Androidworld
Androidworld
Tegenwoordig draag je steeds meer (gevoelige) data met je mee, van bankgegevens tot wachtwoorden tot telefoonnummers. Natuurlijk is het erg vervelend als er hier iets mee gebeurt. Op de Black Hat conferentie is er een nieuwe methode onthuld die het mogelijk maakt om via Near Field Communication (NFC) bijvoorbeeld malware te installeren.

NFC

Op Black Hat heeft Charlie Miller aangegeven dat het mogelijk is om via NFC in te breken in een Androidtoestel en de controle over te nemen. Met NFC communiceren een tweetal chips, één in het toestel, één als bijvoorbeeld het betaalpunt met elkaar. Door hier nog een extra chip bij te plaatsen is het voor kwaadwillenden mogelijk om toegang te krijgen tot een Androidtoestel. Vereiste is wel dat deze extra 'slechte chip' op een aantal centimeter van het toestel is, anders werkt deze methode niet.

Misbruik

NFC is op dit moment nog niet algemeen geaccepteerd, maar wordt wel steeds meer gebruikt. Het is dus verstandig goed op te letten wanneer en of je NFC aan hebt staan op je toestel. Het nadeel van NFC is dat er bestanden uitgevoerd kunnen worden zonder dat er hier expliciete toestemming voor gegeven dient te worden. Het openen van een website gebeurt zonder dat hier toestemming voor hoeft te worden gegeven en via deze websites kan weer malware worden geïnstalleerd. Het lijkt er echter wel op dat gebruikers de malware, die zich dan bijvoorbeeld zou kunnen voordoen als systeemupdate voor de 'gewone gebruiker', nog wel handmatig moeten installeren. Of deze hack al toegepast wordt is niet bekend, maar let wel op wanneer en waar je je NFC-functionaliteit aanzet. Bron: NU.nl
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties