Androidworld
Androidworld
04 april 2011 11:38 uur
Er worden de laatste paar weken zoveel nieuwe apps in de Android Market gelanceerd of bestaande apps geüpdatet, dat het voor ons ook bijna niet meer bij te houden is om deze uitgebreid te reviewen. Maar... Toch willen we ze jullie niet onthouden en onopgemerkt laten voorbij gaan. Daarom zullen we naast de uitgebreide reviews die jullie van ons gewend zijn ook andere apps die vers in de Market staan aan jullie voorschotelen. Dit doen we in een verzamelartikel zoals deze.

Cyclingzone

Cyclingzone heeft een gratis app voor Android gelanceerd waarop het laatste wielernieuws te vinden is. Het is de eerste onafhankelijke Nederlandstalige wielerapplicatie. Naast de categorie Populair is de app opgedeeld in de categorieën Peloton, Veldrijden, Baanwielrennen, Mountainbike en Vrouwenwielrennen. Het aantal berichten per categorie is beperkt tot maximaal vijf en bevat het meest actuele nieuws. De app is een verlenging van de website www.cyclingzone.nlwaarop niet alleen het nieuws staat maar bijvoorbeeld ook de samenstelling van de wielerploegen, de agenda en de worldranking. Voor de wielerfans in Nederland en Vlaanderen biedt het geheel dus nieuwsberichten en mogelijkheden om deze te delen via bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Cyclingzone is te downloaden als Lite-versie.Er wordt door de uitgever van de app, Gemoro Mobile Media uit Tilburg, al hard gewerkt aan een uitgebreide versie. Deze versie zal nog dit jaar verschijnen.
 Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Logitech Squeezebox Controller

Terwijl we nog wachten op de officiële Sonos-applicatie heeft concurrent Squeezebox hun eigen applicatie in de Android Market gezet. Dit is dus de officiële afstandsbediening voor je Squeezebox Boom, Touch of Duet en zou je app Squeeze Commander kunnen vervangen. De applicatie werkt prima, maakt eenvoudig verbinding en geeft je een makkelijk overzicht van functies, alhoewel de knoppen iets aan de kleine kant zijn. De controller is te downloaden vanaf Androidversie 2.1 en kan naar SD-kaart verplaatst worden.
 Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

MoboPlayer

Er staat weer een nieuwe mediaspeler in de Android Market, MoboPlayer. Er is ondersteuning voor srt, ass, saa-ondertiteling en mkv, mp4 en ingebouwde ondertiteling maar ook voor http, rtsp-streamen. De media is voorzien van een thumbnail en verder kun je je mediabibliotheek sorteren op verschillende mogelijkheden, een playlist aanmaken  en nog veel meer. het is zelfs mogelijk om de kleur , tekstgrootte en -type in te stellen voor de ondertiteling. De ontwikkelaar heeft zelfs voor de verschillende high-end, mid-end en low-end Androidtoestellen die er in de markt zijn, versies ontwikkeld. Deze kun je hier downloaden.
 Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

ZDbox (All-In-One toolbox)

Dit is een all-in-one toolbox welke op het XDA-forum al 5 sterren heeft gekregen. Het geeft batterij-info, dataverkeer weer en tevens bevat het een taskkiller en app manager. Ook kun je met de functie Do not Disturb je telefoon uitschakelen, op Airplane-stand of vibreren zetten op ingestelde tijden. Met de functie App Lock kun je bepaalde applicaties voorzien van een wachtwoord. De applicatie heeft een mooie gebruikersinterface en maakt andere applicaties als App2SDCall Meter NG en Advanced Task Killer eigenlijk overbodig.
 Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

 • Matthew

  Ik ga die laatste eens proberen, ziet er erg netjes uit.

  • gjb29

   ZDbox is een goede app, bedankt voor de tip.

   • vaatwastabletje

    Die player is geweldig! Dit miste ik op me tablet

    • berendjan23

     Wow , ZDbox is super!! Bedankt , zeer nuttige rubriek dit ;)

     • Troy

      Van Moboplayer kun je alleen de high-end versie downloaden. Jammer, heb een archos home tablet waar ik geen goed draaiende software voor kan vinden.

      • Frank1964

       De squeezebox App is erg goed, lekker snel, maar ik hou ook Squeeze commander er nog bij omdat die net iets meer functionaliteit bied tov. de off app.
       Jammer dat beide app's nog niet voorzien in een ingebouwde player zodat je met je toestel ook de squeezebox server niet alleen kan bedienen maar ook kan beluisteren. Op de iPad heb ik Squeezepad en die maakt wel een viruele player aan voor je iPad en dat werkt geweldig.

       • Frederik

        ZDbox is een gouden tip!

        • Galaxyjet

         Dankjewel Claudia voor de bespreking van ZDbox! Wat een prettige en overzichtelijke app! Die vermelding in de notificatiebalk vind ik erg prettig en je kunt ook nog instellen wat ie daar dan vermeldt.

        • Remko

         Hoe is het batterijgebruik van ZDbox?

        • Ferry

         ZDbox valt na een paar minuten gebruik al tegen. Maar is veel belovend voor de toekomst!

         App 2 SD Free: is beter in het vrijhouden van je geheugen doordat het duidelijk laat zien welke apps naar SD verplaatst kunnen worden.
         Control Bar: is beter als widget om de schermhelderheid aan te passen (ondersteund ook de stand auto. ZDbox doet dat niet (op een HTC Desire))
         Data counter widget: laat ook het data verbruik uit voorgaande maanden zien en maakt onderscheid tussen Wifi en mobiel data verkeer.

         De DND functie kent maar 1 schema, wat een beetje jammer is als je in het Weekend standaard wilt uitslapen.

         Dus er zijn nog een paar verbeterpuntjes. Maar ik blijf de app wel volgen

         • Gideon

          ik gebruik al.een tijd squeeze commander en die werkt prima. zonder iets in te hoeven stellen werkt het direct. Bij squeezebox controller móet je eerst je loin en wachtwoord invoeren. als je deze niet meer weert zoals ik wordt je doorgelinkd naar de website om een nieuw wachtwoord aan te vragen. dit werkt alleen niet. ten eerste: waarom moet het allemaal zo ingewikkeld? maakt het zoals bij squeeze commander. Wie heeft die squeezebox nou ontwikkelt? juist jullie zelf! dan moeten jullie toch welin staat zijn om iets betersen makkelijkers te ontwikkelingen dan de concurrentie? ten tweede: als je dat dan niet kan, zorg dan tenminste dat alles werkt!

          • Gideon

           btw: waarom staat er onderaan de reacties nog steeds: "je kunt ook een bericht achterlaten via het menu" ik kan dat al een heel tijdje niet meer.

           • klopt

            Klopt, heb ik ook. Reageren kan ik alleen als ik twee keer snel achter elkaar op de enter knop druk. Via 'het menu' oftewel de menutoets, zoals er in de applicatie staat, lukt dat niet. Ik krijg dan een shortlist te zien van alle artikelen.

          • Desny

           zomaar een vraag tussen door ik heb nu android 2.3.2. op mijn gsg en het internet doet het niet meer help aub!!

          • Patrick

           jammer dat zdbox geen autokill heeft voor apps, bijv. bij "screen off". verder een goede app.

           • Danny

            ZD box gebruik ik! erg tevreden over! leuk m hier terug te zien!

            • LST

             Ik heb mijn twijfels over de taskkiller van ZDbox. Los van de vraag of je uberhaupt een taskkiller nodig hebt.... System Panel zorgt er voor dat ik na het killen 250 MB vrij heb, terwijl dat bij ZDBox 'maar' 130 MB is. Verder heb ik het idee dat de battery service een behoorlijke batterijslurper is. Ik heb de app daarom weer verwijderd en ben teruggegaan naar System Panel Lite en Battery Indicator.

             • gden

              ik heb ook mijn twijfels over ZDBOX hij slurpt naar mijn inzien batterij!!!!

              • FranDaMan

               Gisteren ZDbox erop gezet, vandaag erweer af.
               Mijn batterij werd sneller dan ooit leeggetrokken.

               • Bob

                De ZDbox is een mooie app maar je batterij kan wel gelijk aan het infuus dus... er maar weer afgehaald :-(