Androidworld
Androidworld
Er worden de laatste paar weken zoveel nieuwe apps in de Android Market gelanceerd of bestaande apps geüpdatet, dat het voor ons ook bijna niet meer bij te houden is om deze uitgebreid te reviewen. Maar... Toch willen we ze jullie niet onthouden en onopgemerkt laten voorbij gaan. Daarom zullen we naast de uitgebreide reviews die jullie van ons gewend zijn ook andere apps die vers in de Market staan aan jullie voorschotelen. Dit doen we in een verzamelartikel zoals deze.

Cyclingzone

Cyclingzone heeft een gratis app voor Android gelanceerd waarop het laatste wielernieuws te vinden is. Het is de eerste onafhankelijke Nederlandstalige wielerapplicatie. Naast de categorie Populair is de app opgedeeld in de categorieën Peloton, Veldrijden, Baanwielrennen, Mountainbike en Vrouwenwielrennen. Het aantal berichten per categorie is beperkt tot maximaal vijf en bevat het meest actuele nieuws. De app is een verlenging van de website www.cyclingzone.nlwaarop niet alleen het nieuws staat maar bijvoorbeeld ook de samenstelling van de wielerploegen, de agenda en de worldranking. Voor de wielerfans in Nederland en Vlaanderen biedt het geheel dus nieuwsberichten en mogelijkheden om deze te delen via bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Cyclingzone is te downloaden als Lite-versie.Er wordt door de uitgever van de app, Gemoro Mobile Media uit Tilburg, al hard gewerkt aan een uitgebreide versie. Deze versie zal nog dit jaar verschijnen.
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Logitech Squeezebox Controller

Terwijl we nog wachten op de officiële Sonos-applicatie heeft concurrent Squeezebox hun eigen applicatie in de Android Market gezet. Dit is dus de officiële afstandsbediening voor je Squeezebox Boom, Touch of Duet en zou je appSqueeze Commander kunnen vervangen. De applicatie werkt prima, maakt eenvoudig verbinding en geeft je een makkelijk overzicht van functies, alhoewel de knoppen iets aan de kleine kant zijn. De controller is te downloaden vanaf Androidversie 2.1 en kan naar SD-kaart verplaatst worden.
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

MoboPlayer

Er staat weer een nieuwe mediaspeler in de Android Market, MoboPlayer. Er is ondersteuning voor srt, ass, saa-ondertiteling en mkv, mp4 en ingebouwde ondertiteling maar ook voor http, rtsp-streamen. De media is voorzien van een thumbnail en verder kun je je mediabibliotheek sorteren op verschillende mogelijkheden, een playlist aanmaken en nog veel meer. het is zelfs mogelijk om de kleur , tekstgrootte en -type in te stellen voor de ondertiteling. De ontwikkelaar heeft zelfs voor de verschillende high-end, mid-end en low-end Androidtoestellen die er in de markt zijn, versies ontwikkeld. Deze kun je hier downloaden.
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

ZDbox (All-In-One toolbox)

Dit is een all-in-one toolbox welke op het XDA-forum al 5 sterren heeft gekregen. Het geeft batterij-info, dataverkeer weer en tevens bevat het een taskkiller en app manager. Ook kun je met de functie Do not Disturb je telefoon uitschakelen, op Airplane-stand of vibreren zetten op ingestelde tijden. Met de functieApp Lock kun je bepaalde applicaties voorzien van een wachtwoord. De applicatie heeft een mooie gebruikersinterface en maakt andere applicaties als App2SD, Call Meter NG en Advanced Task Killer eigenlijk overbodig.
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

Bezig met laden van reacties