de Android Market gelanceerd of bestaande apps geüpdatet, dat het voor ons ook bijna niet meer bij te houden is om deze uitgebreid te reviewen. Maar... Toch willen we ze jullie niet onthouden en onopgemerkt laten voorbij gaan. Daarom zullen we naast de uitgebreide reviews die jullie van ons gewend zijn ook andere apps die vers in de Market staan aan jullie voorschotelen. Dit doen we in een verzamelartikel zoals deze.

HoneyComb Wall

Om de lancering van Honeycomb (Android 3.0) te vieren, is er een live wallpaper met de ons bekende bijen in de Android Market gezet. Je ziet hier naast de rondvliegende bijen ook een klok en een kalender op je homescreen. Verder kun je ook veel instellingen aanpassen in deze wallpaper, zoals een andere achtergrond selecteren uit je gallery, achtergrond mee laten scrollen, CPU/batterijprestaties aanpassen, snelheid van de animaties aanpassen maar ook de Honeycomb-bijen zelf veranderen. Let op, niet alle functies zijn in de gratis versie beschikbaar.
HoneyComb Wall
HoneyComb Wall (Donate)

Samba Filesharing

Gedeelde mappen op een Windows-pc zijn ons allemaal wel bekend. Zo kun je iemand toegang geven tot bepaalde mappen in je netwerk voor het delen van bijvoorbeeld muziek of films. Samba Filesharing biedt je zo'n gedeelde map in de vorm van een server. Zo heb je toegang tot je SD-kaart van je Androidtoestel via een WiFi-verbinding met je PC die je terugvindt in een map onder in je netwerk. Een USB-kabel is dus niet meer nodig! Verder zijn er nog instellingen die je onder andere de naam van je werkgroep, gebruikersnaam en wachtwoord, NETBIOS-naam, etc. laat aanpassen. Je Androidtoestel moet wel geroot zijn en versie 2.3.6.1 of hoger van de applicatie Superuser draaien.

Free App of Today

Er bestaan al meerdere applicaties en websites die je wegwijs maken in de Android Market. Nu kunnen we daar ook Free App of Today aan toevoegen. Alle gratis applicaties worden handmatig geselecteerd aan de hand van hoge beoordelingen en zijn relatief nieuw. Dit scheelt jou dus weer een zoekactie. De applicatie neemt de Market-beschrijving over en voegt daar een knop aan toe om de geselecteerde app vanuit de Android Market te installeren. Verder kun je de applicaties van gisteren en een Hall of Fame met de beste apps over een bepaalde periode bekijken. Door je te registreren, zal de advertentiebalk onderaan je scherm verdwijnen.

App Cache Cleaner

Is het weer tijd om wat geheugen vrij te maken? Dan kun je één voor één de cachebestanden van een aantal apps verwijderen via het menu instellingen. Veel makkelijker is het natuurlijk wanneer een applicatie dit voor je doet en daarom hebben we App Cache Cleaner voor je geselecteerd. Cachebestanden worden tijdelijk opgeslagen om sneller toegang tot bepaalde data mogelijk te maken en App Cache Cleaner laat de applicaties zien deze cachebestanden bevatten. Deze apps kun je in de lijst sorteren op naam of grootte. Een long press op één van de apps laat je desbetreffende app openen of verwijderen. Eén klik erop laat je de cachebestanden verwijderen.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

Bezig met laden van reacties