Androidworld
Androidworld
28 juni 2012 11:10 uur
Gisterenavond is groots de Nexus Q aangekondigd, een apparaat dat als centraal punt in je huis dient om je media met elkaar te verbinden. De Nexus Q is dus als het ware een media-speler die op Android draait waarmee jij, maar ook je vrienden alle media in een bepaalde ruimte kunnen beheren. Nu blijkt dat de Nexus Q mede door een Nederlander ontworpen is, Maaike Evers.

Design

Bij de Nexus Q is er naast functionaliteit ook veel aandacht aan het design geschonken. Nu blijkt uit een artikel dat Emerce net deelde via Google+, dat één van de drie industrieel ontwerpers een niet-onbekende Nederlandse is: Maaike Evers van het ontwerpbureau Mike & Maaike. Dit ontwerpbureau is recent overgenomen door Google. Het duo heeft al eerder met Google samengewerkt aan onder andere het allereerste Androidtoestel, de T-mobile G1. Als Nederlanders zijn we er natuurlijk trots op dat er mensen uit ons kikkerlandje meewerken aan dergelijke grote projecten bij Google.

Nexus Q

Bij de Nexus Q gebruik je je smartphone of tablet om het apparaat te bedienen, maar de echte content komt uit de cloud: het apparaat is volledig geïntegreerd in de diensten van Google Play, zoals Play Music en Play Movies. Deze diensten zijn helaas nog niet beschikbaar in Nederland, waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat het apparaat spoedig in Nederland beschikbaar zal zijn. Tijdens de demonstratie van de Nexus Q tijdens Google I/O werden verschillende toepassingen van het apparaat gedemonstreerd. Het is heel eenvoudig om YouTube-video’s te bekijken via de Q, maar ook video’s die gekocht zijn via Google Play Movies kunnen direct afgespeeld worden via het apparaat. Daarnaast is het mogelijk om met bijvoorbeeld je vrienden dezelfde afspeellijst te bewerken. Dus stel je voor dat er drie mensen zijn meet Android-apparaat, die kunnen allemaal verbinden met De Nexus Q en tegelijkertijd in real-time afspeellijsten bewerken, nummers toevoegen of eigen video’s direct op de TV laten afspelen. Dit alles is gekoppeld aan de Google Play Store. Minimale vereiste is Android 2.3 en moet toegang hebben tot de Google Play Store. Via: Goolge+ (Emerce)
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Erik

  Leuk.. Kan nog wat uitgebreider worden naar mijn idee. Internet tv, eigen content afspelen, enz...

  • androidboy

   google tv nexus q. straks een android die al je dagelijkse werkzaamheden overneemt :D

   • anno jan

    Dus als ik had film op mijn wolk zet dan dan ik het afspelen op mijn foon of tablet of tv? Of kan ik alleen divx of xvid foto's en mp3 afspelen?

    • Marcel

     Is nog steeds niets vergeleken met windows media center met digitale LIVE tv!
     Er is naast mediaportal en wmc nog steeds geen systeem wat videos/spelletjes/muziek/fotos EN live tv/videorecorder functionaliteit heeft. Geintegreerd.
     In mijn beleving zou google tv waarop ik mijn anysee digitale tv tuner kan aansluiten perfect zijn, maar dat lijkt nog heeeel ver.

     • Sander

      Ik ben er eerlijk gezegd ook niet weg van. Als dit apparaatje nu op Google TV zou draaien, zou ik het een stuk interessanter vinden. Ik denk alleen dat Google bang is om haar hardwarepartners (die nu met nieuwe Google TV-oplossingen komen) weg te jagen.

      Aan de andere kant weet je niet wat we vanavond bij de keynote gaan horen!

     • Anoniem

      Jazeker wel, en het heet XBMC-PVR in combinatie met Tvheadend.

    • Alex

     Lijkt me een kansloos apparaat, vergelijkbaar en veel uitgebreidere functionaliteit zit tegenwoordig standaard in de huidige smart TV's of zie ik iets over het hoofd