Androidworld
Androidworld
Zojuist heeft Google een nieuwe update voor de Nexus One verstuurd. Deze nieuwe firmwareversie zou (onbekende) beveiligingsgaten dichten en een aantal problemen verhelpen. Om welke beveiligingsgaten en welke problemen het gaat, is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat er wat onzichtbare wijzigingen bij de Google-applicaties zijn.

Android Market

De Android Market wordt overigens meteen bij het eerste opstarten automatisch geüpdatet naar de nieuwste versie, 2.12. Aangezien deze firmwareupdate bijna tegelijk komt met het onderhoud aan de Android Market, lijkt hier een verband te zijn. Of deze nieuwste versie van de Android Market gebruik maakt van nieuwe mogelijkheden, zoals YouTube-promofilmpjes en hogere resolutie-icoontjes, is nog niet bekend. Dit komt omdat deze plaatjes waarschijnlijk pas verwerkt zullen worden bij de onderhoudswerkzaamheden die op vrijdag plaatsvinden van 7:00 uur tot 13:00 uur onze tijd. Als deze update inderdaad vooral bedoeld is om de Android Market voor te bereiden op de nieuwe promofilmpjes en plaatjes, dan zijn we wat teleurgesteld. Ten eerste omdat er voor de rest aan de onoverzichtelijke Market nog niets veranderd is en ten tweede omdat deze kleine update aan lijkt te geven dat het nog een tijdje gaat duren voordat Gingerbread (Android 2.3) zal verschijnen.

Screenshots

Beschikbaarheid

De update is vanaf nu beschikbaar voor mensen met de officiële Amerikaanse ROM. Het buildnummer van de nieuwe update is FRG83D. Via Instellingen--> Over deze telefoon--> Systeemupdates kun je kijken of de update ook voor jouw Nexus klaarstaat. Zo niet, kun je een extra check forceren door het volgende 'telefoonnummer' in te toetsen: *#*#2432546#*#*. Controleer hierna opnieuw bij 'Systeemupdates' of er een nieuwe update voor jouw toestel is. Onze Nexus One met Amerikaanse ROM kon direct geüpdatet worden. Helaas was de update nog niet beschikbaar voor ons Europese toestel. Dat betekent dat de update nog niet beschikbaar is voor de toestellen die in Nederland door Vodafone geleverd werden.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015)

Bekijk alle aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015).

Reacties

Bezig met laden van reacties