Androidworld
Androidworld
11 oktober 2012 15:47 uur
We hebben eerder deze week al meerdere geruchten gezien over het Nexustoestel van LG, zo zijn er foto's en specificaties opgedoken. Vandaag heeft een techsite uit Wit-Rusland een hands-on met het nieuwe Nexustoestel van LG online gezet. Hierin hebben ze niet alleen foto's gemaakt van het apparaat zelf, maar dit ook naast een iPhone gelegd.

Nexustoestel van LG

Zo zal dit apparaat draaien op een 1,5 GHz quad-core Snapdragon S4 Pro chipset en beschikt, net als de Samsung Galaxy Note II, over 2 GB RAM-geheugen. Daarnaast zou er slechts 8 GB opslag beschikbaar zijn een een 8 megapixel-camera aan de achterzijde. Het 4,7 inch scherm heeft een resolutie van 1280×768 pixels en het toestel draait op Jelly Bean, waarschijnlijk Android 4.1.2, maar misschien ook een nieuwere versie. De Wit-Russische blog Onliner heeft een hands-on gehad met het Nexustoestel van LG en deze vanuit alle hoeken gefotografeerd. Daarnaast hebben ze het toestel naast een iPhone gelegd.

Naam en beschikbaarheid

Het is nog niet bekend hoe het volgende Nexustoestel gaat heten, er zwerven een aantal namen rond op internet. Zo wordt de LG Nexus genoemd, maar ook LG Nexus 4 en LG Optimus Nexus. Welke het gaat worden is vooralsnog niet bekend, maar het mag duidelijk zijn dat LG dit toestel zal produceren. Naar alle waarschijnlijkheid zal de (LG) Nexus 4 op 29 oktober aangekondigd worden en begin december te verkrijgen zijn. Via: Onliner en AndroidAndMe
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Marc

  Ik blijf de achterkant van mijn Galaxy Nexus toch mooier vinden :)
  Ik hou het wel bij de Galaxy Nexus, het verschil is niet zo groot en de updates zullen net zo snel komen :)

 • Scorp

  4,7 is ook echt het maximum wat een telefoon wat mij betreft kan hebben. Ik heb een Galaxy Nexus en vind dat de perfecte afmeting. Goed voor browser, gamen en film kijken. Denk ook eigenlijk niet dat het verschil tussen 4,65 en 4,7 echt te merken is =).

  @AW. Volgens andere geruchten zou er ook een MicroSD-card te vinden zijn? Volgens mij heb ik dat zelfs in een vorige blogpost van jullie gelezen. Dat is wat mij betreft het meest wonderlijke in de Nexus lijn.

 • Jan Willem

  @Marc Zo denk ik er ook over. Mijn abo loopt begin januari af dus ik zie eventuele andere nieuwe Nexus toestellen wel verschijnen tegen die tijd.

  • Th0mas

   Ik vind de achterkant wel speciaal, op een positieve manier, vond het alleen nóg mooier zonder die blokjes. Alleen het formaat is voor mij een afknapper, ik heb nu een One X maar ik vind het onhandig, voor mij max. 4,3 inch in de toekomst.

  • Richard

   samsung s3 clone

  • Dennis

   Kijk nu al toestel van lg hopelijk straks 1 van HTC :-D

   • Jeuwst

    Mijn abonnement loopt ook half januari af. Uiteraard mag je twee maanden van te voren verlengen. Dus ik hou alles goed in de gaten vanaf nu. Verwacht ook dat er een heel aantal 'nexus'-klanten het volgende toestel willen. De concurrentie van andere nexus toestellen zullen naar mijn verwachting dus niet zo lang wachten met het bekendmaken. Feestdagen komen eraan dus ook al het lekkers dat erbij hoort.

   • Vincent

    Ik vind de voorkant lelijk

    • john

     Geruchten en nog eens geruchten, laten wij maar gewoon afwachten hoe hij er uiteindelijk uit komt te zien. Wel veel gratis aandacht op deze manier, hij lijkt verdacht veel op de bestaande Nexus. En ik hou mijn bestaande Nexus nog maar even, bevalt goed. Zo ga ik nu even een Nexus photoshoppen en online plaatsen, kijken of hij ook een vermelding krijgt op de Android sites.

     • sjoerd

      Dus in vergelijk met de vorige Nexus een beter scherm (naar verwachting), snellere processor, beter camera en minder geheugen. Ik twijfelde al door de 2 letters L en G op de voorkant, maar zonder SD kaart en een scherpe prijs wordt dit hem zeker niet voor mij.

      • thesame1

       mooi ding, voor en achter. mijn volgende wordt zoiets. snelle updates en geen lelijke knoppen voorop net als bij men s3.

       • Eduardo Liotto

        Zit er net als bij de Galaxy Nexus ook een notificatielampje onderin in het midden?
        Dit vond ik zo mooi gedaan.
        Zo niet, zit er dan uberhaupt een notificatielampje in?

        • Pascal

         Toch heb ik het idee dat dit gewoon een Photoshop is. De voorkant is haast identiek aan de Galaxy Nexus, alleen is de speaker wat verandert. Ben benieuwd hoe de echte nieuwe Nexus eruit gaat zien.

        • Len

         Ik geen enkele mogelijkheid ga ik geld uitgeven aan een LG telefoon.. Nooit meer van me leven :-P Ook al is het een nexus variant, ik gun het LG gewoon niet meer.

         • JohanC

          8GB dan moet er toch wel een MicroSD kaart in kunnen?
          Als dat het geval is, en het leest mijn 64GB UHS kaartje dan is het wel een vrij interessante telefoon om mijn S2 te vervangen..
          Zonder een MicroSD is deze telefoon wel een hele grote faal..

         • JohanC

          De resolutie is trouwens best wel apart, het is geen 1280x800 (16:10) ook geen 1280x720 (16:9) maar een 16:9.6
          Ik persoonlijk heb liever dat ze allemaal 16:9 gaan want dan worden ze iets minder breed van, wat veel lekkerder in de hand is (en eventueel nog een beetje te bedienen met 1 hand)

         • Sha-iv

          ik denk niet dat dit de nieuwe nexus wordt, gewoon simpel om het feit dat Google heeft gezegd dat de ingang voor oordopjes/koptelefoon aan de onderkant is en hier is het aan de bovenkant. het is een standpunt van Google om het onderin te plaatsen. Ten 2e er staat with Google? sorry maar het is Google phone dus waarom with Google en niet with LG + de nexus teken de 'x' zou erin verwerkt worden. plus Google heeft ook gezegd dat ze voor hun nexus phone chips zullen gebruiken van Texas Industries en nu opeens s4 pro? beetje raar allemaal..

          • JohanC

           Waar staat de Google altijd OMAP gaat gebruiken voor Nexus telefoons?

           Volgens mij kiezen ze gewoon een SOC en gaan ze zich daar op richten, daarnaast wil TI eigenlijk niet uit deze markt?

          • Sha-iv

           dat hadden gezegd toen ze gingen uitleggen waarom ze voor bepaalde onderdelen kozen voor de nexus, jaartje geleden

          • Sander

           Als het Nexus-programma echt aangepast gaat worden en fabrikanten de naam Nexus mogen voeren als de toestellen maar aan bepaalde eisen voldoen, dan zijn deze specificaties nog helemaal niet zo vreemd.

          • Sander

           Voor zover ik weet heeft Google zich trouwens de voorgaande keren vooral beziggehouden met de software voor de Nexus-toestellen, niet met de hardware. Bij de Nexus 7 was dat wel anders: het design is (gedeeltelijk) door Google zelf gedaan. Overigen ben ik er niet zeker van dat Google heeft aangegeven alleen nog toestellen met TI-chipsets uit te willen brengen, ondanks dat ze de TI-chipsets wel gebruikt hebben als ontwikkelingsplatform voor Android 4.0.

         • Sha-iv

          en als dit de nieuwe nexus wordt, twijfel ik of ik het ga halen, niet echt een verbetering van me galaxy nexus.. vind de achter kant 10x niks, camera aan de rechterkant ipv het midden, een flitser die groter is dan de cameralens.. glitter achtige achterkant 8gb aan geheugen, niet uitbreidbaar, unibody.. Ben ik niet gewend van Google

          • androidboy

           jammer dat er maar 8gb in zit. en op de achterkant staat not for sale, hopelijk veranderen ze nog de achterkant.

          • GZH

           Zowieso dat de volgende nexus veel cooler is!!

           • orph

            ik vind het een spuuglelijk ding. die achterkant is echt heel erg. Ik vind het concept van de nexus te gek. nog steeds. ik vind android vanilla prachtig. nog steeds. maar die camera's. kom op! dat moet echt beter! Ik twijfel daarom of ik (weer) voor een nexus ga, de note 2 (waarschijnlijk niet, maar wel een heel veilige keus voor mij) of de lumia 920. ik vind windows phone 8 prachtig en die camera... poeh! schitterend.

            • Iss@m

             Nooit meer een LG toestel!.

             • vinz3nt

              Lelijk toestel en het LG logo op de achterkant ontlokte bij mij spontane braakneigingen.

              • Arie

               Na het Optimus 2X debacle nooooooit meer 1 product van LG in mijn huis. Ik voel me belazerd door hun update verhalen en hun slechte helpdesk.